Majko, Nowinka w nowym domu się "przyjęła", zresztą to złoty pies i jeśli ktoś wie czego ona nie lubi (konkurencji w postaci innych suczek znaczy się

) to nie powinien mieć z nią problemu. Podpytam kolezanki, które się zajmują psami czy mają jakieś wieści od niej
Poproszę też je o wybór psiaka dla Ciebie
W kociarni sporo się dzieje....
po pierwsze sama przyniosłam w zeszłym tygodniu koteczkę, którą znalazłam pod swoim blokiem, płaczącą. Kicia ma na imię MEGI, jest bura i bardzo przerażona obecnością innych kotów.. Mam nadzieję, że znajdzie dom - jest młoda, bardzo miła.
Po drugie trafiła do nas piękna, szylkretowa koteczka GRECJA, w opłakanym stanie. Po pierwsze ma koci katar, po drugie miała okropną ranę od brzuszka po pachę - pewnie chciała przeskoczyć jakiś płot i zahaczyła

Rana już oczywiście zszyta.
Misza była na sterylizacji - okazało się, że ma guzek na sutku.. Trzeba za nią mocno trzymać kciuki, by guzek nie dał przerzutów. Biedaczka kiepsko na razie się czuje po zabiegu.
Oprócz tego:
Komendantowe wyniki krwi wykazały, że jego drogi moczowe nie są w najgorszym stanie, ale w na tyle niedobrym, że powinien być pod domową opiekę, jesli jego stan ma się nie pogarszać z czasem.. Na razie będzie dostawał leki...
Kastor biedak choruje na katar od niedzieli
Biedaki staruszki...
Jutro wstawię troszkę fotek.
Bardzo dziekuję osobom, od ktorych CKoty otrzymały wspaniałe prezenty w postaci karmy i witaminek (myszka xww, Megi i Wojtek Oberhexe, Kaska, Batka, Asiulek).