Mam chwilę dla siebie

Koty nakarmione, niektóre odpoczywają po kolacji, niektóre ( czyt. Wituś

) bawią się pięknie. Byłam u mojego małego czarnuszka. Jakie to jest ładne

Podchodzi coraz bliżej i coraz szybciej podchodzi do miski. Nie powinien narzekać, bo zawsze ma "szwedzki stół". Dostaje surowe mięso, suchą karmę i mokrą również. Postanowiłam, że od czasu do czasu dostanie jakieś przysmaczki. Jest skrzywdzony przez los, bo bezdomny, należy mu się odrobina przyjemności, prawda?
Zauważyłam, że Wituś jest kotkiem parterowym

Dziwne to dla mnie, bo ostatnio miałam kociaki, które uprawiały alpinizm. Zawsze jednak przybiega do kuchni, kiedy coś "działam" przy zlewie i miaukoli, żeby go postawić na blacie. Obserwuje lejącą się wodę, jest tym wręcz zafascynowany. Bawi się rewelacyjnie, a kiedy zaczyna toczyć piłeczki w piramidce, to Lucy podchodzi i bawi się razem z nim. To zdumiewające, bo ona raczej koty trzyma na dystans. Wituś z kotami się pobawi, pobiega, ale przytula się wyłącznie do swojej mamy. Wieczorem, kiedy pościelę już łózko, Wituś jest gotowy do spania. Obejmuje jasiek, traktuje go jak przytulankę i czeka, aż ja się położę. W programie jest wylizywanie mojego nosa i powiek

Wciąż reaguje na swoje imię, zawsze przybiega. Jest żywiołowym kotkiem, ale muszę przyznać, że niczego nie niszczy, nie zrzuca. Nie drapie mebli, nie łazi po półkach, no koci ideał po prostu. Nadia jest inna. To kotka, której nie ma. Okaz spokoju. Bardzo rzadko już dochodzi do spięć, nawet jeśli któryś z kotów wejdzie do kuchni. Chyba się przyzwyczaiła i przekonała, że nie grozi jej nic złego. Nie jest namolna, nie narzuca się, ale bardzo lubi mizianki. Chyba niewiele czułości doświadczyła w swym życiu, teraz ma tego dużo. Bardzo ją lubię, jest taka niekłopotliwa, niewymagająca. Witusia kocha, dba o niego, ale jest mądrą mamą i zostawia kociakowi swobodę. On stosunkowo szybko znalazł się na DT, nie doświadczył wiele złego, mama zawsze była przy nim, opiekowała się nim, otaczała miłością i to wszystko z pewnością sprawiło, że Wituś jest takim cudownym kotkiem.