DT u Bastet ♥ Nowy Filmik ♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 24, 2020 11:11 Re: DT u Bastet ♥ Orfik dalej bez domu :( ♥ Isia pojechała!

Orfik ewidentnie czeka na Kogoś, aż ten Ktoś wróci :wink:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon sie 24, 2020 11:21 Re: DT u Bastet ♥ Orfik dalej bez domu :( ♥ Isia pojechała!

jolabuk5 pisze:Orfik ewidentnie czeka na Kogoś, aż ten Ktoś wróci :wink:

Ale kto, Kochana?
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pon sie 24, 2020 12:06 Re: DT u Bastet ♥ Orfik dalej bez domu :( ♥ Isia pojechała!

Bastet pisze:Tak trudno napisać sms, że coś wypadło? Albo, że coś się wydarzyło, i że przesuńmy adopcję? Uważam, że ta pani jest nieodpowiedzialna. Nie traktuje mnie ani sprawy adopcji poważnie. Nie jest to typ człowieka, który jest godny zaufania. Nawet nie poczuła się do przeproszenia za milczenie. Orfik naprawdę ma pecha :(

Kasiu nie ma pecha bo jest u Ciebie <3. Znajdzie domek taki ze mucha nie siada :ok: :ok: :ok:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pon sie 24, 2020 12:13 Re: DT u Bastet ♥ Orfik dalej bez domu :( ♥ Isia pojechała!

Synuś nie ma pecha, synuś ma szczęście! Gdyby nie taki przypadek to pojechałby do nieodpowiedzialnego domku, w który NIE BYŁBY na pierwszym miejscu! A MA!!! (być na pierwszym miejscu :twisted: )
Drops.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Pon sie 24, 2020 12:20 Re: DT u Bastet ♥ Orfik dalej bez domu :( ♥ Isia pojechała!

Wiecie co, może to i dobrze... Bałam się jeszcze o jedną rzecz u tamtej pani, do której niby miał jechać. Ona ma jakieś takie drzwi wejściowe (a to jest dom wolnostojący), które zamykają się z trudem. Gdy już wychodziłam na pociąg - a oni mnie odporowadzali - ich córeczka pierwsza wybiegła na ogródek, nie zamykając drzwi - były lekko uchylone. A my się jeszcze szykowałyśmy. Ten ogródek jest niby otoczony siatką - dość lichą - a zaraz za siatką jest ruchliwa ulica. Zwróciłam uwagę, dlaczego drzwi są tylko przymknięte. A gdy chciałam je zamknąć, to ciągle się otwierały. Trzeba było mieć na nie jakiś patent. Nie mówię o tej pani jako o osobie dorosłej. Ale właśnie o tym, że dziecko wybiegnie pierwsze, nie dociśnie drzwi do framugi odpowiednio mocno, i zostanie szpara. A mama dopiero za parę minut się wyszykuje. Przecież Orfik by już 5 razy mógł sobie te drzwi popchnąć noskiem. I wyjść. Miałam ich na to uczulić. Zwłaszcza tę dziewczynkę. Ale nie dane mi było, jak widać. Chyba właśnie bardzo dobrze się stało.
Jeszcze pół biedy, gdy ktoś mieszka w bloku i kot wyjdzie niechcący na klatkę schodową. Ale w domku? To było naprawdę niebezpieczne, a zauważyłam to już w zasadzie, jak od nich odjeżdżałam...

A propos, Ewkkrem. Właśnie tutaj widać - po takiej sytuacji - podejście ludzi. Niby są zakochani w kocie, niby wszystko ładnie, pięknie. Najcudowniejszy Orfik itd. A nie raczą nawet powiadomić, gdy coś im wypada. Właśnie widać, jak im zależało na nim :evil: :evil: :evil: Zresztą, skąd mam wiedzieć, że babka napisała prawdę? Może nie pasowały im zabezpieczenia i wzięli pierwszego lepszego kota od rozmnażacza.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pon sie 24, 2020 12:23 Re: DT u Bastet ♥ Orfik dalej bez domu :( ♥ Isia pojechała!

Czasami wypadają takie sytuacje,że człowiek nie myśli o dzwonieniu czy pisaniu. Czasami świat staje w miejscu. Nie oznacza to jednak, że kiedy teraz nagle się odzywa robi to w sposób ordynarny.
Dałabyś Orfisia, a potem ślad po nim by zaginął.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pon sie 24, 2020 12:29 Re: DT u Bastet ♥ Orfik dalej bez domu :( ♥ Isia pojechała!

Dyktatura pisze:Czasami wypadają takie sytuacje,że człowiek nie myśli o dzwonieniu czy pisaniu. Czasami świat staje w miejscu. Nie oznacza to jednak, że kiedy teraz nagle się odzywa robi to w sposób ordynarny.
Dałabyś Orfisia, a potem ślad po nim by zaginął.

