Pytanie do osob karmiacych koty RC (promocyjny)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 27, 2005 11:06

Redukcją "zapachu" chwali sie nie tylko RC, mi to też wyglada podejrzanie.
Ale swoją drogą odkąd moja kicia wcina Biomilla problemy z zaparciami sie skończyły, chociaz nie mogę stwierdzić czy miały bezpośredni związek z karmieniem RC.

eela

Od: Wto lip 13, 2004 10:47

Post » Pon cze 27, 2005 11:08

Hania pisze:No nic, ja będe po prostu mieszać z innymi karmami, jakoś muszę spożytkować te tony paczek. Chytry dwa razy traci :(

Ja bym się raczej nie dopatrywała podstępu w promocji, a przyczyny szukała w nieurozmaiconym menu :wink:
Trzymam kciuki, żeby wszystko wróciło do normy :ok:
Obrazek PumaObrazekOhana
Koty i psy ;) są jak powietrze: wszędzie ich pełno i nie da się bez nich żyć...

Aki

Od: Pon paź 06, 2003 8:50

Post » Pon cze 27, 2005 11:08

nongie pisze:
Blue pisze:Zreszta coraz mniej mi sie RC wogole podoba - z tego powodu ze tak sie chwali tym zmniejszeniem ilosci kalu i jego zapachu.

A chwali się? Gdzie?

Na ulotkach dostępnych w każdym sklepie z artykułami zoo. Kilka rodzajów RC ma niby tę formułę.

kropka75

Od: Śro lut 09, 2005 11:15

Post » Pon cze 27, 2005 11:17

Aki pisze:
Hania pisze:No nic, ja będe po prostu mieszać z innymi karmami, jakoś muszę spożytkować te tony paczek. Chytry dwa razy traci :(

Ja bym się raczej nie dopatrywała podstępu w promocji, a przyczyny szukała w nieurozmaiconym menu :wink:
Trzymam kciuki, żeby wszystko wróciło do normy :ok:

Moje koty z reguły mają nieurozmaicone menu. Puszek i saszetek nie dostają wcale. Jedza tylko suche Puriny Pro Plan + sporadycznie od czasu do czasu mięso z kurczaka lub wołowe. To są roczne koty i jak dotąd qoopkały dwa razy dziennie.

Hania

Od: Śro gru 01, 2004 13:57

Post » Pon cze 27, 2005 11:23

Aki pisze:Ja bym się raczej nie dopatrywała podstępu w promocji, a przyczyny szukała w nieurozmaiconym menu :wink:

Nieurozmaicone menu przez 3 tygodnie (srednio - bo mam 3 rodzaje RC, wlasnie po to zeby rozne dostawaly, plus dodatki tez byly - tyle ze troche rzadziej niz zwykle bo jest goraco i kotom jakos lepiej suche wchodzi) - nie ma prawa doprowadzic kota do takiego stanu w jakim byla Skierka :(
Zaleganie kalu w kotach przez kilka dni - tez mi sie nie podoba.
Coz - mysle ze wlasnie RC zostal wykreslony z jadlospisu naszych kotow.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Pon cze 27, 2005 11:46

Ja RC skreśliłam już w zeszłym roku. Moje koty miały po nim zatwardzenie na zmianę z rozwolnieniem, a Kitek dodatkowo jakieś podrażenienie dróg moczowych- chodził do kuwety co kilka minut i robił po malutkiej kropelce. Przestraszyłam się, że to jakiś problem urologiczny, porobiłam kotom kompleksowe badania, wszystkie wyniki były prawidłowe, więc odstawiłam RC- tak na próbę... No i wszystko wróciło do normy.
Teraz moje koty jedzą Eukanubę, Biomilla, Hillsa i Sanabelle i problemów z wypróżnianiem nie mają żadnych.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

magna79

Od: Nie wrz 05, 2004 20:32

Post » Pon cze 27, 2005 14:19

Ja tez zrezygnowałem z RC jakies 3 miesiace temu - zaczeli chyba kombinowac ze składem (tak mi sie wydaje). Zaczeły sie te duze promocje (nie tylko u nas, w Niemczech tez ostro sie promuja). Nie podaja % ilości miesa w suchym....
Wydaje mi sie ze RC idzie w strone karm "marketowych".

