Moderator: Estraven
Sihaja pisze:jolabuk5 pisze:Sihaja pisze:Dzień dobry
Fajnie Was podczytywać
Czy można wiedzieć, jaką dawkę insuliny ma Pasio?
Pozdrowionka
Pasio dostaje jedną jednostkę insuliny Lantus.
Lekarz dawkę zlecił?
Ja bym trochę zwiększyła. Trzeba by się skonsultować z wetem, ale ja bym dała 1,25
ewkkrem pisze:Lusiu, daj spokój Pasiowi, Sabci i Zuni. Jak nie mogą to zawsze znajdzie się inne rozwiązanie. Znajdziemy kociokapłana, co da nam ślub!!! Jak się nie da tu, to kotokapłanów mnóstwo! Trudno, znajdziemy poza forum. Lusiu, kofffanie, znajdziemy![]()
. Nie tu, to gdzie indziej
.
Ciociu Czitko, przepraszamy, że na Twoim wątku ale musiałem uspokoić Lusię![]()
Drops.
czitka pisze:ewkkrem pisze:Lusiu, daj spokój Pasiowi, Sabci i Zuni. Jak nie mogą to zawsze znajdzie się inne rozwiązanie. Znajdziemy kociokapłana, co da nam ślub!!! Jak się nie da tu, to kotokapłanów mnóstwo! Trudno, znajdziemy poza forum. Lusiu, kofffanie, znajdziemy![]()
. Nie tu, to gdzie indziej
.
Ciociu Czitko, przepraszamy, że na Twoim wątku ale musiałem uspokoić Lusię![]()
Drops.
No nie mogę tego czytać, bo serce mi się kroi. Pasiowi czytałam też. Nie żeby chciał dawać się prosić, nieZasmucił się, pogadał z Bratu i ustalili, że jakby nikt się nie znalazł, to jakoś dadzą radę we dwóch, wymiennie gdyby co. Kiedy ten ślub?
Lifter pisze:ja bym dawki nie ruszal, przynajmniej do drugiej krzywej cukrowej. Stany poranno/wieczorne tak czy siak sa "bezinsulinowe" wiec nawet 20 jednostek nie zmieni, ze rano bedzie np. 340, bo pomiar jest przeciez robiony wtedy, gdy we krwi JUZ NIE MA insuliny. Wazne sa te pomiary posrednie, a tam w tej pierwszej krzywe bylo przeciz bardzo ladnie.
A jak juz, to powiedzmy 1.1, zeby sprawdzic w ktora strone pojda pomiary posrednie.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości