DT u Bastet ♥ Nowy Filmik ♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 28, 2020 10:11 Re: DT u Bastet ♥ Heca, Draka, Figiel, Greps i Psot ♥

Cześć Dziewczyny! Przepraszam Was, padam na nos. Nie mam czasu się wyspać. Wieczorkiem napiszę, obiecuję! Miło mi, że się martwicie i przepraszam za milczenie. Nadrobię! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pon wrz 28, 2020 23:07 Re: DT u Bastet ♥ Heca, Draka, Figiel, Greps i Psot ♥

Wiemy, że żyjecie wszyscy, to najwazniejsze! Też jestem ciekawa, co słychać, ale przy tym obciążeniu trudno czas znaleźć, to pewne :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto wrz 29, 2020 8:12 Re: DT u Bastet ♥ Heca, Draka, Figiel, Greps i Psot ♥

W sumie Bastet nie sprecyzowała, ktôry wieczór ma na myśli :D
No to czekamy cierpliwie i się cieszymy, że to „tylko” nawał zajęć!
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Wto wrz 29, 2020 20:15 Re: DT u Bastet ♥ Heca, Draka, Figiel, Greps i Psot ♥

Oesu, dziewczyny, głowę mi urwiecie, wiem! :oops: Jak mam się tu pokazać, byście mnie nie wyklęły, że tak długo nie piszę? Ale mam nadzieję, że zrozumiecie. Jestem tak zmęczona, że nie wiem, jak się nazywam. W zasadzie to zależy od dnia. Bo dziś, gdy miałam najpierw sprawę do załatwienia na mieście, potem korepetycje przez Skypa do wieczora, a jeszcze między zajęciami jedynie 10 minut przerwy, by nakarmić 5 głodnych maleństw i jeszcze samej coś zjeść, to... rozumiecie, że jest ciężko... :roll:

Piątki jeszcze nie miałam. A z każdym coś. Generalnie mamy problemy brzuszkowe. Najpierw jedno kociątko miało srakę, ale to taką, że sobie odparzyło ogonek od środka i pupcię. Leczyliśmy. Edytka z Kociego Losu kupiła nam małą puszkę mleka KMR. Po paru dniach dopiero brzuszek się ustabilizował. Ale dużo trzeba było zachodu. Smarowania alantanem.
Pozostałe kociaki piły Royal Canin babydog zmieszany 50/50 z Milvetem. Dwa kolejne dostały biegunki. :roll: Więc też zaczęłam im dosypywać KMR. Dziś na facebooku dwie moje znajome zrzuciły się na kolejną puszkę, bo, niestety, trzeba ratować rozregulowane kocie brzuszki.
Z Milvetu zrezygnuję kompletnie. Zaś te dwa kociaki, które jakichś wielkich sensacji brzuszkowych nie mają, zostaną na Royal Canin BabyDog.
Powiem Wam... z tych wszystkich mlek to faktycznie najlepsze jest KMR, albo Farm Food. Na FarmFoodzie wychowana jest Bastet i Isia. A także Orfi. Także... jeśli nie mam się całkowicie zrujnować finansowo, a za razem nie zrujnować kociakom układu pokarmowego, to chylę czoła przed FarmFoodem.

Bastusia rośnie. Wielka panna już z niej. 3,5 miesiąca ma. 8O Gdzie to minęło???

Obrazek

Orfi.... Orfi ma szansę na fajny domek, ale nie wiem, co z tego wyjdzie. Myślę, że jutro się ostatecznie wyklaruje. Nie wiadomo. Ludzie zastanawiają się. Mają też dwa inne koty, w tym kotkę, którą chcą jutro wziąć na badania. Zgaduję, że decyzja wzięcia Orfiego zależy od wyniku badania kici. Nie nastawiam się...

Obrazek

Ach, i będę miała mały bazarek z kilkoma drobnymi rzeczami "Kocio-Łapciowymi" na utrzymanie urwisów :) Jak już będą fanty, powiem coś więcej. Ale śliczne są! :1luvu:

No to kilka zdjęć maluchów na koniec dzisiejszej relacji :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Wto wrz 29, 2020 20:28 Re: DT u Bastet ♥ Heca, Draka, Figiel, Greps i Psot ♥

Pumka i tygrysiątka :1luvu: śliczne szkraby.
Ogrom pracy jest z takimi maluchami, a do tego jeszcze Bastusia, Orfiś i Tosia. To ile razem? Osiem? Ale mamine są już u Twojej mamy?

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Śro wrz 30, 2020 0:40 Re: DT u Bastet ♥ Heca, Draka, Figiel, Greps i Psot ♥

Cudne wszystkie :1luvu: Maluchy maleńkie, a Bastusia i Orficzek już takie dorosłe :ok: Ile Orficzek ma miesięcy?
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro wrz 30, 2020 4:09 Re: DT u Bastet ♥ Heca, Draka, Figiel, Greps i Psot ♥

Cudne maluchy :1luvu: regularnie podziwiam szkraby na Fb. Kciuki za Ciebie i koteczki nieustannie trzymam :ok: :ok:
Jesteś wspaniałą kocią mamą :201494 :201494

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro wrz 30, 2020 9:45 Re: DT u Bastet ♥ Heca, Draka, Figiel, Greps i Psot ♥

Kasiu, jak długo zostajesz jeszcze we Wrocławiu?

