Pytanie do osob karmiacych koty RC (promocyjny)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 27, 2005 9:46

Ja od dluzszego czasu karmie koty RC ale ciezko mi stwierdzic czy sie mniej zalatwiaja. Mam mala suczke, ktora z wielkim zamilowaniem wyjada kupy z kuwety... ble... a potem przychodzi mi dac buziaczka.... ble ble ble... nie pomoge w tym temacie zatem, ale kup jest faktycznie mniej!! :)
Buziak

Paszula

Od: Pt kwi 09, 2004 16:29

Post » Pon cze 27, 2005 9:50

I ja i sporo mooch znajomych pracowalismy przy rozmaitych promocjach na studiach.
Oczywiscie, promocjach ludzkiego jedzenia.
O ile pamietam, do promocji trafialo to, co sie nie sprzedawalo - a zeby nie tracic, dodatkowo wybierano produkty z terminem waznosci zblizajacym sie ku koncowi...
Nie widze powodu, zeby w przypadku karm dla kotow mialo byc inaczej.
W zyciu nie kupuje niczego w promocji - bo na ogol pod przykrywka obnizki doplaca sie do interesu :?
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Pon cze 27, 2005 10:05

Beliowen pisze:O ile pamietam, do promocji trafialo to, co sie nie sprzedawalo - a zeby nie tracic, dodatkowo wybierano produkty z terminem waznosci zblizajacym sie ku koncowi...

Wszelkie promocje budzą we mnie tego rodzaju podejrzenie, więc bałam się kupić. :?
Moje kociska karmię od czasu, jak się u mnie pojawiły karmą RC (na skórę i Indoor). Wypróżniają się codziennie i kupki są prawidłowe. :)
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Pon cze 27, 2005 10:06

Beliowen pisze:O ile pamietam, do promocji trafialo to, co sie nie sprzedawalo - a zeby nie tracic, dodatkowo wybierano produkty z terminem waznosci zblizajacym sie ku koncowi...

Pierwsze co zrobilam po otrzymaniu, to sprawdzilam termin ważności.
Ważne do 2006 roku.
Sugerujesz, ze przepakowano przeterminowaną karmę?

nongie

Od: Nie wrz 26, 2004 14:39

Post » Pon cze 27, 2005 10:06

No tak.. ale jesli chodzi o promocje produktu, ktory dopiero wchodzi na rynek, to cgyba raczej zalezy im, zeby klient dostal najlepsze jedzenie i kupil znow... :?

Chilli

Od: Wto mar 08, 2005 15:00

Post » Pon cze 27, 2005 10:13

Ja też kupiłam promocyjne RC, wszystkie możliwe rodzaje, ale nie zauważyłam róznicy w koopskach, nadal śmierdzące i po jednej od jednego kota dziennie :lol: ( ale dostają też puszki Animody lub nowego Feliksa)
MamaObrazekObrazekObrazekObrazek
Prawdziwa egipska księżniczka z kairskiej ulicy....i książę o migdałowych oczach... rudy łobuz

Mayo

Od: Śro kwi 28, 2004 21:03

Post » Pon cze 27, 2005 10:17

Nigdy nie mialam takich problemow po innych karmach - takze zwyklym RC. Ale nigdy tez nie karmilam tylko jedna firma ciagle - zwykle bylo to z 5 roznych.
Zaczelo sie przy tym promocyjnym. Kupilam duzo bo promocja byla - wiec to jedza, tym bardziej ze im smakuje.
I stanowczo bardzo rzadko sie zalatwiaja, co mi sie nie podoba samo z siebie.
Ale Skierce (prawdopodobnie to) zafundowalo niezla jazde (bryla skamienialego kalu ktory wyszedl cudem, OB 140, cierpienie).
Byc moze Skierka ma slabsza perystaltyke jelit i dlatego tylko ja dopadlo? A moze ma pecha?
Jeszcze jedna rzecz ktora mi sie teraz skojarzyla a ktorej nie umialam z niczym powiazac...
Ja Skierka byla tak mocno zapchana, jeszcze przed udroznieniem - wlalam w nia mase parafiny.
Ta przeleciala przez kota - bez efektu.
Tyle ze zwykle w takiej sytuacji parafina ma nieprzyjemny zapach - w koncu przeplukuje jelita.
U Skierki ona pachniala :oops:

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Pon cze 27, 2005 10:21

Nie wiem jakim cudem koty tak reaguja na rc?
Moze w opakowaniach promocyjnych dali przeterlinowana karme? Jak mysliscie?
Ja karmie moja mala rc kitten(nie ma jeszcze 4 miesiecy) i nie zauwazam zadnej roznicy w ilosci robionych kupek. 2 dni temu otworzylam kolejne opakowanie. Nadal zadnej roznicy nie widze. Co prawda staram sie jej urozmaicac diete puszczkami, podgotowanym mieskiem, ale rc to podstawa tego co mala u mnie spozywa.
Nic z tego nie rozumiem...

nezumi

Od: Pon sty 31, 2005 22:19

Post » Pon cze 27, 2005 10:49

Od trzech tygodni moje koty jedzą promocyjne RC i nie zauważyłam różnicy. Może problem w tym, że wcześniej jadły też inne rzeczy, a teraz tylko suche?
Obrazek

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Pon cze 27, 2005 10:51

Ja również daję kotom RC z promocji 400 + 400, kupy są takie same jak były, mimo karmienia ich tym ze dwa tygodnie. Teraz jedzą Sanabelle, też z promocji, kupy bez zmian.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon cze 27, 2005 10:53

Karmię promocyjnym RC, nie zauważyłam różnicy. Przedtem karmiłam niepromocyjnym RC :D
ObrazekObrazek Tosia(*) Figusia (*), Lubo i... mała Figurka :)

kasik30

Od: Pt lut 18, 2005 16:32

Post » Pon cze 27, 2005 10:54

Nie wiem czy taka karma jest przeterminowana - bo wtedy bardziej bym sie spodziewala biegunek...
Bardziej podejrzewam zmieniony sklad - na cos tanszego.
Zreszta coraz mniej mi sie RC wogole podoba - z tego powodu ze tak sie chwali tym zmniejszeniem ilosci kalu i jego zapachu.
U Skierki wyszlo to jakby skomasowane.

Byc moze skladniki ktore pozwalaja to osiagnac - daja takie efekty uboczne :(

Jetem zla na siebie strasznie - bo nigdy w ten sposob kotow nie karmilam - zawsze kupowalam troszke tego, troszke tego, troche puszek i mieso.
I kazdy posilek byl inny a ja zakupy kocie robilam co kilka dni.
Teraz zaszalalam - bo promocja :evil: - nakupilam RC - wiec jadly glownie jego :(

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Pon cze 27, 2005 11:02

No nic, ja będe po prostu mieszać z innymi karmami, jakoś muszę spożytkować te tony paczek. Chytry dwa razy traci :(

Hania

Od: Śro gru 01, 2004 13:57

Post » Pon cze 27, 2005 11:04

Blue pisze:Zreszta coraz mniej mi sie RC wogole podoba - z tego powodu ze tak sie chwali tym zmniejszeniem ilosci kalu i jego zapachu.

A chwali się? Gdzie?

nongie

Od: Nie wrz 26, 2004 14:39

Post » Pon cze 27, 2005 11:05

Moje futra dostają promocyjny rc. Nie zauważyłam zadnych zmian, ale fakt, ze mieszam go z biomillem.

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

[poprzednia][następna]