Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia do adopcji :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 20, 2020 8:18 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28 - Julcia w DT :)

Smaczne było? Mi Franio ostatnio wylizał śmietanę z truskawek :ryk:
Obrazek

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Sob cze 20, 2020 8:28 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28 - Julcia w DT :)

W tym tygodniu Dżekuś prawie nie jadł :( W poniedziałek i wtorek zjadł w sumie ok 3/4 tacki 150 g i trochę mięsa z indyka, które we wtorek wieczorem juz było niedobre :( W środę ugotowałam kurze udko, ale też nie miał prawie na niego ochoty. Zjadał tylko trochę smaczków, czyli liofilizowanego (kociego) kurczaka i paski suszonej wołowiny. A w czwartek znowu zwymiotował żółcią. Wczoraj od rana było widać ,że źle się czuje, nawet jak mu dawałam kocie smaczki to nie chciał otworzyć pyszczka tylko się odwracał :( W południe zjadł nareszcie 3 szt, ale niedługo po tym je zwymiotował :( Nasz wet przyjmował dopiero po południu i umówiłam pieskowi wizytę. Najpierw mieliśmy jechać na 15.15, ale ok 14.00, miałam telefon, że wizyta przełożona na 15.45.Wyjazd zaczął się nieciekawie, bo okazało się ,ze mamy "kapcia" w przedniej oponie i z jazdy nici :( Musiałam przełożyć wizytę, na szczęście udało się dość szybko naprawić oponę i pojechaliśmy ok 17.00
Piesio został jak zwykle dokładnie zbadany i osłuchany. Miał znowu wzdęty brzuszek, bo już przez jakiś czas nie bierze swoich leków, bo nie mam jak mu ich podać, jak nie je, a bezpośrednio do pyszczka nie weźmie. Boli go też coraz bardziej kręgosłup, praktycznie już cały. Badanie kręgosłupa wyglądało dość brutalnie, nawet był ostukiwany młoteczkiem :( Dostał 3 zastrzyki m.in przeciwbólowy i rozkurczowy. W powrotnej drodze piesek zwymiotował w samochodzie i biedak nadawał się do mycia, niedługo potem zwymiotował po raz drugi (czyli już po raz 3 w ciągu jednego dnia) i znowu mycie, bo się zabrudził. Wieczorem chyba lepiej się poczuł, nawet zaglądał do kuchni, ale nie mógł dostać nic do jedzenia, zgodnie z zaleceniem. Teraz gotuje mu się indyk, zobaczymy czy będzie miał na niego ochotę. Po tym jak leży obok mnie wygląda, że jest mu lepiej niż było.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob cze 20, 2020 8:29 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28 - Julcia w DT :)

Ziemosław pisze:Smaczne było? Mi Franio ostatnio wylizał śmietanę z truskawek :ryk:
Obrazek

oczywiście , ze smaczne
szczególnie Rudzia lubi słodkości
widać ,że śmietana Franiowi smakowała
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Sob cze 20, 2020 8:41 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28 - Julcia w DT :)

mir.ka pisze:Tofik zostaw trochę nie zjedz sam wszystkiego
Obrazek

no dobrze, będziemy jeść razem
Obrazek

kupiłam sobie omlet z bitą śmietaną i owocami i rude postanowiły i pomóc w jedzeniu

Trzeba było kupić 2 omlety. Żeby każdy kotek miał swój do lizania, a ciasto pewnie by Ci zostawiły :wink:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob cze 20, 2020 9:15 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28 - Julcia w DT :)

Czy można by było zrobić tak, żeby piesio dostawał leki w zastrzykach a nie w tabletkach? Może lepiej by to podziałało? Może on nie je bo go tak bardzo boli.
Dżekusiu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Sob cze 20, 2020 10:31 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28 - Julcia w DT :)

jolabuk5 pisze:
Obrazek

Obrazek

kupiłam sobie omlet z bitą śmietaną i owocami i rude postanowiły i pomóc w jedzeniu

Trzeba było kupić 2 omlety. Żeby każdy kotek miał swój do lizania, a ciasto pewnie by Ci zostawiły :wink:

Ciasto też Rudzia lubi lizać i kruszyć, dla mnie były maliny.
Obrazek

mir.ka

Post » Sob cze 20, 2020 10:34 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28 - Julcia w DT :)

Dyktatura pisze:Czy można by było zrobić tak, żeby piesio dostawał leki w zastrzykach a nie w tabletkach? Może lepiej by to podziałało? Może on nie je bo go tak bardzo boli.
Dżekusiu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dostał 3 zastrzyki, bo tak jak jak piszesz w jego sytuacji lepiej zadziałają, ale nie wszystko można podać w zastrzykach, zresztą przy jego obecnym stanie zdrowia możliwości leczenia są mocno ograniczone :(
Obrazek

mir.ka

Post » Sob cze 20, 2020 10:46 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28 - Julcia w DT :)

mir.ka pisze:
jolabuk5 pisze:
Obrazek

Obrazek

Maliny, czyli to co najzdrowsze. Nie masz co narzekać :201461 :201461 :ryk:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Sob cze 20, 2020 11:40 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28 - Julcia w DT :)

Kotina pisze:
mir.ka pisze:
jolabuk5 pisze:
Obrazek

Obrazek

Maliny, czyli to co najzdrowsze. Nie masz co narzekać :201461 :201461 :ryk:

Oczywiście , ze nie narzekam, bo maliny pyszne, moje dojrzewają dopiero pod koniec lata, taka odmiana. Ale biszkopt i bitą śmietanę też bym chętnie zjadła sama, a nie dopiero po kotach :(
Obrazek

mir.ka

Post » Sob cze 20, 2020 12:50 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28 - Julcia w DT :)

Dojadanie po kotach... :mrgreen:
Śmietana jest niezdrowa dla człowieka, więc biszkopt z malinami powinien Ci wystarczyć :lol:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob cze 20, 2020 23:39 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28 - Julcia w DT :)

biedny Dżekuś - kciuki wielkie :ok: :ok: :ok:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Nie cze 21, 2020 7:56 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28 - Julcia w DT :)

morelowa pisze:Dojadanie po kotach... :mrgreen:
Śmietana jest niezdrowa dla człowieka, więc biszkopt z malinami powinien Ci wystarczyć :lol:

a dla kota słodka śmietana to zdrowa? :( , ale jak kotu odmówić :(
Obrazek

mir.ka

Post » Nie cze 21, 2020 7:59 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28 - Julcia w DT :)

isabell36 pisze:biedny Dżekuś - kciuki wielkie :ok: :ok: :ok:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

mir.ka

Post » Nie cze 21, 2020 8:06 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28 - Julcia w DT :)

Nie chcę zapeszać, ale jest niewielka poprawa jeśli chodzi o pieska :D Wprawdzie wczoraj w trakcie dnia jadł prawie tylko paski wołowiny, ale dobre i to, bo było widać ,ze ma ochotę, za to wieczorem zjadł dość dużo gotowanego indyka UFFFF . Na noc , po ostatnim spacerze też były jeszcze 2 paski wołowiny. Dzisiaj rano skubnął już trochę mokrego, zaryzykowałam otwarcie tacki, bo widziałam ,że ma ochotę coś więcej zjeść. Niewiele tego było, ale dobre i to :D Moze nareszcie nabierze ponownie ochoty na jedzenie.
Obrazek

mir.ka

Post » Nie cze 21, 2020 9:10 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28 - Julcia w DT :)

Oby to był dobry początek! :1luvu: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

[poprzednia][następna]