Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :( to już rok

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 05, 2020 20:48 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

MB&Ofelia pisze:Dobra, barf skrojony, pora na czary. Podaję opis ceremonii, jakby ktoś chciał dołączyć:
Zaparzamy w kociołku zioła - tymianek, werbenę i miętę. Kto może - zapala świeczkę. Kto nie może - niech zapali lampkę. Wypijamy łyk ziół. Delikatnym dmuchnięciem rozsypujemy odrobinę kocimiętki. Do kolejnej części czarów potrzebny jest kot. Czarny. Mniej lub bardziej czarny. Im bardziej czarny tym lepiej. Kot musi okrążyć czarownicę trzy razy w jedną stronę. Potem trzy razy w drugą stronę. Po każdych trzech okrążeniach wypijamy łyk wywaru wypowiadając zaklęcie: "kici kici kot dla Ewci". Powtarzamy do skutku - urok jest rzucony gdy kot miauknie (ewentualnie gdy powie "e-e-e-e-e" :roll: jak nie umie miauczeć).
Kota można zachęcać do okrążeń - sznurówką, wędką, czymkolwiek.
No to do roboty!

Obrazek

Lusia nie zechce mnie okrążać

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob wrz 05, 2020 20:50 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Carmensita też stwierdziła że ona biegać nie będzie i mogę sobie sama potruchtać w kółko :roll: Na szczęście Ofelia zgodziła się zrobić parę kółeczek. Tylo nie chce miauknąć! Miauknęła za to Carmen... Co za leniwe koty! :evil:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob wrz 05, 2020 21:05 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Cóż, Ciorna łaskawie zgodziła się pobiegać, ale wokół własnej osi, po czym miauknęła w trakcie wypowiadania zaklęcia. Na wszelki wypadek powtórzymy jutro. Teraz życzymy wam dobrej nocki i spadamy pusiać.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Sob wrz 05, 2020 21:10 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Lusia umie miauczeć. Jak chce wysępić amciaku

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie wrz 06, 2020 17:36 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

MaryLux pisze:Lusia umie miauczeć. Jak chce wysępić amciaku

Potwierdzam sama słyszałam.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie wrz 06, 2020 17:46 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Dziś u nas smutny dzień. Duża zapomniała wziąć tabletki bo pisała wieczorkiem z taką jedną ciocią aż w końcu musiałam ją upomnieć , że pora spać i nie spała całą noc. Kręciła się i nie miałam się do kogo przytulić więc poszłam spać do budki Zuzi [*]. Dopiero o 6 rano trochę usnęła. Jak wstała to dała mi śniadanko którego trochę zjadłam. Dziś duża co chwila płacze bo dziś mija miesiąc jak nie ma z nami Zuzi [*]. Bardzo nam jej brakuje. Dużą rozbolała w końcu głowa i się położyła to ja poszłam pospać na balkonie bo było ciepło i świeciło słoneczko. Życzę wszystkim miłej niedzieli.
Pola
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie wrz 06, 2020 17:47 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Ale moja Mała Czarna nie bardzo umie miauczeć. Tzn miauczy tylko wynoszona w transporterku z bloku. I wtedy słyszy ją pół osiedla. Normalnie Czarnidełko śpiewa samogłoskami.

Czarne kocię chyba zmęczyło się wczorajszymi czarami, bo śpi. Ofelia też śpi.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Nie wrz 06, 2020 17:52 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Rocznice odejścia zawsze są smutne :(
A działanie w nocy i odsypianie w dzień to nasza Duża ciągle stosuje. :twisted: Może była kiedyś kotem? Ale nie, nie, jest zbyt niezręczna. :twisted:
Sabcia
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie wrz 06, 2020 17:52 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Ewa L. pisze:Dziś u nas smutny dzień. Duża zapomniała wziąć tabletki bo pisała wieczorkiem z taką jedną ciocią aż w końcu musiałam ją upomnieć , że pora spać i nie spała całą noc. Kręciła się i nie miałam się do kogo przytulić więc poszłam spać do budki Zuzi [*]. Dopiero o 6 rano trochę usnęła. Jak wstała to dała mi śniadanko którego trochę zjadłam. Dziś duża co chwila płacze bo dziś mija miesiąc jak nie ma z nami Zuzi [*]. Bardzo nam jej brakuje. Dużą rozbolała w końcu głowa i się położyła to ja poszłam pospać na balkonie bo było ciepło i świeciło słoneczko. Życzę wszystkim miłej niedzieli.
Pola

