Lilo i Nala zapraszają po raz 4."Kolorowe" święta.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 04, 2020 19:00 Re: Dramatyczna sytuacja.Dom lub DT.Kto pomoże?str.50

Dyktatura pisze:
MB&Ofelia pisze:Lilo mój Lilo. Jak bałkoning? Ja dzisiaj byłam na troszku. Ino problem w tym że rano jak jezd cieplutko i słoneczko to nie ma Dużej, a jak jezd Duża to już nie ma słoneczka.
Lizam cię po uszku mój Mążu koffany.
Książniczka Ofelja

Ofelko, Lilo raczej teraz nie odpisze. Od kilku dni mieszka na balkonie. Nawet bardzo późno kiedy trzeba iść spać zapiera się łapkami, buczy i gryzie. Nie chce wyjść.

Teściowna. Ja wię że Lilo bałkonuje bo wczoraj mię wiater przyniesł z daleka echo Lilowego miaukania do mię. Aż się rozmruczałam...
Ale jutro chyba nie będę bałkonować bo Duża mówi że ma się pogoda złamać :placz: No i jak usłyszę Lilowe miaukania? :cry:
Książniczka Ofelja
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw cze 04, 2020 19:17 Re: Dramatyczna sytuacja.Dom lub DT.Kto pomoże?str.50

Pytam. Zabrałam stąd zdjęcie (bez człowieka, tzn. bez głowy) i wysłałam znajomej.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw cze 04, 2020 19:34 Re: Dramatyczna sytuacja.Dom lub DT.Kto pomoże?str.50

Ja też pytałam mimo że Koszałkowo daleko, ale póki co nic.

Szkoda że nie chcą Wuwka zatrzymać. Szukałam kiedyś w początkach mojego miau-forumowania domu dla jednego kota będącego pod opieką świdwińskiego TOZu. Wzięli go młodzi ludzie którzy mieli już pieska, pies ze schroniska, fakt że łagodny. Ludzie cierpliwi, mimo że na początku kot na psa źle reagował. Nagrodą (po kilku miesiącach!) był widok kota i psa leżących razem na kanapie.

Mieszkanie mieli nie za duże, ale kot miał swój azyl w łazience, w drzwiach były wycięte kocie drzwiczki, mógł się tam schronić jak nie chciał przebywać z psem w jednym pomieszczeniu.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw cze 04, 2020 19:37 Re: Dramatyczna sytuacja.Dom lub DT.Kto pomoże?str.50

Dziękuję, dziękuję, dziękuję.
Ja we Wrocławiu mam tylko Was + 3 koleżanki. Jena z nich, to moja koleżanka, druga ma full zwierząt i nie zmieści kolejnego. Rozmawiałam też z jej mamą. Trzecia - nie może. Jej syn jest silnym alergikiem. :(

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Czw cze 04, 2020 19:49 Re: Dramatyczna sytuacja.Dom lub DT.Kto pomoże?str.50

Nie ma za co dziękować. Mam mnóstwo znajomych, ale albo mają koty i nie wezmą następnych, albo nie chcą. Ale musi się udać.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw cze 04, 2020 20:44 Re: Dramatyczna sytuacja.Dom lub DT.Kto pomoże?str.50

Ja też pytam, ale niestety nic na razie nie mogę obiecać. Jakby nie patrzeć to duża decyzja dla kogoś :(

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Pt cze 05, 2020 6:13 Re: Dramatyczna sytuacja.Dom lub DT.Kto pomoże?str.50

Znajoma, której wysłałam zdjęcie, napisała, że ma nadzieję, że znajdzie dom. No cóż, też mam taką nadzieję.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt cze 05, 2020 9:10 Re: Dramatyczna sytuacja.Dom lub DT.Kto pomoże?str.50

za domek :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt cze 05, 2020 14:59 Re: Dramatyczna sytuacja.Dom lub DT.Kto pomoże?str.50

Ania napisała dziś:
Wuwek wcina wszystko jak szalony ❤ ma apetyt chłopak
Załatwia się do kuwety i nie śmierdzi już tak mocno jak na początku dzięki kastracji, daje się miziać, nie bałagani, nie niszczy nic, mruczy, bawi się (z piórek na kijku które dostał już wiele nie zostało, bo jak się bawić - to bawić porządnie ), jedynym problemem jest u nas pies, którego się boi i jak ten szczeka, to Wuwek zaraz chowa się po kątach. W najbliższych dniach postaram się zrobić filmik z "uroczą wersją Wuwka"

A oto sam Wuwiś
Obrazek
Obrazek

Dyktatura

Post » Pt cze 05, 2020 16:38 Re: Dramatyczna sytuacja.Wrocław.Kto pomoże?str.50

Odezwali się jacyś ludzie. Chcą towarzystwa dla 4 letniego kocurka (wykastrowany). Zapytali o badania felv/fiv, co daje nadzieję, że jednak co nieco wiedzą. Na tym się dobre wieści kończą, bo ta Anka :evil: najchętniej już dziś by tam Wuwcia zawiozła. :strach: :strach: :strach: :strach:
Właśnie jesteśmy na etapie wybicia jej z głowy tego i uświadamiamy o etapach adopcji dorosłego kocura do innego dorosłego kocura.

Dyktatura

Post » Pt cze 05, 2020 22:25 Re: Dramatyczna sytuacja.Dom lub DT.Kto pomoże?str.50

Dyktatura pisze:Ania napisała dziś:
Wuwek wcina wszystko jak szalony ❤ ma apetyt chłopak
Załatwia się do kuwety i nie śmierdzi już tak mocno jak na początku dzięki kastracji, daje się miziać, nie bałagani, nie niszczy nic, mruczy, bawi się (z piórek na kijku które dostał już wiele nie zostało, bo jak się bawić - to bawić porządnie ), jedynym problemem jest u nas pies, którego się boi i jak ten szczeka, to Wuwek zaraz chowa się po kątach. W najbliższych dniach postaram się zrobić filmik z "uroczą wersją Wuwka"

A oto sam Wuwiś
Obrazek
Obrazek

Ojej, jaki ten Wuwiś uroczy! Za domek! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob cze 06, 2020 6:57 Re: Dramatyczna sytuacja.Wrocław.Kto pomoże?str.50

Musi się udać. O nieznanej mi pani Annie nie piszę, bo co mam pisać.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto cze 09, 2020 6:57 Re: Dramatyczna sytuacja.Wrocław.Kto pomoże?str.50

Nie wiem co Wuwka. W sumie nikt nie wie.
Anka po tym jak jej wytłumaczyliśmy, jak wygląda adopcja kota, przestała się odzywać.
Zażyczyła tylko sobie, że mamy mu zrobić testy Felv/Fiv a dopiero później da namiar na potencjalny dom aby zrobić rozmowę. I można sobie tłumaczyć, bić głową o mur. Nic nie dociera.

Dyktatura

Post » Wto cze 09, 2020 7:20 Re: Dramatyczna sytuacja.Wrocław.Kto pomoże?str.50

A tak dobrze sie zapowiadało.. :(
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

[poprzednia][następna]