kociarnia

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 20, 2005 7:32

A może bez przesady? :roll:
Miau.pl nie służy tylko adopcji kotom - jest to forum dla wszystkich, którzy koty kochają, chcą wymieniać na ich temat uwagi, szukają porady itd itd itd.
Pewnie, że adopcje to bardzo ważna część, ale nie jest to forum stricte adopcyjne :roll:
Od jakiegoś czasu nie dało się już czytać Kotów zdominowanych przez wątki adopcyjne.
A już myślałam, że sę przewróce jak w którymś nieadopcyjnym wątku przeczytałam, że jest bez sensu i zajmuje miejsce dla ewentualnego wątku adopcyjnego :roll:

Argumenty o zakochanie się przypadkiem do mnie nie trafiają - jak ktoś nie chce adoptować kota to tego po prostu nie zrobi. Nie będzie wchodził do adopcyjnego wątku nawet jeśli ten będzie na Kotach i nie będzie go czytał.
A nawet jeśli na Kotach znajdziecie potencjalnego przyszłego opiekuna to można podać mu link do wątku znajdującego się na Kociarni.

Poza tym przypominam, że na Kotach jest wątek adopcyjny, cały czas towarzyszą nam ogłoszenia z Adopcyjnej, link do tejże dostępny jest z każdego poziomu forum, a wielu użytkowników w swoich podpisach ma linki do innych wątków adopcyjnych.

Tyle mojej opinii w temacie.
Obrazek Obrazek

Macda

Od: Śro lut 20, 2002 12:01

Post » Pon cze 20, 2005 9:09

Macda pisze:ciach/ Argumenty o zakochanie się przypadkiem do mnie nie trafiają - jak ktoś nie chce adoptować kota to tego po prostu nie zrobi. Nie będzie wchodził do adopcyjnego wątku nawet jeśli ten będzie na Kotach i nie będzie go czytał. /ciach

I tu sie z Toba nie zgodze. Moj drugi kot, czyli Sniezynka, trafila do mnie wlasnie przez przypadek. Nie planowalam jej adoptowac. Po prostu weszlam do watku, przeczytalam i stalo sie - jest u nas :D
Kicia, Milki, Max i Ares (za TM)

agis

Od: Pon gru 13, 2004 12:59

Post » Pon cze 20, 2005 9:23

...
Ostatnio edytowano Śro lip 27, 2005 23:05 przez NattyG, łącznie edytowano 1 raz

NattyG

Od: Nie cze 20, 2004 15:20

Post » Pon cze 20, 2005 10:01

oj bardzo wiele osob wizielo kota dopiero po zapoznaniu sie z jego tragiczna sytuacja itp Weszli tam bo zainteresowal ich tytul, albo bo po prostu byl t jeden z nowych watkow- gdyby ten watek byl na podforum mogliby nigdy nie poczuc tego impulsu do adopcji sierotki.

Zrobiliscie jak chcieliscie- ktos rzadzic musi.
Gość

Post » Pon cze 20, 2005 10:02

to bylam ja - lidiya
Gość

Post » Pon cze 20, 2005 10:02

Anonymous pisze:Zrobiliscie jak chcieliscie- ktos rzadzic musi.

Ktoś czasem musi to po prostu organizować, Lidiyo.

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Pon cze 20, 2005 10:10

Macda pisze:Argumenty o zakochanie się przypadkiem do mnie nie trafiają - jak ktoś nie chce adoptować kota to tego po prostu nie zrobi. Nie będzie wchodził do adopcyjnego wątku nawet jeśli ten będzie na Kotach i nie będzie go czytał.

Absolutnie się z Tobą nie zgadzam! Sama wiem po sobie - nie mam możliwości adoptować kolejnego kota ale czasem wchodzę do jakiegoś wątku adopcyjnego i bywa, że jakiś kot mnie tak weźmie za serce, że zaczynam stawać na głowie by właśnie jemu znaleźć dom nawet jak jest spoza Wrocławia i w drugą stronę - już kilka naszych kotów znalazło domy bo ktoś przez przypadek sobie poczytał nasze wątki.
Bemol, Tosiek i Feliks oraz Pchełka za TM i Koleś za TM

miki

Od: Śro paź 22, 2003 11:23

Post » Pon cze 20, 2005 10:14

ja nie bardzo rozumiem czemu ten watek jest na technicznym , a nie na kotach lub na kocirani , moze watro by było zeby wiecej osob sie wypowiedzialo

bo tu tez zbyt wiele osob nie zaglada

EOT
Gość

Post » Pon cze 20, 2005 10:15

Mi słowo "kociarnia" kojarzy się z częścią schroniska bo u nas właśnie jest taka część nazywana kociarnią (nawet nie wspomnę jakie tam panują warunki).

