DT u Bastet ♥ Trabcia i Toyka w DS. Orfik + dwie bidy

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt cze 26, 2020 22:18 Re: DT u Bastet ♥ Orfik + Orkan = Tornado czy Cyklon?

Bastet pisze:Czitka podpowiedziała mi prawdopodobną przyczynę choroby dzieciaków. Słuchajcie! Chora paszcza Tosi! Wydaje mi się to bardzo prawdopodobne niestety... Ona je myła itd. A przecież ma ząbki do zrobienia. Czyli ogólnie syf w pysiu... Może tak być... I gdzieś to się może powikłało. Czitka, jesteś genialna!

Ale to wygląda na grzybka, czy Tosia ma grzybka w pysiu?
Nic, najwazniejsze, że masz skuteczny lek, zacznie się poprawiać, zobaczysz! :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt cze 26, 2020 22:24 Re: DT u Bastet ♥ Orfik + Orkan = Tornado czy Cyklon?

jolabuk5 pisze:
Bastet pisze:Czitka podpowiedziała mi prawdopodobną przyczynę choroby dzieciaków. Słuchajcie! Chora paszcza Tosi! Wydaje mi się to bardzo prawdopodobne niestety... Ona je myła itd. A przecież ma ząbki do zrobienia. Czyli ogólnie syf w pysiu... Może tak być... I gdzieś to się może powikłało. Czitka, jesteś genialna!

Ale to wygląda na grzybka, czy Tosia ma grzybka w pysiu?
Nic, najwazniejsze, że masz skuteczny lek, zacznie się poprawiać, zobaczysz! :1luvu:

Nie wiem, Kochana. Też mnie to wszystko zastanawia... Może się coś z czymś zmiksowało razem i stworzyło... to coś, z czym teraz dzieciaki się zmagają :strach:. Licho wie.. Niech tylko to leczenie teraz skuteczne będzie! :201494 :201494 :201494

PS. Dzieciaki miały dziś szczepienie. Bałam się, jak zareagują, bo te pysie... A one...? Szaleją teraz na maksa! :ryk:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pt cze 26, 2020 22:57 Re: DT u Bastet ♥ Orfik + Orkan = Tornado czy Cyklon?

Filmik! Filmik! Chciałabym zobaczyć te szaleństwa :D
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob cze 27, 2020 8:15 Re: DT u Bastet ♥ Orfik + Orkan = Tornado czy Cyklon?

Och, oby było lepiej... Nie mamy takich doświadczeń, więc nic nie podpowiemy - clotrimazol znam tylko jako "ludzki lek" i jako ludzki był u mnie zawsze w wyjazdowej apteczce na wszelki wypadek, bo właśnie potrafił pomóc, ale że u kociaków można go stosować, to nawet nie wiedziałam. Zamiast coś podpowiedzieć - sama się uczę, jak widać... Może akurat być tak kiedyś u nas...

Bastet, odetchnij już od tych kocich chorowań! Tego serdecznie życzę Tobie, a kociakom - zdrowia!!! A wetowi - natchnienia... :) Miau :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Sob cze 27, 2020 9:29 Re: DT u Bastet ♥ Orfik + Orkan = Tornado czy Cyklon?

Dziękujemy bardzo, Nul. :1luvu: Bardzo się przydadzą te życzenia :1luvu: :201461

Jolu, jasne, wstawię filmik, jak tylko uda mi się jakiś fajny nakręcić. :)

Dziś zmartwiła mnie Trabcia Żabcia. Coś nie ma apetytu. Malutko zjadła na śniadanie. W zasadzie nie przybiegła do kuchni. Sama musiałam ją przynieść. Hmmm... Miejmy nadzieję, że to chwilowy spadek formy po szczepieniu. Ale bawi się... Obserwuję.

Dzieciaki pozwalają się za to smarować maścią z clotrimazolem i dramatu nie ma.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Sob cze 27, 2020 9:47 Re: DT u Bastet ♥ Orfik + Orkan = Tornado czy Cyklon?

Też życzę wszystkiego dobrego, kciuki nieustające za małe zające (no dobra, koty, ale nie byłoby rymu;P) :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Czitka może trafiła w sedno :)
Trabcia może dopiero teraz odczuwa coś po szczepieniu? W sumie, to każdy kot reaguje inaczej.
Trzymajcie się! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marmolada18

Od: Pt sie 24, 2018 10:34

Post » Sob cze 27, 2020 10:20 Re: DT u Bastet ♥ Orfik + Orkan = Tornado czy Cyklon?

Marmolada18 pisze:Też życzę wszystkiego dobrego, kciuki nieustające za małe zające (no dobra, koty, ale nie byłoby rymu;P) :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Czitka może trafiła w sedno :)
Trabcia może dopiero teraz odczuwa coś po szczepieniu? W sumie, to każdy kot reaguje inaczej.
Trzymajcie się! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dziękujemy bardzo Marmoladko, nasz Dobry Suszku :1luvu: Pięknego dnia w Hiszpanii! Oby nie za gorąco!

