Czitusia,Cosia,Bratu,Mami. Pasio odszedł za Tęczowy Most...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 20, 2020 13:42 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

czitka pisze:Tak se przyszła jak do siebie, zjadła i myk do Pasiowego legowiska pod kominkiem...nawet nie zapytała, nie przeprosiła, nie poprosiła, tylko hop i teraz ja :evil:
Obrazek
A Pasiu jest zachwycony, różne figury robi wokół Mami i pokazuje Bratu, że ...zobacz, zobacz, odstąpiłem moje miejsce, bo ją kocham bardziej niż ty :201461
Obrazek
Bratu obserwuje całą tę scenę z góry i nie bardzo wie co ma myśleć :roll:
Obrazek
Ja już tam nie wchodzę, wycofałam się do drugiego pokoju, odeśpię chyba nocne wokalizy Czitusi.
Pasio wczoraj wieczorem miał piękny cukier 203, najniższy z wieczornych notowań, ale rano się popsuło :( . Zimno jest.
Chikita, dołożę kominek... :smokin:
O, edit:
Obrazek
No dobrze, idź do Bratu, powiedz mu, że też go kocham i nie leż na podłodze, bo tu twardo, ja sobie sama dam radę :P
Obrazek
Bratu, wróciłem, śpij, ja popilnuję czy Mami nie jest za gorąco i czy może spokojnie spać .Będę czuwać. :201461

Cudowna historyjka :1luvu: :1luvu: :1luvu: Brawo Mama, Brawo Paś i Bratu! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt lis 20, 2020 14:40 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

No jak jest niski, to potem dla rownowagi czasem odbija w druga strone. Przy takich okolicach 200 to juz bym nieco dawke zmniejszyl tak do 0,8 powiedzmy. Albo i do polowy standardowej.

A Mami po prostu postanowiła tu przezimować. Przy kominku milej przecież, a i miska pełna i w ogóle.
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Pt lis 20, 2020 15:46 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

Tak, postanowiła. Znowu przyszła i znowu tam się wpakowała :evil: .
Na poniedziałek zamówiłam tonę klocków liściastych do podgrzewania mieszkania kominkiem, drzewo w tym roku miałam poza zasięgiem finansowym. To raptem 100 paczek po 10 kilo, starczy na 3 miesiące.
Ciekawe kto to wrzuci do piwnicy, pewnie ja :roll: .
No ale co, przyjdzie Mami a tu zimno. No nie mogę jej w trąbę robić, Pasio mi nie wybaczy.
Zobaczcie, jak jej zimno, chce być jak najbliżej!
Obrazek
I tak dobrze, że listopad w miarę ciepły. Jeszcze tylko trzy miesiące, marzec to wiosna :201413
Damy radę!
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pt lis 20, 2020 16:01 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

czitka pisze:Tak, postanowiła. Znowu przyszła i znowu tam się wpakowała :evil: .
Na poniedziałek zamówiłam tonę klocków liściastych do podgrzewania mieszkania kominkiem, drzewo w tym roku miałam poza zasięgiem finansowym. To raptem 100 paczek po 10 kilo, starczy na 3 miesiące.
No ale co, przyjdzie Mami a tu zimno. No nie mogę jej w trąbę robić, Pasio mi nie wybaczy.
Obrazek
I tak dobrze, że listopad w miarę ciepły. Jeszcze tylko trzy miesiące, marzec to wiosna :201413
Damy radę!

Mami się grzeje, a Bratu leży sobie na posłanku - pewnie ono jeszcze pachnie Mamą :D
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt lis 20, 2020 16:05 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

[quote="Lifter"]No jak jest niski, to potem dla rownowagi czasem odbija w druga strone. Przy takich okolicach 200 to juz bym nieco dawke zmniejszyl tak do 0,8 powiedzmy. [/quot
Przepraszam bardzo, ale 200 to wciąż jest wysoki cukier. Poniżej progu nerkowego, ale wciąż wysoki. Rano Pasiowi nie odbiło, tylko pewnie zjadł coś, czego nie powinien.