Tak wiec teraz Diesel je na zmiane Eukanube i Leonardo (Large Breed).
Eukanuba jest strasznie droga (62 zł za 2 kg) ale Leonardo juz w normie (54 zł za 2 kg). Paczka 2 kg starcza Dieslowi na 1 miesiac z kawałkiem.
Do tego daje raz czasem dwa razy w tygodniu pasztet Animondy dla smaku ;)
Obrazek

Kichol

Od: Pon lis 08, 2004 19:42

Post » Pon cze 27, 2005 14:52

ojej 8 kg zakupiłam, już na całe wakacje
kupiłam promocyjne rc beauty&fit i silhoulete dla grubej Diablicy
kupy - jak zwykle tyle samo, żadnych rozwolnień itp.
Diablica powolutku chudnie
póki co, wygląda, że jest ok

dorot

Od: Wto lip 06, 2004 17:15

Post » Pon cze 27, 2005 14:55

Ja tak się zastanawiam, czy Urinary RC w takim razie też jest beee, skoro to ta sama stajnia? Jak myślicie :?: :?: :?:

Hania

Od: Śro gru 01, 2004 13:57

Post » Pon cze 27, 2005 16:16

Moja 5 miesieczna Cleopatra je RC Kitten 34, ale cierpi na nawracające biegunki. Nie wiem czy ma to zwiazek z karma, kotka jest w trakcie leczenia. Czytalam o uczuleniach na RC! Jezeli chodzi o miejsce produkcji karmy to na moim opakowaniu pisze że karma zostala wyprodukowana we Francji i importowana do kraju. To tak jak z proszkiem do prania - nazwa taka sama a produkowany w Polsce jest dużo gorszej jakości :?

Rafka

Od: Nie cze 26, 2005 11:58

Post » Pon cze 27, 2005 16:28

Wiecie, ja bym jednak nie demonizowala rc...:(
Jest taka jak i inne karmy, nie wszystkie jej rodzaje maja zmieniony sklad i nie wszystkie szkodza.
Uogolnianie sprawy stwierdzeniem z rc calosciowo jest BE, FUj i nie do zjedzenia dla kotow nie jest chyba najrozsadniejszym posunieciem...
Pozostaje czekac na to, czy zmienia jeszcze sklad na lepsze czy nie.
Jezeli u mojego kota pojawia sie jakies problemy gastryczne, zmienie karme ale narazie bardzo sobie rc chwale.
Porownywanie rc do karm hipermarketowych tez jest raczej chybione..
Przypomina mi to raczej polowanie na czarownice.

nezumi

Od: Pon sty 31, 2005 22:19

Post » Pon cze 27, 2005 16:33

Ja mam inny problem...
Troche, nie bardzo :wink:
Zauwazylam pewien niedobor koopowy w kuwecie po wprowadzeniu rudego a nie po zmianie karmy 8O
Kupilam im RC 2 opakowania, ale jeszcze jej nie dostaly, zaniepokojona sie czuje :roll:
Czegos mi brakuje :crying:
Obrazek

lorraine

Od: Pt lis 14, 2003 16:33

Post » Pon cze 27, 2005 16:35

lorraine pisze:Ja mam inny problem...
Troche, nie bardzo :wink:
Zauwazylam pewien niedobor koopowy w kuwecie po wprowadzeniu rudego a nie po zmianie karmy 8O
Kupilam im RC 2 opakowania, ale jeszcze jej nie dostaly, zaniepokojona sie czuje :roll:
Czegos mi brakuje :crying:

zjada??
ty go po prostu kobieto glodzisz o niedobra i on musi kupy jesc!!! :lol:
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Pon cze 27, 2005 16:53

A u nas po RC promocyjnym kup normalna ilość.
Jak zwykle dwie, piękne kupy dziennie.
:D

Olinka

Od: Pt wrz 24, 2004 16:21

Post » Pon cze 27, 2005 21:07

Moje koty z suchych karm jędza tylko RC, promocyjne 400 + 400 jedzą od kilku tygodni (dwóch, trzech?), a w kuwecie żadnej zmiany nie widzę.

Agia

Od: Pon paź 11, 2004 20:00

[poprzednia][następna]