Święta Krowa II. Jeże, jeże....i wiosna :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 22, 2020 20:45 Re: Święta Krowa II. Jerzynka, Malinka, Borówek i Agrest

Gretta pisze::ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

:ok: co u maluszka?
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pt paź 23, 2020 2:37 Re: Święta Krowa II. Jerzynka, Malinka, Borówek i Agrest

Dzięki za kciuki.
Wciąż żyjemy :P
Leczenie jeża to koszmar, każdy mówi coś innego. Cóż, po wizycie spodziewałam się może trochę więcej, leki podane, kroplówka podana, trzeba czekać.
Personel apteki jest bardzo życzliwy, pomocny i pyta o zdrowie jeża. Wykupiłam już cały zapas wenflonów 1,0 . :twisted:
Obrazek

Mico (*)

wilber

Od: Pt lis 05, 2010 22:47

Post » Pt paź 23, 2020 7:10 Re: Święta Krowa II. Jerzynka, Malinka, Borówek i Agrest

Widać, że nie sypiasz .. :( Tak, to jak się ma chore dziecko w domu ..
Nadal trzymamy za malucha , całą resztę i Ciebie! :ok:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt paź 23, 2020 17:15 Re: Święta Krowa II. Jerzynka, Malinka, Borówek i Agrest

Trzymamy :ok: .

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Pt paź 23, 2020 18:27 Re: Święta Krowa II. Jerzynka, Malinka, Borówek i Agrest

Trzymam. :ok:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Sob paź 24, 2020 14:25 Re: Święta Krowa II. Jerzynka, Malinka, Borówek i Agrest

Dzięki :1luvu:
Mikro jeż żyje wciąż i wciąż jesteśmy na granicy, trzeci tydzień. Ja trochę już też, od trzech tygodni a właściwie prawie czterech śpię po max cztery godziny na dobę, a moja norma jest dziewięć.
Dzisiaj znowu spadł z wagi, ale tak energetycznie jeża w jeżu jakby więcej. Po czternastu dniach odstawiony linco. Dostaje teraz : kroplówki z duphalyte, synulox, enzymy trawienne, osłonowe na wątrobę, elektrolity dopyszcznie, od wczoraj catosal, Przedwczoraj dostał jeszcze glukozę i witamine b12 w iniekcji, mam do podawania, ale nie podaję, catosal bezpieczniejszy.
Po podaniu u weta b12, coś było według mnie nie tak, czekałam godzinę w aucie pod gabinetem, bo mają namiot tlenowy, jego reakcja na podane leki mi się nie podobała. Być może był to objaw bólowy po iniekcji, ale wolę tego nie powtarzać.
Ogólnie tak jakby nie mam możliwości kontynuowania tam leczenia, nawet jakbym chciała. Dziwne to trochę, nieważne.
Trzymam się dalej "leczenia korespondencyjnego", tam w razie kryzysu, konsultacja jest nawet o 4 nad ranem :1luvu: , leki z listy biorę od mojej wetki, wczoraj przybiegłam przed zamknięciem nieumówiona, trochę ludzi było, weszłam na koniec, już po ósmej, przepraszam, że tak i w ogóle. Wetka : aaa ...wiedziałam, że pani przyjdzie, co pani potrzebuje dla jeża. :1luvu:
Zaczął odrobaczanie, co jest w jego stanie ryzykowne, ale nie ma wyjścia, jeżeli inwazja jest duża, to go po prostu zjedzą i nie ruszymy dalej. Linco wygasił stan zapalny (chyba) i teraz jest odrobaczany pod osłoną antybiotykową, w razie gdyby inwazja była duża i żeby umierające nicienie nie spowodowały ponownie stanu zapalnego.
Duże wczoraj tez dostały pierwszą dawkę, czują się dobrze, ale one wielkie i żarte i tłuste.
Po podaniu im leku sprzątałam wszystko, kojce i dezynfekowałam do piątej nad ranem. Normalnie koty są łatwiejsze.
Podobno, na szczęście ten rodzaj nicienia się trudno przenosi, a koty nie mają styczności z ich odchodami.
Koszmarnie trudno się leczy niestandardowe zwierzęta, gdybym nie trafiła wtedy do Gorzowa, to Agrest dawno by już nie żył. Teraz trzymam się informacji i zaleceń, które mam stamtąd, bo widzę, że to działa.
Zmęczonam. Idę karmić. Nie wiem czy damy radę, nie wiem w jakim stanie będzie jak nawet da radę, jak się ta choroba na nim odbije, ale walczymy dalej.
Obrazek

