Drops + koty

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 08, 2020 12:13 Re: Drops + koty

ewkkrem pisze:U nas niefajna historia. Błąka się srebrny kotek. Ponieważ karmicielka zauważyła, że ma dużo kleszczy, poprosiła o pomoc fundację "Kocia Chatka". Fundacja ogłosiła kotka na fb i okazało się, że kotek był wyadoptowany z DT koło Poznania do naszego miasta i "se uciek" :( . Na fb wypatrzył go były DT. Pani poryczała się przez telefon.
Teraz trwa łapanka. Wczoraj się nie udało :( . Dzisiaj próba z klatką łapką. Kotek, jak tylko zostanie złapany, ma miejsce na przeczekanie. DT. z Poznania chce po niego przyjechać. Nie przyjmuje opcji oddania kota w ręce pani, która go "zgubiła".
Tak se myślę, że fajny ten, poznański DT :1luvu: . O tym włocławskim nie chcę się wypowiadać :evil: .
Drops.

Dopiszę koniec historii ... nie jest najlepsza :( . Najgorsza też nie :) .
Włocławska pani nie może zatrzymać kota. Nie znam przyczyn. Piszę dlatego, żeby, po raz kolejny pozachwycać się poznańskim DT. Poznański DT :1luvu: :1luvu: :1luvu: , dowiedział się o tym fakcie późnym wieczorem. W nocy wsiadł w samochód i nad ranem odebrał kota. (Z Poznania do Włocławka to ok. 200 km.)
Podobno ten dom jest na fb. Muszę dowiedzieć się więcej bo bardzo chciałabym się nim pozachwycać na jego, fb-wej stronie.
Takich historii, pewnie wiele ale moje uznanie i podziw dla wszystkich domów tymczasowych znacznie wzrosło. (O ile to możliwe :D ).

U nas "po staremu" :D . Amorka z Maćkiem rozrabiają, Mumiś różnie - raz jest zaczepiany, raz sam zaczepia, Drops śpi albo kibicuje (i podżega) A i M. Nudy nie ma :twisted: . Całą czwórkę mam pod nieustającym monitoringiem :mrgreen: . Koronowany wirus znalazł gumkę do ścierania i wymazał wszystkie fuchy :( .
Żyjemy, tyjemy (z wyjątkiem Dropsa :( ), bawimy się, martwimy i cieszymy - tak ... dla urozmaicenia 8) .
Dla pokrzepienia serc (coby za smutno nie zakończyć - wszak życie jest piękne :1luvu: ) - MUMIŚ:

I - Drops z nową, krawiecką pasją:
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Pon cze 08, 2020 19:06 Re: Drops + koty

Fajne filmiki! Drops został krawcem? :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon cze 08, 2020 19:57 Re: Drops + koty

Duża pewnie mierzyla obwód w pasie Dropsowi i biadoliła, że mu ubyło cm bo za mało je. To się kotecek troszkę zdenerwował...:)
Z Mumisia się zrobił zabawowy kotek :) Fajna puchata kluseczka z niego, taka do miętoszenia

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Pon cze 08, 2020 20:02 Re: Drops + koty

:1luvu:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon cze 08, 2020 20:13 Re: Drops + koty

Ciociu Jolu, przysposabiałem się do zawodu krawca :twisted: .
(On nosił w pyszczku krawiecki centymetr i ... go gwałcił :mrgreen: . Najfajniejszych scenek nie zdążyłam nagrać).

Ciociu SabaS, duża nie mierzy mi obwodu w pasie bo ... się boi :mrgreen: . Boi się, że będzie coraz mniej i ... dalej jak w "Kamizelce" :( .
Drops.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Pon cze 08, 2020 22:23 Re: Drops + koty

Brawo Drops, będzie pracował i pomagał Dużej! :D :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto cze 09, 2020 5:39 Re: Drops + koty

Wiesz co Dropsiu, to Ty lepiej sobie używaj na tej taśmie krawieckiej :mrgreen: i przyjemne i bardziej pożyteczne :)

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Wto cze 09, 2020 9:12 Re: Drops + koty

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto cze 09, 2020 9:55 Re: Drops + koty

Żyjemy, tyjemy (z wyjątkiem Dropsa :( ), bawimy się, martwimy i cieszymy - tak ... dla urozmaicenia 8) .
Dla pokrzepienia serc (coby za smutno nie zakończyć - wszak życie jest piękne :1luvu: ) - MUMIŚ:

I - Drops z nową, krawiecką pasją:

fajne filmiki :1luvu:

Dropsie mam małą dziewczynę w twoich kolorkach :wink:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro cze 10, 2020 18:15 Re: Drops + koty

jolabuk5 pisze:Brawo Drops, będzie pracował i pomagał Dużej! :D :ok:

Ciociu, ja bardzo pomagam dużej. Co wieczór przypominam jej, coby nie zapomniała pościelić łóżka (tak ok. 19,00) no bo ... jak byśmy spali :D
SabaS pisze:Wiesz co Dropsiu, to Ty lepiej sobie używaj na tej taśmie krawieckiej :mrgreen: i przyjemne i bardziej pożyteczne :)

