Wawa/OLSZTYN - Adaś (**).. Witus szuka ds...sektor 3 :/

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 31, 2020 13:14 Re: OLSZTYN - proszę o pomoc dla działkowych kotów

Fhranka pisze:Ja chętnie opłacę kastrację którejś z kotek i ewentualny pobyt w szpitalu. Tyle mogę pomóc, pamiętaj o tym proszę i daj znać, gdyby zabieg się kroił. Przeleję pieniądze.

dziękuję! Zapisuję. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
nie wiem kiedy się zajmę zabiegami, w obliczu lockdawnu i innych spraw. Ale zajme się na pewno.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob paź 31, 2020 13:16 Re: OLSZTYN - proszę o pomoc dla działkowych kotów

Fhranka pisze:Ja chętnie opłacę kastrację którejś z kotek i ewentualny pobyt w szpitalu. Tyle mogę pomóc, pamiętaj o tym proszę i daj znać, gdyby zabieg się kroił. Przeleję pieniądze.

To ja też :)
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Sob paź 31, 2020 13:31 Re: OLSZTYN - proszę o pomoc dla działkowych kotów

Madie pisze:

To ja też :)

dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie lis 01, 2020 11:37 Re: OLSZTYN - proszę o pomoc dla działkowych kotów

jolabuk5 pisze:Oj, takie dokarmianie kotów w innym mieście jest strasznie trudne! :ok: Oby siostra pojechała :ok: :ok: :ok:

Pojechała :ok:

Marzenia11

Post » Pon lis 02, 2020 0:44 Re: OLSZTYN - proszę o pomoc dla działkowych kotów

Chwilkę rozmawiałam z siostrą i powiedziała, ze koty na działce wszystkie ok, było ich dużo, a Bella znowu zmieniła działkę na ktorej jest z maluszkami, ale siostra ją znalazła i też rodzinka ok.
Jak ok to ok, nie ma co wnikać. :ok:
Zawiozła im 4,5 kg mięsa (2 paczki) i 1,5kg perfect fit junior (2 paczki). Paragony wstawię.

Marzenia11

Post » Wto lis 03, 2020 11:38 Re: OLSZTYN - proszę o pomoc dla działkowych kotów

Dzisiaj oglądałam w okolicznych blokach drabinki dla kotów, bo chcemy z siostrą zrobić taką na działce, aby koty - w razie potrzeby - mogły wejsć do nas na stryszek, gdzie jest zdecydowanie ciepło i sucho. Na moje oko to musi być szczebelek ok 2cm grubości co maks 10cm? Macie jakieś doświadczenia w tym?

Marzenia11

Post » Wto lis 03, 2020 12:58 Re: OLSZTYN - proszę o pomoc dla działkowych kotów

A może deska i listewki co ileś tam cm? Kiedyś też widziałam zamiast listewek przyklejony (można też próbować przymocować meblowym takerem) gruby sznur w kształcie "s" i to tworzylo szczebelki

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Wto lis 03, 2020 13:05 Re: OLSZTYN - proszę o pomoc dla działkowych kotów

SabaS pisze:A może deska i listewki co ileś tam cm? Kiedyś też widziałam zamiast listewek przyklejony (można też próbować przymocować meblowym takerem) gruby sznur w kształcie "s" i to tworzylo szczebelki

No dokładnie o tym pisałam - deska i listewki. Tylko co ile? Na moje oko dzisiaj widziałam co 5-10 cm. Tyle że - zakłądając, ze Bella moze się nimi zainteresować - to czy dla kociaków to nie bedzie zbyt duży odstęp?

