Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ewar pisze:Nie, imię ma ładne, takie cieplutkie. Pasuje do niej.
MaryLux pisze::201461
SabaS pisze:A co z Julcią jest nie tak? Głaski dla kotków i Dżekusia
SabaS pisze:To rzeczywiscie nabawiła się niedobrych zachowań, zwłaszcza ta kuwetka. Trzeba ją na nowo nauczyc, do czego służy, żeby nie bylo problemów w nowym domku.
SabaS pisze:A Ci Państwo mieli wcześniej jakiegoś zwierzaczka w domu? Może nie do końca byli świadomi, z czym się wiąże opieka nad kotem?
ewar pisze:O ile dobrze pamiętam, to domek nie miał doświadczenia z kotami. Większość takich domków chce jak najmłodszego kociaka, bo go wychowająNa nic tłumaczenia, że to nie pies, że to zupełnie inne zwierzę. Kociaki są słodkie, urocze, ale często mają ADHD, trzeba to wytrzymać. U mnie kociaki są wychowywane przez starsze koty. Wituś jest strofowany przez swoją mamę, przez Mimka również.Po kociemu, ja tego nie potrafię. Dla kociego jedynaka dziecko będzie sparingpartnerem i to też trzeba wziąć pod uwagę.
Koki-99 pisze:Takie niedobre doświadczenia się przydają. Następny domek lepiej sprawdzisz i poinformujesz, może nawet trafi się taki, który nie trzeba będzie specjalnie uświadamiać. Pamiętasz jak pisałam o adoptowaniu szczeniaka, którego po tygodniu musiałam oddać? Czułam się z tym potwornie źle, ale to po prostu nie był ten czas. Teraz to wiem, a wtedy zadziałało serce, nie rozum i skończyło się niedobrzeNie wykluczam adopcji psa w przyszłości, ale na pewno dużo lepiej się do tego przygotuję. Z Julcią mogło być podobnie...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 95 gości