Pola. Lizu lizu po uszku. Nie smutaj, tak se myślę że Ciocia Ewa L. o cię zadba i będzie dobrze. Ino pilmnuj coby o się też dbała bo te nasze Duże to są zapominalskie jak chodzi o dbanie o się. A Zuzia na pewno na was pacza i duma jak wam pomóc.
Mała Ciorna chwali się że wczoraj jakoweś czary robiła dla was. Ja jej tam nie wierzę bo to tajfłapa jak mało kto, pomogłam jej ile sił w łapciach i Duża też niby czarowała ale nie wię czy cosik z tego wylezie. Ale na wszelkiego wypadka pomyśl se życzenie to może się spełni i czary się zrobią.
I polizaj od mię swoją Dużą w nosa.
Książniczka Ofelja
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Nie wrz 06, 2020 18:00 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

jolabuk5 pisze:Rocznice odejścia zawsze są smutne :(
A działanie w nocy i odsypianie w dzień to nasza Duża ciągle stosuje. :twisted: Może była kiedyś kotem? Ale nie, nie, jest zbyt niezręczna. :twisted:
Sabcia

Tak , smutne są rocznice odejścia. :cry:
Z moją dużą coś jest nie tak bo ona w nocy nie śpi i w dzień nie śpi i wiecznie zmęczona jest i dlatego musi brać tabletki żeby trochę spać.
Sabciu to ja już nie wiem kim moja duża była w poprzednim życiu :strach:
Pola
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie wrz 06, 2020 18:03 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

MB&Ofelia pisze:
Ewa L. pisze:Dziś u nas smutny dzień. Duża zapomniała wziąć tabletki bo pisała wieczorkiem z taką jedną ciocią aż w końcu musiałam ją upomnieć , że pora spać i nie spała całą noc. Kręciła się i nie miałam się do kogo przytulić więc poszłam spać do budki Zuzi [*]. Dopiero o 6 rano trochę usnęła. Jak wstała to dała mi śniadanko którego trochę zjadłam. Dziś duża co chwila płacze bo dziś mija miesiąc jak nie ma z nami Zuzi [*]. Bardzo nam jej brakuje. Dużą rozbolała w końcu głowa i się położyła to ja poszłam pospać na balkonie bo było ciepło i świeciło słoneczko. Życzę wszystkim miłej niedzieli.
Pola

Pola. Lizu lizu po uszku. Nie smutaj, tak se myślę że Ciocia Ewa L. o cię zadba i będzie dobrze. Ino pilmnuj coby o się też dbała bo te nasze Duże to są zapominalskie jak chodzi o dbanie o się. A Zuzia na pewno na was pacza i duma jak wam pomóc.
Mała Ciorna chwali się że wczoraj jakoweś czary robiła dla was. Ja jej tam nie wierzę bo to tajfłapa jak mało kto, pomogłam jej ile sił w łapciach i Duża też niby czarowała ale nie wię czy cosik z tego wylezie. Ale na wszelkiego wypadka pomyśl se życzenie to może się spełni i czary się zrobią.
I polizaj od mię swoją Dużą w nosa.
Książniczka Ofelja

Ofelku musimy z dużą dbać o siebie bo zostałyśmy same. Liznęłam dużą od ciebie.
Pola
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie wrz 06, 2020 18:10 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Polciu, ja też nie wiem, kim nasze Duże były dawniej, ale kotami na pewno nie, koty są mądre :twisted:
Sabcia
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie wrz 06, 2020 18:19 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

jolabuk5 pisze:Polciu, ja też nie wiem, kim nasze Duże były dawniej, ale kotami na pewno nie, koty są mądre :twisted:
Sabcia

Masz absolutną rację siostrzyczko Sabciu .
Pola
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie wrz 06, 2020 18:41 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Pola. Nie pusiająca Duża to coś okropecznego, wierci się, kręci, łazi, nie daje kotkowi pusiać, no i nie ma się jak przytulić. Pilmnuj coby Ciocia Ewa L. łykała tabletku, niech się wyzdrowi.
Sabcia. Masz racyję, Duże w poprzedmnich futerkach na pewno nie były kotami. Takie to tajfłapowate, niedomyślmne, gapowate, no łapcie przy nich opadają! Nic a nic nie rozumią miauczenia, jak chcę mniamuśności albo na bałkonu to czasami prawieże schrypnę zanim się wreszcie Duża domyśli o co mię chodzi :roll:
Książniczka Ofelja
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Nie wrz 06, 2020 19:01 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Ciociu Ewa L. moja duża współczuje Tobie bardzo bardzo, i rozumie Twój smutek. Duża często jest smutna bo tęskni.
z.

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

[poprzednia][następna]