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Śro wrz 30, 2020 14:40 Re: DT u Bastet ♥ Heca, Draka, Figiel, Greps i Psot ♥

Czytam i trzymam kciuki.
Za późno doczytałam, że masz Drakę :strach: W kociarni mamy imienniczkę- wielka, gruba, kocha ludzi ale koty traktuje jak konkurencję. W dodatku się nie myje :strach:
Oby Twoja nie poszła w ślady ciotki...
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

Post » Śro wrz 30, 2020 14:47 Re: DT u Bastet ♥ Heca, Draka, Figiel, Greps i Psot ♥

SabaS pisze:Pumka i tygrysiątka :1luvu: śliczne szkraby.
Ogrom pracy jest z takimi maluchami, a do tego jeszcze Bastusia, Orfiś i Tosia. To ile razem? Osiem? Ale mamine są już u Twojej mamy?

Tak, tak jakby osiem... :roll: a z Ramzikiem i Gackiem to 10. :strach: :strach: :strach: Ale spokojnie. Te 5 maluszków jest fundacyjnych. Są pod opieką Pręgowanych i Skrzydlatych oraz grupy Koci Los. Na pewno nie zostanę z nimi sama :)
Mamine są u mamy, i moje są u mamy, bo jeszcze jestem we Wrocławiu :) Ale małe są w kojcu, więc się nie rozłażą po całym domu. To by dopiero było! :roll:

jolabuk5 pisze:Cudne wszystkie :1luvu: Maluchy maleńkie, a Bastusia i Orficzek już takie dorosłe :ok: Ile Orficzek ma miesięcy?

Pięć miesięcy obecnie. Strasznie duży kocurek! :201461

Gosiagosia pisze:Cudne maluchy :1luvu: regularnie podziwiam szkraby na Fb. Kciuki za Ciebie i koteczki nieustannie trzymam :ok: :ok:
Jesteś wspaniałą kocią mamą :201494 :201494

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dyktatura pisze:Kasiu, jak długo zostajesz jeszcze we Wrocławiu?

Jeszcze nie wiem, Kochana. :201461 Zobaczymy. A co? :)

kwiryna pisze:Czytam i trzymam kciuki.
Za późno doczytałam, że masz Drakę :strach: W kociarni mamy imienniczkę- wielka, gruba, kocha ludzi ale koty traktuje jak konkurencję. W dodatku się nie myje :strach:
Oby Twoja nie poszła w ślady ciotki...

Ojoj, faktycznie! Ale moja Drakusia z tego wszystkiego na razie chyba tylko kocha ludzi. Hm.. Hm... :lol:

A tu dzisiejszy filmik dla Was :D

Maluchy powoli zaczynają harce... :piwa:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Śro wrz 30, 2020 15:57 Re: DT u Bastet ♥ Heca, Draka, Figiel, Greps i Psot ♥

Jakie fajne robaczki ;) ale zabiedzone to one nie są ;) Tłuściutkie, a jakie silne 8O tak się wspinac po ściankach :ok:

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Śro wrz 30, 2020 18:04 Re: DT u Bastet ♥ Heca, Draka, Figiel, Greps i Psot ♥

Orfi będzie miał domek we Wrocławiu :) U takich Państwa w bloku. Będzie niestety kocim jedynakiem, ale w sumie fajni ludzie. Bardzo go kocham, ale nie chcę wstrzymywać jego adopcji tylko dlatego, że nie jest to wymarzony domek z innym kotem. Chłopak pracuje w domu, więc będzie z Orfim cały czas. Dziewczyna pracuje rormalnie. Mają swoje własne mieszkanie. Okna zabezpieczone siatką i będą też mieli kratki na okna uchylne. Mały korytarzyk wewnętrzny dzieli mieszkanie od klatki schodowej. Jest bezpiecznie. Zamówili jedzonko, które Orfik lubi. Zamówili fajny drapak. Niech idzie na swoje...
Smutno mi. Ale w sumie cieszę się, że będzie miał swój dom. Już na niego czekają. Bardzo im się podoba z charakteru i wyglądu. I co Wy na to?

Gdyby dało się inaczej, dałabym go do innych kotów. Ale nie składa się. Jedni Państwo mają obawy brać Orfiego jako trzeciego kota. Moja znajoma ma psa z paraliżem i mogłaby wziąć Orfiego, gdy piesek odejdzie. Ale to może potrwać. Marmolada ma psa dużego i chorego. No nie składa się... :(
Ostatnio edytowano Śro wrz 30, 2020 18:08 przez Bastet, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

[poprzednia][następna]