DT u Bastet ♥ Trabcia i Toyka w DS. Orfik + dwie bidy

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt cze 19, 2020 8:17 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! Co się stało Toyce?

Cześć słodziaku <3
oczka jakie rezolutne :D
Za szybkie ogarnięcie Toyotki :1luvu:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pt cze 19, 2020 9:36 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! Co się stało Toyce?

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt cze 19, 2020 11:56 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! Co się stało Toyce?

Wróciłyśmy od weta z Toyką. Powiedział, że ponieważ nie ma tej zmiany na brodzie, to wygląda mu na młodzieńcze zapalenie mieszków włosowych. Dostałyśmy maść do smarowania z antybiotykiem. Zobaczymy, jaki będzie efekt.. Podobno już po paru dniach powinno być lepiej. A jak nie, to mamy się zjawić w przyszłym tygodniu.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pt cze 19, 2020 12:15 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! Co się stało Toyce?

Bastet pisze:Wróciłyśmy od weta z Toyką. Powiedział, że ponieważ nie ma tej zmiany na brodzie, to wygląda mu na młodzieńcze zapalenie mieszków włosowych. Dostałyśmy maść do smarowania z antybiotykiem. Zobaczymy, jaki będzie efekt.. Podobno już po paru dniach powinno być lepiej. A jak nie, to mamy się zjawić w przyszłym tygodniu.

własnie miałam o tym pisać, bo dopiero dzisiaj doczytałam. Moja Milenka takie cóś miała i dostała chyba supirex, tak się tra maść nazywała. I przeszło szybko.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt cze 19, 2020 12:43 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! Co się stało Toyce?

Marzenia11 pisze:
Bastet pisze:Wróciłyśmy od weta z Toyką. Powiedział, że ponieważ nie ma tej zmiany na brodzie, to wygląda mu na młodzieńcze zapalenie mieszków włosowych. Dostałyśmy maść do smarowania z antybiotykiem. Zobaczymy, jaki będzie efekt.. Podobno już po paru dniach powinno być lepiej. A jak nie, to mamy się zjawić w przyszłym tygodniu.

własnie miałam o tym pisać, bo dopiero dzisiaj doczytałam. Moja Milenka takie cóś miała i dostała chyba supirex, tak się tra maść nazywała. I przeszło szybko.

Dzięki Kochana. Fajnie wiedzieć, że to nic takiego. Problem tylko polega na tym, że Toyka zlizuje zaraz całą maść i jeszcze łapką poprawia :roll: . Hmmm.... Nie wiem, czy podziała..
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pt cze 19, 2020 15:09 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! Co się stało Toyce?

Bastet pisze:Trabcia wpadła życzyć Wam pięknego dnia! :1luvu:

Obrazek

Trabcia cudna!
A Toycia niech szybko się wyleczy :ok: Może po posmarowaniu mascią podtrzymać ją trochę unieruchomioną, żeby maść zdążyła się trochę wchłonąć?
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt cze 19, 2020 16:32 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! Co się stało Toyce?

jolabuk5 pisze:
Bastet pisze:Trabcia wpadła życzyć Wam pięknego dnia! :1luvu:

Obrazek

Trabcia cudna!
A Toycia niech szybko się wyleczy :ok: Może po posmarowaniu mascią podtrzymać ją trochę unieruchomioną, żeby maść zdążyła się trochę wchłonąć?

Kiedy ona wrzeszczy wniebogłosy, gdy się ją zawija w burrito, żeby choć posmarować to pysio. A jeszcze potrzymać unieruchomioną... :strach:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pt cze 19, 2020 17:07 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! Toyka -zapalenie mies

Całe lata temu, za czasów kocięctwa Ofelii, musiałam jej smarować łapkę. Nie wiem co z tym łapskiem robiła, gdzie wsadzała, ale co chwilę koło opuszek ropiało i trzeba było smarować. No ale jak posmarować żeby od razu nie zlizała? Najlepiej jak kotek śpi. Wieczorem brałam mazidełko, chowałam pod poduszkę i usypiałam kotka. A kotek przed snem musiał pociamkać. Długo pociamkać.
No więc kotek ciamka i mnie ugniata, ja już prawie przysypiam, łapciątko nadal nie posmarowane. W akcie desperacji zaczęłam Ofelii śpiewać kołysanki :oops:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt cze 19, 2020 17:16 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! Toyka -zapalenie mies

Hahah... Kołysanki... Fajnie! Tylko obawiam się że łapinkę dużo łatwiej nasmarować, niż przypysie. Bo to miejsce wrażliwe jest. Kotek od razu czuje, że coś tam ma. To tak jakby nam coś na górnej wardze nałożyć.. No nie ma bata. Z kołysanką czy nie - zaraz zliże...
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pt cze 19, 2020 19:20 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! Co się stało Toyce?

Ooo, przynajmniej się wyjaśniło. Dobrze, że to nie grzyby :ok: :ok: :ok: Oby szybko przeszło :ok: :ok: :ok:
A co do lekarstwa, to może użyte wewnętrznie też pomoże? Żeby tylko Tojotce nie zaszkodziło. Pozdrowionka dla Ciebie i Hultajskiej Trójki :1luvu: :1luvu:

Marmolada18

Od: Pt sie 24, 2018 10:34

Post » Pt cze 19, 2020 19:31 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! Co się stało Toyce?

Bastet pisze: Problem tylko polega na tym, że Toyka zlizuje zaraz całą maść i jeszcze łapką poprawia :roll: . Hmmm.... Nie wiem, czy podziała..

Podziała :) Bąbelek testowo tostał Flucinar (steryd w maści) na pyszczek i też zmywał, a pomogło. (Jak przestałam smarować, to osad wrócił.)
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Sob cze 20, 2020 9:33 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! Toyka -zapalenie mies

Wewnętrznie to tę maść nie bardzo. A wet właśnie nie chciał przepisywać nic doustnie na to, bo mówił, że Toyka za mała jest.

No nie strasz Stomachari.. Jak przestanę smarować, to wróci....?

Smarujemy pysio. Żółty jest...
Obrazek

Wczoraj całą trójeczka została też odrobaczona po raz drugi. Za tydzień szczepienie! :ok:

A jutro MaryLux wybiera się na wizytę PA w sprawie naszych dziewczynek! Miałyby domek razem! :1luvu:
Trzymajcie kciuki...
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Sob cze 20, 2020 10:25 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! Toyka -zapalenie mies

Kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Ale pewnie Toycia musi najpuerw pysio wyleczyć! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob cze 20, 2020 10:29 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! Toyka -zapalenie mies

jolabuk5 pisze:Kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Ale pewnie Toycia musi najpuerw pysio wyleczyć! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Tak. Jakby szły, to za dwa tygodnie.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Sob cze 20, 2020 10:32 Re: DT u Bastet ♥ NOWY BEJBIŚ - Orfik! Toyka -zapalenie mies

Za dziewczynki! :ok: :ok: :ok: :ok:
A Orfisia nikt nie chce? :( Chyba kocik poczeka, aż Ciocia wróci z zagramanicy ;)

Marmolada18

Od: Pt sie 24, 2018 10:34

[poprzednia][następna]