Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 06, 2020 14:47 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 4

Ojej Zuniu, szkoda... Pocztę trzeba sprawdzać, zwłaszcza jak się czeka na taką ważną paczkę :ok: Będzie w poniedziałek?
Fajnie, że kupka na 5, chyba dawno takiej nie było :D
U nas spokój, Duża przysnęła, my też śpimy.
Sabcia

Może teraz trzeba zadzwonić do firmy przewozowej i się umówić? Bo czasem jest tak, że jak nie miał kto odebrać, to potem czekają, żeby sobie samemu odebrać u nich, a jak się nie odbierze, to odsyłają do nadawcy. Najlepiej zadzwonić, podać nr przesyłki i się dowiedzieć.
Jak jeszcze pracowałam, to przy małych paczkach wybierałam odbior w punkcie/na poczcie i jako ten punkt wybierałam najbliższą pocztę. Przychodziło zawiadomienie sms, że przesyłka czeka i spokojnie odbierałam po pracy. Nie wybierałam jakichś Żabek, cz kiosków ruchu, tylko pocztę, bo ona jest przystosowana do przechowywania przesyłek. Oczywiście mogłam tak zrobić tylko z małymi paczkami.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob cze 06, 2020 21:26 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 4

Tylko do jutra jest dostępny darmowo na youtube film z profesorem Szymonem Malinowskim pt "Można panikować" - o klimacie..

https://dzienniknaukowy.pl/planeta/mozn ... m-dostepie

https://www.youtube.com/watch?time_cont ... e=emb_logo

Miau Ciociu, masz rację, duża zrobi jak radzisz - w ponidziałek rano zadzwoni do tej firmy i umówi się na odbiór, chociaż zdaje mi się że kuriery do dwóch razy próbują dostarczać paczkę....Dziękuję Ciociu :1luvu: :1luvu: :1luvu: duża po prostu nie sądziła ze ta paczka może TAK SZYBKO przyjść a nigdy nie zamawiała jeszcze z tego sklepu...
miau

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Sob cze 06, 2020 21:33 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 4

Anna2016 pisze:Miau Sabciu , bym już miała zabawkę gdyby głupia duża sprawdziła pocztę e-mail.....kurier był wczoraj i klamkę pocałował bo duża była w pracy.....

Edit. Miau zrobiłam qpkę na 5
Zunia

Brawo, Zuniu!

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob cze 06, 2020 21:42 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 4

Sabciu, duzo zdrowka i apetytu! Jedz ze smakiem, bo wszystko co Duza, czyli Mama daje jest dobre dla Ciebie i smaczne! Trzeba zawsze sprobowac zeby sie przekonac.
:ok: :ok: :ok:
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Sob cze 06, 2020 22:14 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 4

Zuniu, te przesyłki czasem przychodzą bardzo szybko. Dobrze, że Duża zadzwoni do firmy, żeby zabawka szybko do Ciebie trafiła. :ok:
Ciociu MaryLux :201461 :1luvu:
Ciociu pibon tak się cieszę, że do nas zajrzałaś :1luvu: :1luvu: :1luvu: Zapraszamy częściej :201461
Sabcia
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob cze 06, 2020 22:42 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 4

Miau, dziękuję Ciocie :1luvu:
Zunia :kotek:

Anna2016

Post » Nie cze 07, 2020 7:43 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 4

Co u Was dzisiaj? I u ciebie, Zuniu?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie cze 07, 2020 8:24 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 4

Miau . Ja ok chociaż następna qpka była już na 3...
Rano duża karmiła kotki w ogródku nadal wlazł młody facet z dzieckiem i mówi że tu jedno kolegą kiedyś uprawiał ten ogródek i się rozgląda. Ja mu na to że to jest własność miasta i żeby stąd wyszedł bo nikt mu wejść nie pozwolił....
Głupia duża MUSI na ZAWSZW zamykać się na kłódkę jak wchodzi. Będzie ten s..n chciał pewnie przwlaszczyc sobie ogródek .
Zunia

Anna2016

Post » Nie cze 07, 2020 11:05 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 4

Zawsze musi być jakiś kłopot :( Oby się temu facetowi odechciało! To pewnie przez siedzenie w domu, chłop się nudzi i szuka zajęcia. :evil: Co zrobią kotki, jak on tam zacznie łazić? Martwimy się. :( :(
Dobrze Zuniu, że choć Ty się dobrze czujesz :ok: :ok: :ok:
Ja znowu zjadłam kilka past o 3 rano :oops: Poza tym Duża pokruszyła mi trochę karmy thrive. Nowy smak, to pochrupałam. A Duża przy tym kruszeniu przycięła sobie rękę, gapa jedna :wink:
Kotki zjadły śniadanie :D
Lucasku, nadal jestescie z Julkiem na wygnaniu, czy już wróciliście do domu?
Sabcia
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie cze 07, 2020 11:13 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 4