Ja rozumiem. Są różne sytuacje. Ale właśnie też o tym pomyślałam, Skoro ma taki problem z kontaktem i z napisaniem dwóch słów w sms-ie zwłaszcza, gdy ktoś do niej pisze i dopytuje, czy sprawa aktualna. Pytałam chyba ze dwa razy w smsie.
Nawet zwykłego "przepraszam" nie uświadczysz. A wiedziała, że czekam na odpowiedź. Nie jest to typ osoby, której chciałabym oddać Orfisia. Zresztą, pierwszy jej kontakt ze mną był taki: gdzie mogę odebrać kotka?
Dałam szansę, Nie każdy zna procedury adopcyjne. Jak widać, chyba niepotrzebnie.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pon sie 24, 2020 12:31 Re: DT u Bastet ♥ Orfik dalej bez domu :( ♥ Isia pojechała!

Najgorsza sytuacja nie usprawiedliwia braku kontaktu przez tydzień. Jak się powtórzy to co? Zapomną kotu jeść dać???
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Pon sie 24, 2020 12:41 Re: DT u Bastet ♥ Orfik dalej bez domu :( ♥ Isia pojechała!

ewkkrem pisze:Najgorsza sytuacja nie usprawiedliwia braku kontaktu przez tydzień. Jak się powtórzy to co? Zapomną kotu jeść dać???

Otóż to. Dlaczego nie myślą o drugim człowieku, który od tygodnia czeka na jakąkolwiek odpowiedź? Wystarczyłoby zwykłe: "Musimy przesunąć adopcję, mamy nagłą nieprzewidzianą sytuację. Odezwiemy się." Czy cokolwiek. A nie, dopiero babka się poczuła wywołana do tablicy, gdy na fb napisałam, że domek zawiódł. Dla mnie porażka z tą osobą.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pon sie 24, 2020 13:29 Re: DT u Bastet ♥ Orfik dalej bez domu :( ♥ Isia pojechała!

Drzwi wejściowe, które się nie domykają, mogły być przyczyną tragedii. Dobrze się stało, że Orfik nadal jest u Ciebie.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pon sie 24, 2020 13:31 Re: DT u Bastet ♥ Orfik dalej bez domu :( ♥ Isia pojechała!

Bastet pisze:Wieści jeszcze nie ma. Potem zadzwonię lub napiszę.
Tymczasem, po tym, jak napisałam post na Facebooku, że Orfik dalej bez domu i że pani nim zainteresowana przestała się odzywać, otrzymałam od niej taki sms:

"Witam, niestety po drodze wypadł nam szpital. Jak chwilkę dojdziemy do siebie to możemy przyjechać po kotka"

Ja pisałam do niej w ciągu minionego tygodnia chyba z 4 razy. I dzwoniłam na weekend. Oprócz tego w weekend napisałam sms, że rozumiem, że nieaktualne. No więc odpisałam jej teraz, że:

"To należałoby chociaż napisać, że coś się wydarzyło. Co ja miałam myśleć o tym braku kontaktu? Tak się nie robi. Są choćby smsy. Proszę zadzwonić za jakiś czas, jak Państwo dojdziecie do siebie. Zobaczymy."

Na to ona, że w takim razie dziękuje.

Mam żałować....? :wink:

Ja bym się cieszyła

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon sie 24, 2020 14:15 Re: DT u Bastet ♥ Orfik dalej bez domu :( ♥ Isia pojechała!

Bastet pisze:

Ale kto, Kochana?

Nie pamiętam dokładnie, ale ktoś chciał bardzo Orficzka... Marmolada18? Tylko ten pies...
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon sie 24, 2020 14:18 Re: DT u Bastet ♥ Orfik dalej bez domu :( ♥ Isia pojechała!

jolabuk5 pisze:
Bastet pisze:

Ale kto, Kochana?

Nie pamiętam dokładnie, ale ktoś chciał bardzo Orficzka... Marmolada18? Tylko ten pies...

No właśnie... piesek. Boimy się obie, że mogłoby coś się wydarzyć. Dlatego wciąż Orficzka ogłaszam. Gdyby nie ten piesek, to by dawno Orfik już był w domku :(
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pon sie 24, 2020 14:22 Re: DT u Bastet ♥ Orfik dalej bez domu :( ♥ Isia pojechała!

A co do tej pani to... ja wszystko rozumiem, nawet to, że ktoś wobec dramatycznych wydarzeń nie pomyśli o zawiadomieniu, że adopcję trzeba przełożyć. Ale właśnie zabrakło mi tego dopisku na początku SMS-a "Ja strasznie Panią przepraszam, ale..."
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon sie 24, 2020 16:04 Re: DT u Bastet ♥ Orfik dalej bez domu :( ♥ Isia pojechała!

Bastet pisze:No właśnie... piesek. Boimy się obie, że mogłoby coś się wydarzyć. Dlatego wciąż Orficzka ogłaszam. Gdyby nie ten piesek, to by dawno Orfik już był w domku :(

W sensie że piesek nie lubi kotów? Czy że nie zna kotów?
Na pewno o tym było, ale już nie pamiętam.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

[poprzednia][następna]