Skoro podjeliście decyzję o oddzieleniu (dla kotów dalej uważam mocno krzywdzącą) to czy możnaby chociaż zrobić by pisały tam osoby zalogowane?
Bemol, Tosiek i Feliks oraz Pchełka za TM i Koleś za TM

miki

Od: Śro paź 22, 2003 11:23

Post » Pon cze 20, 2005 10:20

NattyG pisze:
agis pisze:
Macda pisze:ciach/ Argumenty o zakochanie się przypadkiem do mnie nie trafiają - jak ktoś nie chce adoptować kota to tego po prostu nie zrobi. Nie będzie wchodził do adopcyjnego wątku nawet jeśli ten będzie na Kotach i nie będzie go czytał. /ciach

I tu sie z Toba nie zgodze. Moj drugi kot, czyli Sniezynka, trafila do mnie wlasnie przez przypadek. Nie planowalam jej adoptowac. Po prostu weszlam do watku, przeczytalam i stalo sie - jest u nas :D

powtórze sie ja tak przypadkiem bo watek wisiała i wisiał zakochałąm sie w mojej oleńce

Nigdy w życiu nie przyszłoby mi do głowy wzięcie piątego kota, ale zobaczyłam Misia, na kotach właśnie... Do kociarni raczej nie zaglądam.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon cze 20, 2005 10:29

Czy nie wystarczyłoby czytelne zaznaczenie na kotach wątków adopcyjnych? Np. poprzez [adopcja] na początku każdego tematu?

Jana

Post » Pon cze 20, 2005 10:40

Anonymous pisze:ja nie bardzo rozumiem czemu ten watek jest na technicznym , a nie na kotach lub na kocirani , moze watro by było zeby wiecej osob sie wypowiedzialo

bo tu tez zbyt wiele osob nie zaglada

EOT
to ja nattyg

Post » Pon cze 20, 2005 10:57

dakota pisze:Może trochę OT, ale ja bym się zastanowiła nad likwidacją "Dzikich Kotów", byłoby chyba trochę przejrzyściej. Tematy stamtąd często i tak trafiają na "Koty", adopcyjne teraz bez zalogowania nawet mogą trafić na "Kociarnię", mało kto tam zagląda, więc w sprawach pilnych niewielki z nich pożytek. A zalogowanie nie jest chyba problem, a w razie problemu jednak - są "Problemy Techniczne". 8)

Całkowicie popieram. Tytuł "kociarnia" - nie mówi nic . Gdyby jeszcze było chociażby "KOTY DO ADOPCJI" , ale kociarnia ..... bezsensownie !

Natomiast "Dzikie koty " warto zlikwidować, bo w "Kotach" do tej pory mówiło się zarówno o domowych jak i dzikich.

Elżbieta P.

Od: Śro lut 02, 2005 0:40

Post » Pon cze 20, 2005 10:59

Elżbieta P. pisze:Natomiast "Dzikie koty " warto zlikwidować, bo w "Kotach" do tej pory mówiło się zarówno o domowych jak i dzikich.

8O Może zajrzyj najpierw na Dzikie Koty, żeby wiedzieć o czym piszesz :lol:

Jana

Post » Pon cze 20, 2005 11:02

miki pisze: czy możnaby chociaż zrobić by pisały tam osoby zalogowane?

Brak konieczności logowania ma zachęcać do udziału w tym forum. Zaś podniesiona wcześniej kwestia zaufania do osoby - myślę, że to już kwestia rozwagi przy wydawaniu kociaka. Chyba nikt tutaj nie jest skłonny przekazać zwierza osobie w pełni i do końca anonimowej?

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

[poprzednia][następna]