Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia do adopcji :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 03, 2020 13:33 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia wróciła :((

Ja chętnie tylko z Pola problem. Ona nie toleruje innych zwierząt. Znała tylko Zuzię więc każdego innego należy zagryźć.
Przyznam że już nawet myślałam o kupnie klatki by odizolować by się Pola przyzwyczaiła ale myślę że to trochę za wcześnie dla niej. Od kiedy Zuzia tak bardzo podupadła na zdrowiu Pola się stresowała i wylizała sobie brzuch. W ostatnich tygodniach przed śmiercią Zuzi tak się wylizała że teraz świeci cyckami a kiedy Zuzia odeszła pojawił się problem z sikaniem. Na szczęście wróciła do normy i nie było to spowodowane chorobą pęcherza bo z pecherzem wszystko ok .
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw wrz 03, 2020 14:09 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia wróciła :((

Ewa L. pisze:Ja chętnie tylko z Pola problem. Ona nie toleruje innych zwierząt. Znała tylko Zuzię więc każdego innego należy zagryźć.
Przyznam że już nawet myślałam o kupnie klatki by odizolować by się Pola przyzwyczaiła ale myślę że to trochę za wcześnie dla niej. Od kiedy Zuzia tak bardzo podupadła na zdrowiu Pola się stresowała i wylizała sobie brzuch. W ostatnich tygodniach przed śmiercią Zuzi tak się wylizała że teraz świeci cyckami a kiedy Zuzia odeszła pojawił się problem z sikaniem. Na szczęście wróciła do normy i nie było to spowodowane chorobą pęcherza bo z pecherzem wszystko ok .

Gdybyś już myślała o dokoceniu, to wydaje mi się ,że lepszy byłby kilkuletni kot niż kociak, Pola jest już w poważnym wieku i nie dla niej niańczenie maluchów, dopiero wtedy by się stresowała.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw wrz 03, 2020 14:09 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia wróciła :((

MaryLux pisze::201461 :201461

:1luvu: :piwa: :201461
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Czw wrz 03, 2020 14:24 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia wróciła :((

No nie no, co ja czytam??? Wczoraj musiałam nagle odejść od forum, naqwet bez wylogoania, pewnie cały czas wisiałam jako zalogowana, potem już nie miałam czasu zajrzeć, a tu taka zmiana! Taki tytuł!

Julciu, te Twoje łapki urzekaja wszystkich i oby urzekły jak najlepszy domek dla Ciebie! sliczne masz zdjęcia!

Zapomnij szybko o (być może) stresach tam i bądź szczęśliwą, spokojną i zdrową kotką... Miau, kochanie... :201461

Tryzmajcie sie wszyscy - Kotowate i Duże :1luvu:
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Czw wrz 03, 2020 14:44 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia wróciła :((

Ale Julka jest świetna <3

Inne zdjecia tez obejrzałam. Była moja ulubienica.
Elenka i <3 you :)
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Czw wrz 03, 2020 14:56 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia wróciła :((

To chyba Twoja pierwsza nieudana adopcja mir.ka? Ale to Ci Państwo nawalili, nie Ty. A Julcia dobrze że stamtąd wróciła, ewidentnie coś niedobrego się tam działo. Może zaczęła coś niszczyć, a może przeszkadzało to, ze jest młodziutkim energicznym kotkiem. Jeszcze znajdzie swój własny domek :ok: Julciu ogonek do góry i wypatrujemy domku :1luvu: :201461

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Czw wrz 03, 2020 15:41 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia wróciła :((

Nie miewałam zwrotów z adopcji, a w którymś momencie jakby worek się rozwiązał. Trzy koty wróciły. Koty świetne, nie była to ich wina. W jednym przypadku poważna choroba dziewczyny i parka kociaków wróciła. Nie była to ściema, wróciły z olbrzymim bagażem różnych akcesoriów. Wróciła też Stella, ale to już była wina Dużej. Kotka była w kiepskim stanie psychicznym, trochę trwało, zanim doszła do siebie. Wszystkie mają dobre domki, są kochane, a o to chodzi.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw wrz 03, 2020 17:15 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia wróciła :((

No co ja czytam, Mała Moo wróciła? No jak ci państwo nie mieli wcześniej żadnego kota, to mogli być faktycznie zaskoczeni. Pamiętam jak sama miałam dość wybryków Ebi jak do nas trafiła, aż sama chciałam drugiego malucha do towarzystwa. A meble to mam tak zdewastowane, że aż wstyd kogoś do domu zaprosić :roll: Po remoncie muszę wymienić. No ale ja wiedziałam na co się piszę i czym grozi maluch w domu. Chociaż już nie bardzo pamiętałam, bo moje koty były już staruszkami. To tak samo jak z dziećmi, tylko nie da się ich zwrócić :wink:

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Pt wrz 04, 2020 12:50 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia wróciła :((

Nul pisze:No nie no, co ja czytam??? Wczoraj musiałam nagle odejść od forum, naqwet bez wylogoania, pewnie cały czas wisiałam jako zalogowana, potem już nie miałam czasu zajrzeć, a tu taka zmiana! Taki tytuł!

