Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :( to już rok

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 21, 2020 19:37 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

MB&Ofelia pisze:Dopłynęłam we własnym sosie. 32 stopnie na moim balkonie :strach: (w cieniu)
Niestety kwiatków nie było, z ptaków ładnie pozowały tylko kormorany
Obrazek
ale zrobiłam dla ciebie Ewciu całkiem ładną jarzębinkę
Obrazek

Może być? :oops:

Jasne , że może być - są cudne i ptaszki i jarzębinka.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt sie 21, 2020 19:38 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Gorąco, gorąco, ukrop. Nie do wytrzymania.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt sie 21, 2020 19:52 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Ano gorąco. 27,5 stopnia na balkonie.

A ptaszki bywają fajniejsze i ładniejsze, niestety dzisiaj te ładniejsze nie dawały się sfocić. Były na przykład aż dwa zimorodki, ale co z tego skoro oba tylko przeleciały i tyle je widziałam. No i pogoda nie bardzo na fotografie, ostre słońce. Ale i tak spacerek był fajny, tyle że po powrocie wlazłam od razu pod prysznic bo cała się kleiłam od potu, dosłownie.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt sie 21, 2020 20:00 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

MB&Ofelia pisze:Ano gorąco. 27,5 stopnia na balkonie.

A ptaszki bywają fajniejsze i ładniejsze, niestety dzisiaj te ładniejsze nie dawały się sfocić. Były na przykład aż dwa zimorodki, ale co z tego skoro oba tylko przeleciały i tyle je widziałam. No i pogoda nie bardzo na fotografie, ostre słońce. Ale i tak spacerek był fajny, tyle że po powrocie wlazłam od razu pod prysznic bo cała się kleiłam od potu, dosłownie.

Ja dziś przeszłam tylko do mamy i myślałam , że zemdleję z gorąca.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt sie 21, 2020 20:06 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Ano ja zrobiłam parę kilometrów. I to część w pełnym słońcu, bo na samym wale przeciwpowodziowym drzew nie ma. Miałam kapelusz na głowie, dzięki temu nie padłam na udar, ale cała reszta mnie się ugotowała.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt sie 21, 2020 20:11 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

MB&Ofelia pisze:Ano ja zrobiłam parę kilometrów. I to część w pełnym słońcu, bo na samym wale przeciwpowodziowym drzew nie ma. Miałam kapelusz na głowie, dzięki temu nie padłam na udar, ale cała reszta mnie się ugotowała.

Jutro ma być jeszcze bardziej gorąco.
Z upodobaniem oglądam filmy których akcja toczy się w zimowych plenerach.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt sie 21, 2020 20:29 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

U nas jutro ma być chłodniej. I wreszcie ma padać. Dzisiaj po południu niby coś kapnęło, ale tak kapnęło że nie wiem czy doleciało do ziemi. Sucho, bardzo sucho.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt sie 21, 2020 20:31 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

MB&Ofelia pisze:U nas jutro ma być chłodniej. I wreszcie ma padać. Dzisiaj po południu niby coś kapnęło, ale tak kapnęło że nie wiem czy doleciało do ziemi. Sucho, bardzo sucho.

U nas dzisiaj miało być burzowo ale burzy nie widziałam.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt sie 21, 2020 20:42 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Pola w przeciwieństwie do Zuzi nie jest amatorką mokrej karmy . Je tylko suche ale mokre też powinna. Zostały mi po Zuzi puszki musa i sosiku gurmeta oraz cosmy ale Pola nie bardzo chce je jeść za to zasmakowało jej Gurmet perl mimo , że też nie zjada całości. Niestety wyrzucam przez to dużo jedzenia.
Kupiłam jej w zoo+ gurmet perl w sosiku ale mniejsze saszetki po 50 g i te zjada prawie w całości.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt sie 21, 2020 23:37 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Nie narzekajcie, babiszony. Ja dziś oprowadzałam wycieczkę, a na koniec (już po powrocie do domu) ugryzła mnie peszczoła. Nic na to nie poradzę, że nie zauważyłam głupiej, bo się do sznurówki przyczepiła

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob sie 22, 2020 7:42 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Ucięła raczej. Dobrze, że nie masz alergii!
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob sie 22, 2020 8:09 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

MaryLux pisze:Nie narzekajcie, babiszony. Ja dziś oprowadzałam wycieczkę, a na koniec (już po powrocie do domu) ugryzła mnie peszczoła. Nic na to nie poradzę, że nie zauważyłam głupiej, bo się do sznurówki przyczepiła

Pszczoła czy osa? Bo to duża różnica. Osy gryzą, przczoły żądlą.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Sob sie 22, 2020 8:17 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

MB&Ofelia pisze:
MaryLux pisze:Nie narzekajcie, babiszony. Ja dziś oprowadzałam wycieczkę, a na koniec (już po powrocie do domu) ugryzła mnie peszczoła. Nic na to nie poradzę, że nie zauważyłam głupiej, bo się do sznurówki przyczepiła

Pszczoła czy osa? Bo to duża różnica. Osy gryzą, przczoły żądlą.

Tzn. była smukła i bardziej żółta czy włochata i bardziej brązowa.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Sob sie 22, 2020 8:20 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Osy też żądlą, przecież żądłem, nie zębami
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob sie 22, 2020 8:20 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Ewa L. pisze:Pola w przeciwieństwie do Zuzi nie jest amatorką mokrej karmy . Je tylko suche ale mokre też powinna. Zostały mi po Zuzi puszki musa i sosiku gurmeta oraz cosmy ale Pola nie bardzo chce je jeść za to zasmakowało jej Gurmet perl mimo , że też nie zjada całości. Niestety wyrzucam przez to dużo jedzenia.
Kupiłam jej w zoo+ gurmet perl w sosiku ale mniejsze saszetki po 50 g i te zjada prawie w całości.

dobrze ,że są takie różne wielkosci karm
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]