Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lis 11, 2020 15:26 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

kajtek56 pisze:Na bazarku na Dogomanii są przysmaki dla ptaków, można kupić lub ...podpatrzeć ;-)
https://www.dogomania.com/forum/topic/3 ... -28112020/

Polecam puszkowce, które są świetne i ptaszki bardzo je lubią. W ubiegłym roku fruwające maluchy którymi się opiekuję zjadły kilkanaście szt .
Ziarenka dla małych ptaszków kupuję na hali targowej pakowane po 5 kg ( zjadły około 30 kg)
Żądam postawienia Andrzeja Dudy w stan oskarżenia zgodnie z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej Art. 145. ustęp 2.

Senanta

Od: Nie paź 20, 2019 20:15

Post » Śro lis 11, 2020 17:04 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Faktycznie, fajne puszkowce :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Śro lis 11, 2020 18:12 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Ewar, a tak zapytam, czy Ty mieszasz razem mięsko z wątróbką i słoniną, czy wszystko osobno dajesz?

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Czw lis 12, 2020 7:32 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Daję wszystko na jednej misce, nie wymieszane, ale obok siebie. Koty słoniny nie jadły, kiedy jeszcze było ciepło, teraz owszem. Z podrobami nie przesadzam, dostają co jakiś czas i w niedużych ilościach, zawsze oprócz, nigdy zamiast.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw lis 12, 2020 12:22 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Trochę zmarzłam dzisiaj, nie ukrywam, a jeszcze muszę wsiąść na rower i kupić ziarno dla gołębi. Dla sikorek mam.
Kulki nie dopisały :( Był buras koło podłogi, wrzeszcząca Lila i kocia mama. Głodne bardzo nie były, Lila zjadła trochę mięsa. Zostawiłam jedzenie dla maruderów, nakarmiłam też kotkę Doroty. Został mi czarnuszek, ale to jeszcze chwila.

ewar

Post » Pt lis 13, 2020 7:23 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Bardzo teraz spokojnie u mnie w domu, nawet nie mam o czym pisać :wink: I niech tak będzie :ok: Nadia bardzo dużo śpi, ale ma apetyt, ładnie korzysta z kuwety, myje się. Dzisiaj pięknie bawiła się myszką. Ogromnie mnie to cieszy. Za jakiś czas spróbuję wziąć ją do weta.

ewar

Post » Pt lis 13, 2020 8:45 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

za spokój :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt lis 13, 2020 13:57 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Dzięki :1luvu:
Mam dzisiaj chyba kilkanaście kilometrów w nogach, na piechotę i na rowerze. Kulki i kotkę Doroty zaliczyłam, jeszcze został mi czarnuszek.
Buras czekał na jedzenie
Obrazek
Była jeszcze Lila, której najwyraźniej się nudzi :lol: Nie ma towarzystwa do zabawy. Była jeszcze kotka z ciemnym pyszczkiem. Ona boi się kotów, mnie jakoś nie bardzo, podejrzewam, że jest domowa, wychodząca.
Obrazek
Jedzenie dla nieobecnych jest. Prawdę mówiąc, wolałabym, żeby przychodziły na jedzenie "kupą, panowie", póki ciepłe. Muszą mnie słyszeć, bo dzwonię dzwonkiem co chwilę. Jutro też podjadę, a w poniedziałek? Nie wiem, zastanowię się jeszcze.
Ptaszków na podwórku coraz więcej, cała chmara i ..uwaga, są moje ukochane wróbelki :lol: Już dwa razy dzisiaj uzupełniałam butelkę, jedzą jak smoki. Widziałam kiedyś wodę mineralną Kuracjusz. Była w takiej szerokiej, ale niskiej butelce. Fajny karmnik byłby z niej, ale nie mogę teraz tego kupić.

ewar

Post » Sob lis 14, 2020 13:35 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Obraziłam się na Kulki :evil: Dzisiaj był tylko buras i Lila. Staram się, aby miały dobre jedzenie, pedałuję na zepsutym rowerze, a one mnie olewają :evil: Jutro podjadę, ale w poniedziałek już nie, oddam rower do naprawy. W końcu trzeba.
Za godzinę wyjdę nakarmić czarnuszka, dosypię ptaszkom ziarenek i już więcej z domu nie wychodzę.