Sabciu, dobrze ze zjadlas! O 3 w nocy to czy to byla kolacyjka czy sniadanko? ;-) niewazne, dobrze ze zjadlas! Trzeba jesc zeby brzuszek byl pelny. Ja tam zawsze pilnuje, zeby nie przegapic ani jednego posilku. Mia

No trzymam kciuki, zeby chlopisko sie tam wiecej nie pojawilo. Ludzie to maja pomysly, naprawde.
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Nie cze 07, 2020 13:56 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 4

Lucasku, nadal jestescie z Julkiem na wygnaniu, czy już wróciliście do domu?
Sabcia[/i][/quote]

Hallo Sabciu :1luvu:
Lucas i Julek dalej sa "na wygnaniu" i to, że... do tej pory nie zostali zamordowani zawdzieczaja mojej slabej kondycji i niewyspaniu. :placz:
Pierwszy dzień i noc kot Lucas :evil: spędził na ustawicznych... koncertach operowych we wlasnym wykonaniu i muzyce kompaniujacej w postaci wlasnolapacznego wydawania dzwiekow podczas ustawicznego drapania drzwi łazienkowych lub... plyty ktora prawie niestety bezkutecznie miała zabezpieczyc wejscie kota pod wanne. Nie będę opisywac wygladu kota 8O gdy po udanym "przegladzie podwannowym" pokazywal dumnie ponad trzydzestoletni kurz i brud. :placz: :placz: :placz:
Kot Julek zachowuje się jeszcze gorzej. Prycha i "pluje" nie tylko na Lucasa. I mnie :( nie wolno sie zblizyc!!! Zostaje osyczana tak jak Lucas. Od razu... tak na wszelki wypadek. Nie można nawet spojrzyc na kotka.
Jeśli do tej pory nie osiwialam to... teraz 100%.
Ech...
Lucas 2014
Pozdrawiam.

lucas 2014

Od: Czw wrz 07, 2017 11:35

Post » Nie cze 07, 2020 16:45 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 4

Ojej, Ciociu... Zupełnie nie rozumiem, czemu Lucas i Julek tak nienawidzą nowego mieszkania :( Co w nim jest nie tak?
Lucas zaraził się od nas tym zamiłowaniem do opery... A czy po odwiedzeniu podwannia Lucasek przestał koncertować ?
Martwi mnie Julek, musi być przerażony. A nie myślałaś Ciociu, żeby im dać obroże z feromonami? Może udałoby się je włożyć u weta? Można też włączyć feromony do kontaktu. Może chłopakom by pomogło? Trzymam łapki za Lucasa, Julka i za Ciebie Ciociu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: A kiedy powrót do domu?
Ciociu pibon, o 3 rano to jest po prostu kolejna próba Dużej, żebym coś zjadła :wink: Tak jakoś o tej porze jestem trochę głodna :oops:
Dziś trochę zjadłam - odrobinę past i to nowe suche, które Duża dla mnie rozdrabnia :oops:
Zuniu, jak w ogródku? Ten typ się nie pojawia?
Sabcia
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie cze 07, 2020 17:11 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 4

Ludzie kompletnie oszaleli na słowo ogród
:evil:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie cze 07, 2020 18:28 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 4

Ja też oszalałam ogrodowo :oops: A w zasadzie poszalałam :oops: Dzisiaj dokupiłam 2 krzaczki truskawek i kilka kwiatków na balkon. Więcej już się nie zmieści :oops:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie cze 07, 2020 19:03 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 4

Hallo Sabciu :1luvu: , nie mam zielonego pojecia czemu Lucas i Julek nie lubia tutaj byc 8O . Za kazdym razem zachowuja sie tak jakby były tutaj po raz pierwszy.
Z karma, feliwejem, obrozka próbowalam na początku ich wzajemnej znajomosci. Z obrozka u Julka nic nie można zrobic Bo to kot ktoremu polozyc cieniutka wstazeczke luzno na szyi i już ma sie kota ktory... ma kamie....
Musiałam przerwać pisanie bo:
Obrazek
:evil: :evil: :evil:
Czy te koty robia sobie ze mnie jaja???
Lucas 2014

lucas 2014

Od: Czw wrz 07, 2017 11:35

[poprzednia][następna]