Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia do adopcji :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 06, 2020 12:35 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia wróciła :((

Nie, imię ma ładne, takie cieplutkie. Pasuje do niej.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie wrz 06, 2020 12:35 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia wróciła :((

ewar pisze:Nie, imię ma ładne, takie cieplutkie. Pasuje do niej.

i reaguje na niego
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie wrz 06, 2020 12:38 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia wróciła :((

MaryLux pisze::201461 :201461

:piwa:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie wrz 06, 2020 13:01 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia wróciła :((

A co z Julcią jest nie tak? Głaski dla kotków i Dżekusia :201461

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Nie wrz 06, 2020 13:14 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia wróciła :((

SabaS pisze:A co z Julcią jest nie tak? Głaski dla kotków i Dżekusia :201461

W domu, w którym była chyba nikt nie zwracał jej uwagi i nie uczył co wolno, a czego nie. Mała pcha się do jedzenia, nie patrzy, że np kuchenka włączona, bo coś pachnie jej w garnku, muszę pilnować i od razu reagować, moze się nauczy, że tak nie wolno. Choc kociaki w tym wieku mają problem ze słowami "nie wolno" :wink: Ma też problem z kuwetką, nie zawsze do niej idzie :oops: , a dostęp ma do 4 , bo juz potrafi zejść po schodach na dół, a tam są 3 . Nie wiem czy miała niesprzątana w porę kuwetę, bo koty przecież brudnych nie lubią, czy było w niej za mało żwirku nasypane, bo mała wchodzi mi do zlewu kopie i kuca, kilka razy udało mi się ją złapać, zanieść do kuwety i tam bez problemu od razu się załatwiła.
Obrazek

mir.ka

Post » Nie wrz 06, 2020 13:33 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia wróciła :((

To rzeczywiscie nabawiła się niedobrych zachowań, zwłaszcza ta kuwetka. Trzeba ją na nowo nauczyc, do czego służy, żeby nie bylo problemów w nowym domku.

SabaS

Post » Nie wrz 06, 2020 13:36 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia wróciła :((

SabaS pisze:To rzeczywiscie nabawiła się niedobrych zachowań, zwłaszcza ta kuwetka. Trzeba ją na nowo nauczyc, do czego służy, żeby nie bylo problemów w nowym domku.

mogło też się tam nie podobać jej spanie w łóżku, pod kołdrą, gdzie się kręci przez całą noc :(
a miała kupiony drapak, zeby tam spała
Obrazek

mir.ka

Post » Nie wrz 06, 2020 13:46 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia wróciła :((

A Ci Państwo mieli wcześniej jakiegoś zwierzaczka w domu? Może nie do końca byli świadomi, z czym się wiąże opieka nad kotem?

SabaS

Post » Nie wrz 06, 2020 14:11 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia wróciła :((

O ile dobrze pamiętam, to domek nie miał doświadczenia z kotami. Większość takich domków chce jak najmłodszego kociaka, bo go wychowają :wink: Na nic tłumaczenia, że to nie pies, że to zupełnie inne zwierzę. Kociaki są słodkie, urocze, ale często mają ADHD, trzeba to wytrzymać. U mnie kociaki są wychowywane przez starsze koty. Wituś jest strofowany przez swoją mamę, przez Mimka również.Po kociemu, ja tego nie potrafię. Dla kociego jedynaka dziecko będzie sparingpartnerem i to też trzeba wziąć pod uwagę.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie wrz 06, 2020 14:21 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia wróciła :((

SabaS pisze:A Ci Państwo mieli wcześniej jakiegoś zwierzaczka w domu? Może nie do końca byli świadomi, z czym się wiąże opieka nad kotem?

tylko psy, a szczeniak i kociak to jednak różnica, fakt , ze kota nie trzeba uczyć czystości, ale wszędzie wejdzie, na stół podczas posiłków też i trzeba go konsekwentnie tego oduczać
Obrazek

mir.ka

Post » Nie wrz 06, 2020 14:23 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia wróciła :((

ewar pisze:O ile dobrze pamiętam, to domek nie miał doświadczenia z kotami. Większość takich domków chce jak najmłodszego kociaka, bo go wychowają :wink: Na nic tłumaczenia, że to nie pies, że to zupełnie inne zwierzę. Kociaki są słodkie, urocze, ale często mają ADHD, trzeba to wytrzymać. U mnie kociaki są wychowywane przez starsze koty. Wituś jest strofowany przez swoją mamę, przez Mimka również.Po kociemu, ja tego nie potrafię. Dla kociego jedynaka dziecko będzie sparingpartnerem i to też trzeba wziąć pod uwagę.

no właśnie tam był nastolatek, to wydawało mi się ,że zapewni jej zabawę
a jeśli chodzi o wychowanie, to tylko kot potrafi, człowiek już nie całkiem, choć niejednemu tak się wydaje
Obrazek

mir.ka

Post » Nie wrz 06, 2020 15:48 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia wróciła :((

Takie niedobre doświadczenia się przydają. Następny domek lepiej sprawdzisz i poinformujesz, może nawet trafi się taki, który nie trzeba będzie specjalnie uświadamiać. Pamiętasz jak pisałam o adoptowaniu szczeniaka, którego po tygodniu musiałam oddać? Czułam się z tym potwornie źle, ale to po prostu nie był ten czas. Teraz to wiem, a wtedy zadziałało serce, nie rozum i skończyło się niedobrze :( Nie wykluczam adopcji psa w przyszłości, ale na pewno dużo lepiej się do tego przygotuję. Z Julcią mogło być podobnie...

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Nie wrz 06, 2020 17:59 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia wróciła :((

Też myślę, że domek sobie z Julcią nie poradził. Najgorsze te nawyki kuwetkowe, trzeba szybko próbować naprawić :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon wrz 07, 2020 7:30 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia wróciła :((

Koki-99 pisze:Takie niedobre doświadczenia się przydają. Następny domek lepiej sprawdzisz i poinformujesz, może nawet trafi się taki, który nie trzeba będzie specjalnie uświadamiać. Pamiętasz jak pisałam o adoptowaniu szczeniaka, którego po tygodniu musiałam oddać? Czułam się z tym potwornie źle, ale to po prostu nie był ten czas. Teraz to wiem, a wtedy zadziałało serce, nie rozum i skończyło się niedobrze :( Nie wykluczam adopcji psa w przyszłości, ale na pewno dużo lepiej się do tego przygotuję. Z Julcią mogło być podobnie...

Nie wiem czy jest się w stanie wszystko sprawdzić, bo ludzie nie mówią całej prawdy, ale dla Julci musi byc tym razem bardziej doświadczony domek, bo to energiczne kocię.
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]