ewar

Post » Sob lis 14, 2020 15:25 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

ewar pisze:Obraziłam się na Kulki :evil: Dzisiaj był tylko buras i Lila. Staram się, aby miały dobre jedzenie, pedałuję na zepsutym rowerze, a one mnie olewają :evil: Jutro podjadę, ale w poniedziałek już nie, oddam rower do naprawy. W końcu trzeba.
Za godzinę wyjdę nakarmić czarnuszka, dosypię ptaszkom ziarenek i już więcej z domu nie wychodzę.

niewdzięczne kociska :(
niech czarnuszek i ptaszki pojedzą :ok:
ja u siebie jeszcze ptaków nie dokarmiam, choć mieszankę dla nich już kupiłam i jeszcze muszę podjechać po słonecznik i kupić ze 2 kg
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Sob lis 14, 2020 17:17 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Czarnuszek był i muszę poobserwować jego oczko. Coś mi się wydaje, że prawe jest nieco inne, może się uderzył? Jutro sprawdzę, czy nie jest lepiej.
Ptaszków jest całe mnóstwo :lol: Chyba wieść gminna się rozniosła, że dają żarełko i przyfrunęły. Mają gotową mieszankę, słonecznik, siemię lniane, no i kule. Kawałek słoniny też powiesiłam i widzę, że ją podskubują. P.Iza je obserwuje, bo krzaczki są pod jej oknem. Humor się od razu poprawia, bo te maleństwa wydają się być takie szczęśliwe.

ewar

Post » Sob lis 14, 2020 17:36 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

ewar pisze:Czarnuszek był i muszę poobserwować jego oczko. Coś mi się wydaje, że prawe jest nieco inne, może się uderzył? Jutro sprawdzę, czy nie jest lepiej.
Ptaszków jest całe mnóstwo :lol: Chyba wieść gminna się rozniosła, że dają żarełko i przyfrunęły. Mają gotową mieszankę, słonecznik, siemię lniane, no i kule. Kawałek słoniny też powiesiłam i widzę, że ją podskubują. P.Iza je obserwuje, bo krzaczki są pod jej oknem. Humor się od razu poprawia, bo te maleństwa wydają się być takie szczęśliwe.

ja dostają systematycznie jeść to nic im do szczęścia nie potrzeba...chyba :roll:
Obrazek

mir.ka

Post » Nie lis 15, 2020 8:22 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

No, chyba ? Nic więcej dla nich zrobić nie mogę. Generalnie, to mało jest teraz ptaszków, trzeba im pomagać. Koło Kulek były, a w tym roku nie widziałam ani jednej sikorki. Są tylko sroki-złodziejki.

ewar

Post » Nie lis 15, 2020 12:40 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Daisy chyba u Ciebie przeczytała , że karmisz ptaszki i też sobie zażyczyła żebyśmy poszły do karmnika nasypać ziaren, ale ptaszki nie przyleciały do dzisiaj bardzo ciepło 15 stopni 8O
Obrazek

mir.ka

Post » Nie lis 15, 2020 13:33 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

U nas też ciepło, Nadia leży na balkonie na zewnętrznym parapecie i wygrzewa się w słońcu. U mnie ptaszków całe mnóstwo :lol: Zaniosłam im ziarenka i nową kulę. Za godzinę będę szła nakarmić czarnuszka, to dołożę. Po drodze do Kulek zobaczyłam moje czarne cudo.
Obrazek
Oczko chyba dobre, ale z daleka ciężko ocenić.
Obrazek
Dałam mu trochę mokrej karmy, ale nie zjadł, chyba nie ta pora :wink:
U Kulek byłam. Buras jak zawsze czekał przed podłogą. Lila też przybiegła.Wczorajsze jedzenie zniknęło, ale czy to koty zjadły? Nie wiem, nie widziałam żadnego. Kiedy już jechałam do domu ( trudno to nazwać jazdą :wink: ) spotkałam Atola. To taki miły, spokojny kocurek. Mieszka chyba w lesie po drugiej stronie ulicy.
Obrazek
Dałam mu jeść, mokrą i suchą karmę, mięsa już nie miałam. Po zrobieniu zdjęcia jeszcze mu dołożyłam saszetkę, nie powinien być głodny.
Obrazek
A teraz mój Mimuś. Rzadkie zdjęcie, bo solo, bez Beni :lol:
Obrazek

ewar

[poprzednia][następna]