Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 07, 2020 7:59 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

SabaS pisze:A jak ich dawna Pani? Już lepsze samopoczucie, gdy takie wiesci z domków?

Chyba tak. Rozstania są trudne. Koty urodziły się w domu, długo nikt się nimi nie interesował, a raptem jednego dnia aż trzy ubyło. Każdy by przeżywał, ale trzeba mierzyć siły na zamiary.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw maja 07, 2020 8:03 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

waanka pisze:
ewar pisze: A Daszka zaczęła mruczeć, co wprawiło w zachwyt zwłaszcza Dużego i w związku z tym obiecał kupić kotom trzy drapaki na balkon :mrgreen:

Typowy Duży :lol:
Dobrze czytać o takich adopcjach :1luvu:

Prawda? Tym bardziej, że to była trudna adopcja dla mnie. Daszka i Piksel to kochane, dobre koty, o czym wciąż pisałam, ale nie typowe miziaki. One są w tym nowym domu wręcz bombardowane miłością, będą szczęśliwe na pewno.

ewar

Post » Czw maja 07, 2020 9:03 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

ewar pisze:
waanka pisze:
ewar pisze: A Daszka zaczęła mruczeć, co wprawiło w zachwyt zwłaszcza Dużego i w związku z tym obiecał kupić kotom trzy drapaki na balkon :mrgreen:

Typowy Duży :lol:
Dobrze czytać o takich adopcjach :1luvu:

Prawda? Tym bardziej, że to była trudna adopcja dla mnie. Daszka i Piksel to kochane, dobre koty, o czym wciąż pisałam, ale nie typowe miziaki. One są w tym nowym domu wręcz bombardowane miłością, będą szczęśliwe na pewno.

Najważniejsze jest to że trafiły do wspaniałego domku. Będą napewno szczęśliwe i obsypywane prezentami. :1luvu:
A Duży poszalał aż trzy drapaki. :201494

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw maja 07, 2020 9:28 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Ewar miałaś rację pisząc, że są różne szkoły wprowadzania kotów do nowego domku. Podejście Duzych sprawdzilo się u Daszki i Piksela i to jest super :ok: Ja bym pewnie postąpiła odwrotnie i czekała na przelamanie strachu u kotka.
A takiego Duzego to chyba kazdy zwierzak by chciał :)

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Czw maja 07, 2020 10:11 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

No, trzy drapaki to przesada. Dom wyposażony rewelacyjnie, nawet nie miałam co dawać w wyprawce.
Sabciu, do tego podchodzi się intuicyjnie, trzeba obserwować kota i już.

ewar

Post » Czw maja 07, 2020 12:27 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Dzisiaj sucho, ale dopiero teraz robi się ciepło. Byłam u Jadzi, przykro na nią patrzeć :( Może futro odrośnie, ale to bardzo długo trwa. Jadzia zjadła mięso, mokrej karmy tylko trochę skubnęła i pobiegła do siebie. Sreberko się pojawiła, zjadła mięso i zniknęła, nawet nie zauważyłam kiedy. Lila przyszła do stołówki, bo wokół podłogi montują ogrodzenie i tam nie mogła dostać jeść. Zjadła, głównie mięso, oczywiście. Ona jest śliczna, nieduża i ma piękne, zielone oczka. Może uda mi się zrobić jej dobre zdjęcie. Kocia mama dostała jeść na trawniku. Nie była bardzo głodna. I to by było na tyle na razie.

ewar

Post » Czw maja 07, 2020 14:33 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

ewar pisze:Dzisiaj sucho, ale dopiero teraz robi się ciepło. Byłam u Jadzi, przykro na nią patrzeć :( Może futro odrośnie, ale to bardzo długo trwa. Jadzia zjadła mięso, mokrej karmy tylko trochę skubnęła i pobiegła do siebie. Sreberko się pojawiła, zjadła mięso i zniknęła, nawet nie zauważyłam kiedy. Lila przyszła do stołówki, bo wokół podłogi montują ogrodzenie i tam nie mogła dostać jeść. Zjadła, głównie mięso, oczywiście. Ona jest śliczna, nieduża i ma piękne, zielone oczka. Może uda mi się zrobić jej dobre zdjęcie. Kocia mama dostała jeść na trawniku. Nie była bardzo głodna. I to by było na tyle na razie.

