Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon maja 04, 2020 10:55 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

ewar pisze:Daszka i Piksel przerażeni. Siedzą schowane, nie zjadły, nie były w kuwecie. Dały się wziąć na ręce, ani nie syknęły, nie wyciągnęły pazurków, co Dużych bardzo ujęło. Zabrali je do jednego pokoju, mają tam miski, kuwetę, budki i święty spokój. One są dorosłe, wszystko dla nich nowe, musi minąć trochę czasu.
Kocurek od Meli, teraz Bryś już w przyjaźni z pieskiem. Obaj śpią w łóżku razem z którąś Dużą i z wielką przyjemnością czytam i słyszę jaki to wspaniały kotek. Towarzyszą temu podziękowania, co jest bardzo miłe. Cieszę się ogromnie, bo i u dziewczynek też wszystko świetnie.

Za szybka aklimatyzację :ok: :ok:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon maja 04, 2020 11:17 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

dobrze, że nie okazały agresji, to mogłoby Dużych zniechęcić. Jak będą miały spokój, to powinno być dobrze. Ciekawość zwycięży. No i mają w razie czego siebie, a to bardzo dużo. Za adaptację w nowym domku :ok: :ok:

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Pon maja 04, 2020 12:21 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Daszko, Pikselku, wirtualne wyrazy wsparcia! Dobrze, że macie siebie nawzajem, będzie dobrze! :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Pon maja 04, 2020 13:09 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

To są koty pozbawione zupełnie agresji. Kiedy Pusia jeszcze atakowała wszystko, co się rusza to nigdy nawet na nią nie warknęły, po prostu odchodziły. Wszystko można z nimi zrobić. To są jednak dorosłe koty, takim trudniej się przystosować do nowych warunków. Mam nadzieję, że pokonają strach, że przekonają się, że nic im nie grozi.
Byłam pod hutą. Jadzia wygląda jeszcze gorzej :( Nie mogłam się dzisiaj dodzwonić do lecznicy, spróbuję jutro przed otwarciem. Pod hutą pojawiło się jakieś brudne i głodne biało-bure coś. Nałożyłam jedzenia do misek, temu nowemu dałam za siatką i odeszłam dalej. Oba jadły łapczywie. Nie wiem, czy to biało-bure się jeszcze pojawi. Ma bardzo charakterystyczny pyszczek, jakby sumiasty wąs, ale tylko z jednej strony.
Sreberko było, zjadła z prędkością światła i zniknęła. Chyba jednak ma kocięta :( Trudno. Lila przyszła pod podłogę, jadła ze smakiem. I to tyle, więcej kotów nie było.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon maja 04, 2020 14:09 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Brudne biało-bure z daleka, bałam się spłoszyć.
Obrazek
I Jadzia :placz:
ObrazekObrazek

NITKA/KARINKA, wielkie dzięki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ewar

Post » Pon maja 04, 2020 14:30 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Jadzie chyba coś swędzi ... wygryza się?

ani_

Od: Pt sie 30, 2013 21:22

Post » Pon maja 04, 2020 15:29 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Nie wiem. Widzę ją przy miskach, ma apetyt, zjada i biegnie do siebie. Nie zauważyłam żadnych czerwonych placków, strupków, nic takiego.

ewar

Post » Pon maja 04, 2020 15:34 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

na tym zdjeciu https://upload.miau.pl/show.php?u=5/5eb0132feb przy tej najjaśniejszej plamie w okolicach łopatki, jakby od góry widać- u mnie na monitorze- jakby zaczerwienienie ( skóry ), a nie sierść. Może to jakieś przekłamanie komputerowe, a może dobry trop? Tylko, że w sumie to chyba niewiele da :(? No i nie wiem, czy wszędzie tam, gdzie widać tą wyłażącą kępkami siersc ona dalaby radę się wydrapać i wygryźć? Paskudna sytuacja z takim niewyłapywalnym kotem :(
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Pon maja 04, 2020 17:56 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Ja też to widzę.
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