Używam ile wlezie. Duża się złości bo, podobno, przy tym używaniu, bardzo głośno się wydzieram :mrgreen:
Gosiagosia pisze:Obrazek

Dziękuję i też witam mile i serdecznie wszystkie klikające futerka :D
mir.ka pisze:Dropsie mam małą dziewczynę w twoich kolorkach :wink:

Byłem, widziałem, rozpływałem się z zachwytu :1luvu: . Mała wprawdzie bardziej podobna do mojej Lusi ale barwy moje ma :P

Wasz Drops :1luvu:
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Śro cze 10, 2020 20:59 Re: Drops + koty

No proszę, jaki pracowity Drops! :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro cze 10, 2020 21:10 Re: Drops + koty

:kotek: :kotek:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob cze 13, 2020 15:59 Re: Drops + koty

No właśnie o Dropsa "biega" :( . Nie chce jeść!!! Wyniki ma w miarę dobre. Wątroba i nerki ok. (część parametrów bliżej granicy) ale się mieści :mrgreen: . Wet nie chce dać nic na apetyt :placz: (wg mnie Drops cierpi na anoreksję :mrgreen: . Mam możliwość zdobyć Peritol ale, czy podać bez konsultacji? Jeśli tak to jak dawkować? Drops ma ok. 4 kg. i zjada mniej niż 100g bylejakiego żarcia kociego + kilka/kilkanaście chrupek (bezzborzowych). Żadnych smaczków i jedynie kocie kabanoski zje :( .
Drops przypomina mi mnie z czasów, gdy miałam 5-9 lat. Nie lubiłam niczego! Nawet cukierków :twisted: .
Mi przeszło (niestety - teraz mam odwrotny problem :twisted: ) może Dropsowi pomoże jakaś tabletka???
Edycja: Zauważyłam u Dropsa trudność z wskakiwanie na wysokości. Czy to może obniżać apetyt?
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Sob cze 13, 2020 16:09 Re: Drops + koty

ewkkrem pisze:No właśnie o Dropsa "biega" :( . Nie chce jeść!!! Wyniki ma w miarę dobre. Wątroba i nerki ok. (część parametrów bliżej granicy) ale się mieści :mrgreen: . Wet nie chce dać nic na apetyt :placz: (wg mnie Drops cierpi na anoreksję :mrgreen: . Mam możliwość zdobyć Peritol ale, czy podać bez konsultacji? Jeśli tak to jak dawkować? Drops ma ok. 4 kg. i zjada mniej niż 100g bylejakiego żarcia kociego + kilka/kilkanaście chrupek (bezzborzowych). Żadnych smaczków i jedynie kocie kabanoski zje :( .
Drops przypomina mi mnie z czasów, gdy miałam 5-9 lat. Nie lubiłam niczego! Nawet cukierków :twisted: .
Mi przeszło (niestety - teraz mam odwrotny problem :twisted: ) może Dropsowi pomoże jakaś tabletka???
Edycja: Zauważyłam u Dropsa trudność z wskakiwanie na wysokości. Czy to może obniżać apetyt?

Nie powinno się podawać leków bez konsultacji z wetem, ja przynajmniej tak postępuję. Dżekuś dostaje peritol juz 10 dni, z zalecenia weta, jedną tabletke dziennie, a waży 9 kg. Nie zauważyłam ,zeby jakoś super poprawił się mu apetyt :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob cze 13, 2020 16:33 Re: Drops + koty

mir.ka pisze:
Nie powinno się podawać leków bez konsultacji z wetem, ja przynajmniej tak postępuję. Dżekuś dostaje peritol juz 10 dni, z zalecenia weta, jedną tabletke dziennie, a waży 9 kg. Nie zauważyłam ,zeby jakoś super poprawił się mu apetyt :(

Też bym tak uważała, ale - no właśnie :( . Nie mam zaufanego weta (i chyba mieć nie będę). Medycyna (czy ludzka czy weterynaryjna) nie jest nauką ścisłą. Kot nie jest przedmiotem a, jak u ludzi, jeden lek pomoże jednemu a drugiemu zaszkodzi.
Co mam robić skoro Drops wyniki ma dobre a jeść nie chce? Wet nie ma pomysłu. Na apetyt nic nie daje bo ... twierdzi, że nie ma czegoś takiego 8O . Drops nie chce żadnych rarytasów, ani past Miaumorka, ani chrupowych pasztecików, ani nawet kocich drinków. Dostały Nowaki od Cioci Fhfanki takie drinki i ... Nowaki wychłeptały :) Drops zjada ociupinkę (może ze 100g mokrej marketówki i niewiele chrupek na dobę.
Niby wagę trzyma ale w domu go nie zważę. Mam wrażenie, że Dropsa ubywa :(
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

[poprzednia][następna]