Mico (*)

wilber

Post » Sob paź 24, 2020 15:25 Re: Święta Krowa II. Jerzynka, Malinka, Borówek i Agrest

Jestes wspaniala :1luvu:
Niezmiennie trzymam mocne kciuki za Was!
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Sob paź 24, 2020 17:02 Re: Święta Krowa II. Jerzynka, Malinka, Borówek i Agrest

Podczytuję i trzymam :ok: :ok:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob paź 24, 2020 17:20 Re: Święta Krowa II. Jerzynka, Malinka, Borówek i Agrest

Lincospectin nie nadaje się dla młodych zwierząt z niezakończonym procesem wzrostu kości, bo go hamuje. :?
No ale może nie było innego wyjścia.
Obrazek

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob paź 24, 2020 17:32 Re: Święta Krowa II. Jerzynka, Malinka, Borówek i Agrest

Za Agreścika :ok: :ok: .

Niech chuderlak zaskoczy !!!

egwusia

Post » Sob paź 24, 2020 18:56 Re: Święta Krowa II. Jerzynka, Malinka, Borówek i Agrest

Trzymam. Niech zaskoczy. :ok:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Sob paź 24, 2020 19:02 Re: Święta Krowa II. Jerzynka, Malinka, Borówek i Agrest

felin pisze:Lincospectin nie nadaje się dla młodych zwierząt z niezakończonym procesem wzrostu kości, bo go hamuje. :?
No ale może nie było innego wyjścia.

On umierał.
U jeży dobór i kombinacje antybiotyków tez podobno są specyficzne dla tego gatunku. Nie wiem, żaden z weterynarzy nie mówił, że po linco nie urośnie, z tego względu, że jest mały nie dostał marbocylu.
Zobaczymy co będzie, mogłabym odpuścić, ale on ma tak zajebis.ą wolę i chęć życia, ze nie umiem.
Jak tylko lepiej się czuje, to od razu zaczyna się interesować wszystkim dookoła, już by chciał gdzieś iść i źre po palcach.
Obrazek

Mico (*)

wilber

Post » Sob paź 24, 2020 19:05 Re: Święta Krowa II. Jerzynka, Malinka, Borówek i Agrest

Niech źre :D :ok:

egwusia

Post » Sob paź 24, 2020 19:11 Re: Święta Krowa II. Jerzynka, Malinka, Borówek i Agrest

Też się cieszę jak źre :P
Zamykam teraz ogłoszenie Maji, kotki, bo we wtorek zawiozłam ją do nowego domu i zapomniałam zdjąć ogłoszenie a tam taka wiadomość :

"dzień dobry, czy już zabrałeś kota? jeśli nie, chętnie to wezmę"

Kultura, zaczyna od dzień dobry.
Gdybym miała lepszy nastrój, to pociągnęłabym korespondencję.
Odpisałam tylko :
Dzień dobry, zabrałeś to, nieaktualne.
Obrazek

Mico (*)

wilber

Post » Sob paź 24, 2020 19:13 Re: Święta Krowa II. Jerzynka, Malinka, Borówek i Agrest

Czy zabrałeś własnego kota- o kurcze :ryk: :mrgreen: chętno TO wezmę.

Obcokrajowiec ??
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

[poprzednia][następna]