Julciu, te Twoje łapki urzekaja wszystkich i oby urzekły jak najlepszy domek dla Ciebie! sliczne masz zdjęcia!

Zapomnij szybko o (być może) stresach tam i bądź szczęśliwą, spokojną i zdrową kotką... Miau, kochanie... :201461

Tryzmajcie sie wszyscy - Kotowate i Duże :1luvu:

mała już zapomniała i rozrabia, jak to kocie w jej wieku, tak sobie myśle czy to nie był właściwy powód zwrotu :(
Obrazek

mir.ka

Post » Pt wrz 04, 2020 12:51 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia wróciła :((

MonikaMroz pisze:Ale Julka jest świetna <3

Inne zdjecia tez obejrzałam. Była moja ulubienica.
Elenka i <3 you :)

bede jeszcze fotki Elenki, jedna nawet dzisiejsza, tylko je zgram z aparatu, Julki łobuziary też
Obrazek

mir.ka

Post » Pt wrz 04, 2020 12:55 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia wróciła :((

SabaS pisze:To chyba Twoja pierwsza nieudana adopcja mir.ka? Ale to Ci Państwo nawalili, nie Ty. A Julcia dobrze że stamtąd wróciła, ewidentnie coś niedobrego się tam działo. Może zaczęła coś niszczyć, a może przeszkadzało to, ze jest młodziutkim energicznym kotkiem. Jeszcze znajdzie swój własny domek :ok: Julciu ogonek do góry i wypatrujemy domku :1luvu: :201461

Z adopcjami tak bywa, a koty już mi się zdarzało albo zabrać, bo nie mógł tam zostać, albo w ogóle nie dochodziło do adopcji, bo rzeczywistość odbiegała od tego co było przedstawione w rozmowie telefonicznej.
Julcia nic nie niszczy tylko jak to małe kocie wszędzie wejdzie i wsadzi swój pyszczek, szczególnie jak widzi i czuje jedzenie.
Obrazek

mir.ka

Post » Pt wrz 04, 2020 12:57 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia wróciła :((

ewar pisze:Nie miewałam zwrotów z adopcji, a w którymś momencie jakby worek się rozwiązał. Trzy koty wróciły. Koty świetne, nie była to ich wina. W jednym przypadku poważna choroba dziewczyny i parka kociaków wróciła. Nie była to ściema, wróciły z olbrzymim bagażem różnych akcesoriów. Wróciła też Stella, ale to już była wina Dużej. Kotka była w kiepskim stanie psychicznym, trochę trwało, zanim doszła do siebie. Wszystkie mają dobre domki, są kochane, a o to chodzi.

Masz rację. Trzeba poczekać na ten właściwy domek, na całe kocie życie.
Obrazek

mir.ka

Post » Pt wrz 04, 2020 13:03 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia wróciła :((

Koki-99 pisze:No co ja czytam, Mała Moo wróciła? No jak ci państwo nie mieli wcześniej żadnego kota, to mogli być faktycznie zaskoczeni. Pamiętam jak sama miałam dość wybryków Ebi jak do nas trafiła, aż sama chciałam drugiego malucha do towarzystwa. A meble to mam tak zdewastowane, że aż wstyd kogoś do domu zaprosić :roll: Po remoncie muszę wymienić. No ale ja wiedziałam na co się piszę i czym grozi maluch w domu. Chociaż już nie bardzo pamiętałam, bo moje koty były już staruszkami. To tak samo jak z dziećmi, tylko nie da się ich zwrócić :wink:

Ty wiedziałaś, a jak ktoś nie miał kota i nie potrafi nauczyć malucha właściwego zachowania, to on robi co chce . A Julce chyba nikt nie zwracał uwagi, sądząc po jej zachowaniu. Ona potrafi fajnie się sama bawić zabawkami, ale też pcha się tam gdzie nie powinna. Dzisiaj az się bałam bo mi wchodziła na płytę elektryczną podczas gotowania obiadu, musiałam mieć oczy z tyłu głowy i ściągać ja co chwilę na podłogę.
Obrazek

mir.ka

Post » Pt wrz 04, 2020 13:10 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia wróciła :((

Wczoraj Dżekuś miał dzień przerwy od kroplówek. Dzięki za dobrą radę :1luvu: :1luvu: Apetyt miał normalny, dzisiaj rano też ładnie zjadł, nawet jeszcze przed kroplówką, przy której też nie za bardzo protestował. Teraz znowu planuję podać mu 3 butelki czyli przez 9 dni i dzień przerwy. Butelek mamy kupionych 7 :( W trakcie podawania ostatniej będzie miał zrobione kontrolne badania.
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]