Marzenia11

Post » Wto lis 03, 2020 18:20 Re: OLSZTYN - proszę o pomoc dla działkowych kotów

Moim piwnicznym doroslym kotom zafundowałam taką deskę z listewkami na dach baraku miały tam super miejsce do wygrzewania się w słońcu latem. Listewki były chyba co 15 cm, więc co dziesięć albo ciut mniej powinno wystarczyć dla kociaka.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro lis 04, 2020 0:48 Re: OLSZTYN - proszę o pomoc dla działkowych kotów

jolabuk5 pisze:Moim piwnicznym doroslym kotom zafundowałam taką deskę z listewkami na dach baraku miały tam super miejsce do wygrzewania się w słońcu latem. Listewki były chyba co 15 cm, więc co dziesięć albo ciut mniej powinno wystarczyć dla kociaka.

super, dzięki za info. :1luvu:

Marzenia11

Post » Śro lis 04, 2020 2:24 Re: OLSZTYN - proszę o pomoc dla działkowych kotów

Też mi się wydaje, że przerwy w szczebelkach co 10 cm to nie jest dużo dla kociaków, powinny sobie poradzić.

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Śro lis 04, 2020 6:44 Re: OLSZTYN - proszę o pomoc dla działkowych kotów

W opuszczonym domu koty doskonale dawały sobie radę wchodząc po przyłożonej do balkoniku kratce ( drewnianej,sklejkowej?) na kwiaty pnące. Tylko dobrze ją ustabilizowałam. Może też być szersza deska z przybitymi "stopniami" z mniejszych deszczułek.
Szacun za postanowienia. :201494 Kastracja na odległość to wielkie wyzwanie. Powolutku się uda. Nie ma co szaleć z pośpiechem.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie lis 08, 2020 8:26 Re: OLSZTYN - proszę o pomoc dla działkowych kotów

Wszystkie koty sie zameldowaly. Starszaki byly tak glodne, ze weszly mi na stol i na deske wiec nie mogac kroic miesa to je glaskalam. :D bella z maluszkami tez zlokalizowana.wyglada na to, ze juz wybralasobie dzialke, na ktorej nocuja, a w dzien sobie chodza. Cala czworka to chlopaki.
Kupilam 5kg mięsa na dwa dni, wczoraj skroilam 4.

Marzenia11

Post » Pon lis 09, 2020 13:53 Re: OLSZTYN - proszę o pomoc dla działkowych kotów

Za każdym razem, gdy jestesmy spotykamy/znajdujemy Bellę i jej dzieciaczki w innym miejscu, ale ostatnio w sumie kręci się po całkiem małym obszarze. Wygląda na to, że już maja miejscówkę do spania - przynajmniej - i z niej chodzą sobie w teren. Nie wiemy , czy już chodzą wszystkie choć czasem widujemy je na ścieżce bądź przybiegną z sąsiedniej działki, ale już jest w nas strach, czy aby Bella na pewno jeszcze się nimi będzie zajmowac, jak długo??? Zwłaszcza jeden, najmniejszy kociak, o niego się bardzo martwimy. Pozostała trójka już stała się taka masywna, co nie znaczy, ze gruba, ale ma w ciałkach moc, a on naprawdę chudziutki, najmniejszy i ostatni do jedzenia przybiega. I strasznie nawołuje matkę.
Oto Bella i jej rodzinka, zdjeć sporo, nie wiem czy zdążę wszystkie wstawić przed wyjściem.

Bella
ObrazekObrazek

Obiadek
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Obrazek

Najmniejszy -Anatolek, w skrócie Alek.
Obrazek
Obrazek

Pazurek vel Adaś
ObrazekObrazek

Alojzy
ObrazekObrazek

i cały burasek - Antoni - nie zapozował samodzielnie do zdjęcia.

Same chłopaki.
Czy trzeba się martwić? Czy sobie poradzą jeśli Bella ich zostawi? W jakim moga być wieku, jak myślicie?

Marzenia11

Post » Pon lis 09, 2020 13:57 Re: OLSZTYN - proszę o pomoc dla działkowych kotów

Przeogromnie dziękuję SabaS :1luvu: i makrzy :1luvu: za wsparcie finansowe za które kupiłam 10kg :!: :!: :!: suchej karmy Josera kitten :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :201494 :201494 :201494 :201494 :201494 :201494
Przywiózł kurier dzisiaj, nie mam zdjęcia, bo nie chcę rozpakować paczki ze względu na moje chrupkozerne koty (i wiecznie głodne, of kors) :lol: .

Marzenia11

[poprzednia][następna]