kociarnia

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 20, 2005 14:41

Ann_pl pisze:
Gata pisze:Nazwa zresztą jest moim zdaniem bardzo trafiona, jak ktoś zauważył - kojarzy się z pomieszczeniem schroniskowym.

...gdzie jesli juz trafi kot to szanse na nowy dom ma coraz mniejsze. Schronisko to swoista umieralnia, dom spokojnej starosci, dom dziecka :(

Nie wiem czy słusznie, ale nie jestem aż taką pesymistką. Kot póki żyje, ma szansę... Przecież ludzie biorą koty ze schronisk...
I w końcu sprawa nie w nazwie - można ją zmienić - ale w samym fakcie, że istnienie osobnego, monotematycznego i czytelnego forum może dać kotu większą szansę na adopcję, jak tylko fakt jego istnienia odpowiednio się nagłośni i rozpowszechni. Ja już zaczęłam informować znajomych, choć nie wiem czy nie przedwcześnie...

Gata

Od: Wto lut 05, 2002 9:14

Post » Pon cze 20, 2005 14:41

Estraven pisze:
ryśka pisze:
ryśka pisze:Mam wrażenie, że zamieszanie będzie jeszcze większe.

:arrow: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=1234075#1234075

Cóż, takie błędy będą się zdarzać. Prosiłem o jasne tytułowanie wątków.

Moim zdaniem jest on on bardzo czytelnie zatutuowany :roll:
Obrazek
Fanaberia i Aisha

Ann_pl

Od: Pon sty 13, 2003 10:46

Post » Pon cze 20, 2005 14:42

Lena pisze: zostali - sory ze to powiem, zdyskryminowani. Tam NAPRAWDE malo kto zaglada.

Przepraszam, ale uważam, że to demagogia.

Dotąd ruch w wątkach adopcyjnych był w olbrzymiej mierze pozorny, powodowany głównie ich podnoszeniem (działalnością, której rzeczywista skuteczność dla samych adopcji jest - oględnie mówiąc - dyskusyjna).

Teraz są one widoczne - miast być rozproszonymi na kilku stronach forum - bo tak wyglądałoby obecnie, gdyby wróciły na Koty.

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Pon cze 20, 2005 14:42

czy nie można zmienić nazwy podforum
na proste i czytelne szukamy domu
o czy nawet pokochaj nas?

nazwa kociarnia nie zawsze dobrze sie kojarzy......

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Pon cze 20, 2005 14:43

Estraven pisze:
Ann_pl pisze:
Gata pisze:Nazwa zresztą jest moim zdaniem bardzo trafiona, jak ktoś zauważył - kojarzy się z pomieszczeniem schroniskowym.

...gdzie jesli juz trafi kot to szanse na nowy dom ma coraz mniejsze. Schronisko to swoista umieralnia, dom spokojnej starosci, dom dziecka :(

Jak która....

"Kociarnia"

Adopcja-Kociarnia czy cos w tym stylu byloby lepsze

Lena

Od: Śro wrz 29, 2004 13:00

Post » Pon cze 20, 2005 14:45

Estraven pisze:
ryśka pisze:
ryśka pisze:Mam wrażenie, że zamieszanie będzie jeszcze większe.

:arrow: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=1234075#1234075

Cóż, takie błędy będą się zdarzać. Prosiłem o jasne tytułowanie wątków.

"Malutki SYSTEM prosi o dobre myśli"
Czy tytuł był niejasny? :roll:

Zresztą - własnie w tym rzecz, że teraz takie rzeczy będą się mieszać :(
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon cze 20, 2005 14:48

ryśka pisze:Zresztą - własnie w tym rzecz, że teraz takie rzeczy będą się mieszać :(

A muszą? 8O

Pomyłki zdarzają się, wątek wrócił na Koty.

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Pon cze 20, 2005 14:48

Lena pisze:Adopcja-Kociarnia czy cos w tym stylu byloby lepsze

Rany, ludzie, nazwa niczego za nas nie zrobi, tak jak i samo położenie forum... Ważne, żeby pokazać ludziom drogę do niego, zachęcić, reklamować... Poza tym przecież jest napis "koty do adopcji", Kociarnia to raczej takie słowo-hasło, które łatwo zapamiętać i do niego skierować.

Gata

Post » Pon cze 20, 2005 14:49

Tak tylko haslo "kociarnia" nie wszystkim dobrze sie kojarzy...
Obrazek
Fanaberia i Aisha

Ann_pl

Od: Pon sty 13, 2003 10:46

Post » Pon cze 20, 2005 14:49

Jeszcze a propos tytułów - to "prosi o dobre myśli" może być różnie rozumiane, tak jak i proponowany dopiero co tytuł nowego forum "pokochaj nas"... :)

Gata

Post » Pon cze 20, 2005 14:51

Ann_pl pisze:Tak tylko haslo "kociarnia" nie wszystkim dobrze sie kojarzy...