Dla stęsknionych za filmikiem ;). Dwa młode "koziołki"

Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Sob cze 27, 2020 10:26 Re: DT u Bastet ♥ Orfik + Orkan = Tornado czy Cyklon?

Miało być nasz "Dobry Duszku" :ryk: Ale "dobry suszek" tak mi się podoba, że nie zmieniam... :ryk:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Sob cze 27, 2020 10:50 Re: DT u Bastet ♥ Orfik + Orkan = Tornado czy Cyklon?

Super filmik! Już się stęskniłam za ich zabawami. :1luvu:
Ale masz rację, że Orficzek nie powinien być wyadoptowany z Trabcią, bo by ją zamęczył. Dobrze, że szykuje się Orfisiowi domek z innym kocurkiem, a Trabci z Toycią. Oby się udało :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob cze 27, 2020 10:55 Re: DT u Bastet ♥ Orfik + Orkan = Tornado czy Cyklon?

jolabuk5 pisze:Super filmik! Już się stęskniłam za ich zabawami. :1luvu:
Ale masz rację, że Orficzek nie powinien być wyadoptowany z Trabcią, bo by ją zamęczył. Dobrze, że szykuje się Orfisiowi domek z innym kocurkiem, a Trabci z Toycią. Oby się udało :ok: :ok: :ok:

No właśnie pani od Orfika i Orkana przestała się odzywać. :evil: Ot tak. Chyba, że coś się stało. Nic z tego nie rozumiem. Rozmawiałam z nią dwa razy naprawdę długo przez telefon. Wydawała się ok.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Sob cze 27, 2020 10:57 Re: DT u Bastet ♥ Orfik + Orkan = Tornado czy Cyklon?

takie zupełnie na poważnie to starcie! A Trabcia jaka grożna! gdzie się podziała ta nieporadna zahukana dziecina :D?
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Sob cze 27, 2020 10:58 Re: DT u Bastet ♥ Orfik + Orkan = Tornado czy Cyklon?

Orfik ugryzł ją w tyłek :ryk:

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Sob cze 27, 2020 11:21 Re: DT u Bastet ♥ Orfik + Orkan = Tornado czy Cyklon?

Fenomenalne te ogonki mają,
Perfekcyjnie im natura je doszyła :lol:
Dobra krawcowa :smokin:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob cze 27, 2020 11:35 Re: DT u Bastet ♥ Orfik + Orkan = Tornado czy Cyklon?

O mnie się wydaje, że Orfeusz się dobrze bawił a Trabcia ... to chyba poważniej wzięła. Ona "atakowała". Zauważ, Ciociu, że często Trabcia ma uszka do tyłu - jak przy ataku a Orfiś się cudownie bawił i niewiele sobie robił z tych "ataków" :D .
A gdzie wtedy była Toyotka?
Cudowne dzieciaki :1luvu:
Drops.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Sob cze 27, 2020 23:07 Re: DT u Bastet ♥ Orfik + Orkan = Tornado czy Cyklon?

Bastet pisze:Dziękujemy bardzo Marmoladko, nasz Dobry Suszku :1luvu: Pięknego dnia w Hiszpanii! Oby nie za gorąco!

Dla stęsknionych za filmikiem ;). Dwa młode "koziołki"

Niech będzie Suszek, hihi ;)) W Hiszpanii niestety upał :( Dzisiaj wybraliśmy się na dłuższe i dalsze zakupy, pierwszy raz od 4 miesięcy (!!!). Dopiero teraz wróciłam jako-tako do życia.
Walka kocich tytanów świetna :) Nie wydaje mi się, żeby Yarisia-Trabisia była dręczona przez Orfika - przecież jak miała dość, to poszła sobie. Przedtem stała i czekała na dalszy ciąg bitwy :) Malutka Gapcia zaczyna pokazywać temperament! Brawo! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Te oburzone piski to chyba znowu były Orfika? On tak wchodzi na wysokie "C"? Przynajmniej się uczy, że inne kotki też mają ząbki i pazurki i dobrze!
Szkoda by było, gdyby domek się "rozmył" :( A co z Orkanem? Też się Pani nie odzywa?
Jeżeli Orfisiowi nic lepszego się nie trafi, to zacznę przeprowadzać rozmowy.... Nie wiem, czy zestaw "dwa psy i kot trzeci" jest optymalny, ale na pewno nie będzie nudno!
Widać te brzydkie pyszczki :( Oby coś w końcu pomogło! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marmolada18

Od: Pt sie 24, 2018 10:34

[poprzednia][następna]