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pt lis 20, 2020 16:14 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

czitka pisze:Tak, postanowiła. Znowu przyszła i znowu tam się wpakowała :evil: .
Obrazek
Damy radę!

Gdzie się wpakowała ? Bo ja widzę w legowisku Pasia, a Mama biedna bez legowiska :placz:

Halo ! Robię zrzutkę na łoże dla Mamy !
Czitka zmierz ją tam z każdej strony abym trafiła w rozmiar.

Chikita

Od: Śro cze 28, 2017 18:05

Post » Pt lis 20, 2020 16:17 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

Aż się boję pomiaru wieczornego, ale nic to, zobaczymy.
A tymczasem....
Obrazek
Chikita, zrzutka niepotrzebna, dali radę :ryk: A poza wszystkim Mama jest niezmierzalna. I ten ogon :roll:
Jolu, to Pasio :1luvu: , Bratu na fotelu, on już nie ma nadziei, wybrała Pasia :mrgreen: .
Ostatnio edytowano Pt lis 20, 2020 16:21 przez czitka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pt lis 20, 2020 16:19 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

czitka pisze:Aż się boję pomiaru wieczornego, ale nic to, zobaczymy.
A tymczasem....
Obrazek
Jolu, to Pasio :1luvu: , Bratu na fotelu, on już nie ma nadziei, wybrała Pasia :mrgreen: .

Cudowne! A mnie zmyliło coś białego pod brodą Pasia :D
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt lis 20, 2020 16:21 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

Sihaja pisze:Przepraszam bardzo, ale 200 to wciąż jest wysoki cukier. Poniżej progu nerkowego, ale wciąż wysoki. Rano Pasiowi nie odbiło, tylko pewnie zjadł coś, czego nie powinien.

"Niski" w znaczeniu "w porownaniu z typowymi wynikami Pasia", ktory raczej zwykle ma cukier na drugim koncu tej 200-stki albo i wyzszy a nie ze po prostu "niski".
Obrazek

Lifter

Post » Pt lis 20, 2020 16:25 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

Lifter pisze:
Sihaja pisze:Przepraszam bardzo, ale 200 to wciąż jest wysoki cukier. Poniżej progu nerkowego, ale wciąż wysoki. Rano Pasiowi nie odbiło, tylko pewnie zjadł coś, czego nie powinien.

"Niski" w znaczeniu "w porownaniu z typowymi wynikami Pasia", ktory raczej zwykle ma cukier na drugim koncu tej 200-stki albo i wyzszy a nie ze po prostu "niski".

Jeżeli Pasio ma typowe wyniki wyższe, to skąd pomysł aby obniżyć dawkę?

Sihaja

Post » Pt lis 20, 2020 16:28 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

Cudowne te koty...
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pt lis 20, 2020 16:48 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

Sihaja pisze:
Lifter pisze:

Jeżeli Pasio ma typowe wyniki wyższe, to skąd pomysł aby obniżyć dawkę?

Przy poziomie 200 standardowa dawka moze okazac sie zbyt silna - i co wtedy? U Mopika wiedzialem, ze insulina zbija mu ok. 150 jednostek z porannego badania (zwkle 320-350) przy +6, wiec jak mial cukier na granicy 200 to troszke mu ja redukowalem, bojac sie by nie wspadl w spiaczke pod moja nieobecnosc. To chyba oczywister, ze z dwoja zlego wolalem by ew. mial ciut wyzszy cukier niz zwykle niz ryzykowac spiaczke.
Obrazek

Lifter

Post » Pt lis 20, 2020 16:52 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

No cóż. Wyszedłeś kiedyś na dobry wskaxnik cukru na dłużej?

Sihaja

Post » Pt lis 20, 2020 16:58 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

Czitka ile to lat już minęło odkąd Mama przyszła ?
Zróbmy bilans. Dodać drugie tyle i może da się pogłaskać ?

Chikita

Od: Śro cze 28, 2017 18:05

[poprzednia][następna]