To doprowadźmy do tego, żeby zaczęło się kojarzyć z nami :)
Firma "Osram" też kojarzy się nienajlepiej... :wink:

Gata

Post » Pon cze 20, 2005 14:52

pamietam, ze lrafal dlugo sie bronil przed wydzieleniem adopcji
z powodow tu przytaczanych zreszta
ze polaczone z kocimi historiami daja wieksza szanse na dom

ale widze tez jak duzy ruch jest generowany przez podnoszenie tych watkow
i jak kocie historie w nim znikaja wiec swoja funkcjhe pzrestaja pelnic
ze upload jest tak duzy, ze trudno czasem nowemu uzytkownikowi wskazac wyszukiwarki jako zrodla wiedzy - by nie zadawal po raz setny pytania o zwirek

moze dobrze by bylo przestac watki adopcyjne tak uparcie podnosic ?
zadbac by na pewno znalazly sie w zbiorczym watku adopcyjnym ?

czy mozliwy byloby takie pozrozumienie ?
czy stali uczestnicy czytaja tylko pierwsza strone Kotow ?

jezeli sie nie da - prosze przynajmniej o zmiane nazwy podforum
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

Post » Pon cze 20, 2005 15:00

Gata pisze:Jeszcze a propos tytułów - to "prosi o dobre myśli" może być różnie rozumiane

Jak na przykład? :lol:

Zresztą - mi się już nie chce o tym dyskutować, obie strony mają swoje racje, pozostaje zobaczyć jak się sprawdzi ta zmiana i przyzwyczaić się.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon cze 20, 2005 15:04

ryśka pisze:
Gata pisze:Jeszcze a propos tytułów - to "prosi o dobre myśli" może być różnie rozumiane

Jak na przykład? :lol:

Wyobraź sobie, że natykasz się na taki tytuł, nie wiedząc o czym mowa. Nie wiesz czego to kocię potrzebuje, jakiego rodzaju myslowych życzeń - zdrowia, nowego domu, zaufania nowemu opiekunowi... To tak jak ze słynnymi kciukami :)

Gata

Post » Pon cze 20, 2005 15:11

Gata pisze:Argumentujecie, że wiele adopcji jest impulsywnym głosem serca. Fajnie, że to działa, ale przecież ile kotów mogą wziąć jeszcze obecni forumowicze, nawet mający dobre możliwości? A ktoś nowy - pójdzie (lub zostanie skierowany) do Kociarni...

Liczba forumowiczow nie jest stala i zamknieta. Wciaz przychodza nowi. Ktorzy wcale od razu do kociarni nie zajrza, bo nie zamierzaja kota adoptowac. A za serce moze by ich cos chwycilo.

Gata pisze:Nazwa zresztą jest moim zdaniem bardzo trafiona, jak ktoś zauważył - kojarzy się z pomieszczeniem schroniskowym. A koty szukające domu są właśnie w takiej wirtualnej kociarni, z której chcą się jak najszybciej wydostać...

Nazwa wg mnie nie jest trafiona. Nie wszyscy wiedza ze pomieszczenie w schronisku gdzie koty czekaja na dom to kociarnia. Poza tym jak ktos byl kiedys w takim miejscu, nazwa kojarzy mu sie obrzydliwie - sory za dosadnosc.

Gata pisze:I jeszcze jedno - obawiacie się, że nikt tam nie zajrzy. Dlaczego? Trzeba robić reklamę. Może by zamienić fora miejscami, aby Kociarnia była pierwsza, albo dodać informację-banner na stronie głównej.

Tu sie zgadzam, to jest dobry pomysł. Ale pewnie nie przejdzie bo zaraz uslyszymy ze po co zamieniac miejscami skoro przeciez widac Kociarnie na Forum-Strona Główna.

Gata pisze:
Lena pisze:tylko dlaczego na typowo towarzyskie-opowiadaniowe watki nie moze byc odrebnego dzialu a na adopcjyjne watki musza

Przecież jedno pociągnie za sobą drugie :) W ten sposób swój dział dostaną i "adopcjoniści" i "gawędziarze" :wink:

Szkoda tylko ze to adopcjonisci zostali wydzieleni do nowego podforum, ktorego ludzie nie znaja i automatycznie wchodza na Koty...

Gata pisze:A co do "upowania" - ile było już próśb i wręcz nacisków, żeby tego zaprzestać? Bez skutku...

Tak? Jakich? Takich w watkach kolejnych? Ja osobiście nie widziałam nigdy zadnego podklejonego ogłoszenia, ze nie wolno... choc tak, bylo to wiadomo.

Lena

Od: Śro wrz 29, 2004 13:00

[poprzednia][następna]