Post » Wto maja 05, 2020 10:44 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Wetka obejrzała zdjęcia i nie wie, co to może być. Stawia na pogryzienie przez kocura, który próbował Jadzię pokryć, ale to jedna z hipotez. Byłam w lecznicy, kupiłam preparat na sierść i Zylkene, aby troszkę kotka się uspokoiła i pozwoliła dać sobie coś na kark, na pasożyty. Nie wiem, czy to będzie możliwe, ale jak nie spróbuję, to się nie dowiem.
Dzisiaj pada, ale muszę jechać, trudno, koty nie mogą być głodne. Jeżeli Sreberko ma dzieci, to tym bardziej trzeba ją dobrze karmić. Może i kocia mama coś urodziła. Nie podoba mi się to, ale nic nie poradzę. Jeżeli już są kocięta, to oby przeżyły, bo z sześciu z miotu z zeszłego roku tylko Lila przeżyła.

ewar

Post » Wto maja 05, 2020 14:57 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Pod hutą byłam, padało, ale na szczęście nie była to ulewa. Jadzia przybiegła i chyba dzisiaj wyglądała ciut, ciut lepiej, o ile w ogóle jej wygląd może cieszyć. Dostała witaminki na skórę i Zylkene, zobaczymy, czy coś zadziała. Jadła ze smakiem, zwłaszcza mięso i jej ulubione serca drobiowe. Sreberko była, znowu zjadła w tempie błyskawicznym i już jej nie było. Musi mieć dzieci, ale nie wiem gdzie. Kocia mama jeszcze nie urodziła, jest gruba.
Obrazek
Była głodna. Lila znowu przyszła pod podłogę, tam jest jej stołówka i już :D Fajna jest ta mała.
Ktoś znowu przyniósł kotom dwie puszki kitekata i saszetkę whiskasa. Oczywiście puste opakowania rzucił za domek, jakieś papierzyska również. Puszki niezgniecione, to niebezpieczne :evil:
Wieści z domku Daszki i Piksela na razie niezbyt fajne. Koty wystraszone, Piksel zrobił siusiu za łóżkiem, Daszka do kuwety. Ona już zaczęła jeść, Piksel chyba nie. Oba koty dają się brać na ręce, nie protestują, ale są bardzo spięte. Naprawdę potrzebują czasu.

ewar

Post » Wto maja 05, 2020 15:55 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

ewar pisze:
Wieści z domku Daszki i Piksela na razie niezbyt fajne. Koty wystraszone, Piksel zrobił siusiu za łóżkiem, Daszka do kuwety. Ona już zaczęła jeść, Piksel chyba nie. Oba koty dają się brać na ręce, nie protestują, ale są bardzo spięte. Naprawdę potrzebują czasu.

To nie dobrze, kciuki trzymam :ok: :ok: :ok:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto maja 05, 2020 16:16 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Chyba za szybko Duzi próbują je oswajać. Koty dają się brac na ręce, bo są przerażone. Duzi powinni się wycofac i dac im czas na oswojenie. A przynajmniej Pikselkowi powinni odpuścić. Poczekac az sam przyjdzie, próbowac wciągac do zabawy na odległosc wędką. Oby przetrwali ns spokojnie ten trudny okres, zeby nie przyszlo im do glowy najgorsze :(
Za kociaki i ich Duzych :ok: :ok:

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Śro maja 06, 2020 6:59 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Duzi nie przesadzają z braniem kotów na ręce. Dali im osobny pokój i zostawili w spokoju. Są zresztą różne szkoły, trzeba koty obserwować.
Dzisiaj od rana leje, ma tak być cały dzień. Niby dobrze, ale przecież muszę jechać do kotów, a one zmokną, jeśli się pojawią na jedzenie. W domu po japońsku, czyli jakotako, spokojniej. Trochę koci chłopcy pobiegają, a kotki w większości spędzają czas na swoich posłankach. Wydaje mi się, że Mimek szuka mamy i brata. Ich zapach jeszcze czuje, ale nie może ich znaleźć. Szkoda mi go, szkoda mi Daszki i Piksela. Wiem, że czas zrobi swoje, ale póki co, mam lekkiego doła :(

ewar

Post » Śro maja 06, 2020 9:06 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Trzymam kciuki za oswojenie się kotów z nowym domem. Dużo czasu spędziły w poprzednim, muszą się przestawić, przyzwyczaić, trzeba cierpliwie poczekać. Jak tylko zaczną być szczęśliwe, przejdzie 'dół' :) Oby niebawem przyszły dobre wieści. Wszystkiego dobrego.

Zilvana

Od: Nie sty 20, 2013 17:33

[poprzednia][następna]