Gata pisze:Argumentujecie, że wiele adopcji jest impulsywnym głosem serca. Fajnie, że to działa, ale przecież ile kotów mogą wziąć jeszcze obecni forumowicze, nawet mający dobre możliwości? A ktoś nowy - pójdzie (lub zostanie skierowany) do Kociarni...
Liczba forumowiczow nie jest stala i zamknieta. Wciaz przychodza nowi. Ktorzy wcale od razu do kociarni nie zajrza, bo nie zamierzaja kota adoptowac. A za serce moze by ich cos chwycilo.
Gata pisze:Nazwa zresztą jest moim zdaniem bardzo trafiona, jak ktoś zauważył - kojarzy się z pomieszczeniem schroniskowym. A koty szukające domu są właśnie w takiej wirtualnej kociarni, z której chcą się jak najszybciej wydostać...
Nazwa wg mnie nie jest trafiona. Nie wszyscy wiedza ze pomieszczenie w schronisku gdzie koty czekaja na dom to kociarnia. Poza tym jak ktos byl kiedys w takim miejscu, nazwa kojarzy mu sie obrzydliwie - sory za dosadnosc.
Gata pisze:I jeszcze jedno - obawiacie się, że nikt tam nie zajrzy. Dlaczego? Trzeba robić reklamę. Może by zamienić fora miejscami, aby Kociarnia była pierwsza, albo dodać informację-banner na stronie głównej.
Tu sie zgadzam, to jest dobry pomysł. Ale pewnie nie przejdzie bo zaraz uslyszymy ze po co zamieniac miejscami skoro przeciez widac Kociarnie na Forum-Strona Główna.
Gata pisze:Lena pisze:tylko dlaczego na typowo towarzyskie-opowiadaniowe watki nie moze byc odrebnego dzialu a na adopcjyjne watki musza
Przecież jedno pociągnie za sobą drugie

W ten sposób swój dział dostaną i "adopcjoniści" i "gawędziarze"
Szkoda tylko ze to adopcjonisci zostali wydzieleni do nowego podforum, ktorego ludzie nie znaja i automatycznie wchodza na Koty...
Gata pisze:A co do "upowania" - ile było już próśb i wręcz nacisków, żeby tego zaprzestać? Bez skutku...
Tak? Jakich? Takich w watkach kolejnych? Ja osobiście nie widziałam nigdy zadnego podklejonego ogłoszenia, ze nie wolno... choc tak, bylo to wiadomo.