za kocie apetyty :ok: :1luvu:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw maja 07, 2020 14:35 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Śliczna Lilunia, tylko jakoś tak brzydko się rozkraczyła. Oczy ma koloru groszku, w ogóle jest ładna :1luvu:
Obrazek
A tutaj wyluzowany Bryś i piesek Odi
Obrazek
Pisałam o kilkudniowych maluszkach-sierotkach w lecznicy w Lesznie. agamalaga je odwiedza. Na zdjęciu śpią na termoforku misiu, nawet miejsca by starczyło dla jeszcze kilku takich maluszków.
Obrazek

ewar

Post » Czw maja 07, 2020 14:37 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

ewar pisze:Śliczna Lilunia, tylko jakoś tak brzydko się rozkraczyła. Oczy ma koloru groszku, w ogóle jest ładna :1luvu:
Obrazek
A tutaj wyluzowany Bryś i piesek Odi
Obrazek
Pisałam o kilkudniowych maluszkach-sierotkach w lecznicy w Lesznie. agamalaga je odwiedza. Na zdjęciu śpią na termoforku misiu, nawet miejsca by starczyło dla jeszcze kilku takich maluszków.
Obrazek

jakie słodkie maluszki, one uwielbiają te termoforki, choć to tylko namiastka, ale jest futro i jest ciepłe
Lila jest śliczna :1luvu:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw maja 07, 2020 16:12 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Zielone oczy u kota są najpiękniejsze! :D
Śliczna Lilunia :1luvu:
A te maluchy też bardzo urodziwe!

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Czw maja 07, 2020 17:03 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Dziękujemy za komplementy :1luvu: :1luvu:
Zarówno Lila, jaki i Sreberko mają intensywnie zielone oczka. A Lila podoba mi się coraz bardziej. Jest taka filigranowa, bardzo rezolutna i chyba mnie lubi :D
Z tego, co wiem to wśród maluszków są dwa chłopaczki i jedna dziewczynka, chyba szylcia. Mam nadzieję, że najgorsze dni już za nimi, powinno być coraz łatwiej.

ewar

Post » Pt maja 08, 2020 12:46 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Jadzia wygląda koszmarnie :( , powtarzam się, wiem, ale czuję się bezsilna. Zjadła mięso, wielkiego apetytu nie miała, ale jest ciepło, codziennie dostaje dobre jedzenie, wygłodzona nie jest. U Kulek byłam, nie było żadnego kota, ani Sreberko, ani Lila nie pojawiły się. Kiepski dzień dla mnie :(

ewar

Post » Sob maja 09, 2020 11:59 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Dzisiaj lato :lol: Cieplutko, słonecznie, cudnie :lol:
Jadzia przybiegla. Ma dredy z tej wypadającej sierści. Wyglądałaby lepiej, gdyby to odpadło. Miejscami łysa skóra jest czarna, a więc sierść odrasta, ale wygląda i tak tragicznie :( Apetyt ma, zjadła sporo dzisiaj, smakowało jej. Dzisiaj Sreberko czekała przy domku, zjadła, ale nie uciekła, tylko myła się na torach. Na tych torach pociąg przejeżdża raz w miesiącu, to huciana bocznica. Zostawiłam sporo karmy, tam jest cień, nie zepsuje się. Wodę wymieniłam, Lilusi zostawiłam jedzenie pod podłogą, powinna tam przyjść.

ewar

Post » Sob maja 09, 2020 14:35 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob maja 09, 2020 19:43 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Dobrze ze Lilusia odzyskala swoje miejsce pod podlogą, chyba dobrze się tam czuje. Martwi trochę nieobecnosć kociaków, ale one coraz starsze, zapuszczają się pewnie wcoraz dalsze rejony. Wazne, zeby co jakis czas się meldowaly na stołowce, to będziesz spokojna, ze nic im nie jest. I Jadzia...oby jej te dredy wylazly przy wymianie sierści, na pewno nie czuje się z tym czymś komfortowo. A Zylkene przez jaki czas musisz jej podawać, zeby zaczęło działać?
A jak się miewa Pusia i reszta?

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

[poprzednia][następna]