(6) 2020 Mamo... kociokwik.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 23, 2020 21:54 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

SabaS pisze:
SabaS pisze:Ja też popieram dietę mięsną, wszystkie jedzą, problemów kuwetkowych nie ma, a wymioty, to pewnie z mojej winy niedopilnowanie regularnego odkłaczania pastą. Terenia od prawie roku (tfu! tfu! żeby nie zapeszyć) żadnych problemów z jelitkami, żadnych wymiotów :ok: Mięsko jest najlepsze.

Z Tereską nieaktualne :roll: do majówki wprawdzie jeszcze tydzień, ale wolałabym odpocząć od wetów, chyba jak każdy tutaj :)

Wymiotuje? :roll:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw kwi 23, 2020 22:30 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

Marzenia11 pisze: choroby - ciężko było jeździć po mięso do sklepu.. Ale teraz mam odpowiednią maseczkę i mogę pojechać.

Możesz przez internet żarcie zamówić w sklepie,większość już ma taką możliwość.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pt kwi 24, 2020 6:32 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

Marzenia11 pisze:
SabaS pisze:
SabaS pisze:Ja też popieram dietę mięsną, wszystkie jedzą, problemów kuwetkowych nie ma, a wymioty, to pewnie z mojej winy niedopilnowanie regularnego odkłaczania pastą. Terenia od prawie roku (tfu! tfu! żeby nie zapeszyć) żadnych problemów z jelitkami, żadnych wymiotów :ok: Mięsko jest najlepsze.

Z Tereską nieaktualne :roll: do majówki wprawdzie jeszcze tydzień, ale wolałabym odpocząć od wetów, chyba jak każdy tutaj :)

Wymiotuje? :roll:

Zdarzyło się na razie raz późnym wieczorem i niech już tak zostanie. Wprawdzie widzę, że jest jakaś niewyraźna od dwóch dni, ale je (może trochę mniej) i pobiega czasem, nie jest jakaś osowiała bardzo i nie izoluje się od nas. Obserwujemy ;)
A co u Was Marzeniu, jak Milenka, Nutka i Notka? Mogą już biegać po korytarzu?

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Pt kwi 24, 2020 8:29 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

Milenka ma chorą wątrobę i tarczycę. Wyniki wyraźnie ponad normę.
Za chwilę wybiegam do Pruszkowa na badanie do okulisty. Potem napisze więcej.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt kwi 24, 2020 8:55 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

Marzenia11 pisze:Milenka ma chorą wątrobę i tarczycę. Wyniki wyraźnie ponad normę.

To jakaś epidemia z tą tarczycą, u mnie Hugo i Migotka mają problem.
Migotka po leczeniu z nadczynności wpadła w niedoczynność.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt kwi 24, 2020 16:25 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

Gosiagosia pisze:
Marzenia11 pisze:Milenka ma chorą wątrobę i tarczycę. Wyniki wyraźnie ponad normę.

To jakaś epidemia z tą tarczycą, u mnie Hugo i Migotka mają problem.
Migotka po leczeniu z nadczynności wpadła w niedoczynność.

No własnie.
Milenka ma 13 lat i 7 miesięcy no ale... T4 troszkę za bardzo poszybowało, i mocznik i próby wątrobowe. Ja obstawiam, że mocznik związany jest z wątrobą, no ale.. Troszkę się zmartwiłam, cóż. Od piątku nie wymiotowała, za to Notka w ciągu doby cztery razy :roll: :strach: Jestem z nią umówiona na usg w poniedziałek - nie sądziłam, ze uda mi się załatwić wizytę i badanie krwi Milenki - więc nie mam na to kasy absolutnie.. właściwie na nic. Mam zarobione 500zł, ale dostanę najwcześniej w środę. A na Milenkę wydałam 375zł (usg 160 i wet z badaniem krwi 215zł)..
Dzisiaj od rana koty same w domu. Ja musiałam pojechac do Pruszkowa do okulisty - badania do pracy. Najpierw trzeba zapłacićź 120zł, oddadzą w środę Wchodzę do gabinetu i pytam dra, czy przy okazji może mi zrobić badania na okulary - nie, bo to co innego, to dwie różne wizyty itp. No dobra, trudno myślę sobie. Dr po badaniu do pracy mowi: no dobrze, zrobię dla Pani wyjątek, bo jest trudna sytuacja i nie wiadomo kiedy Pani dostanie się do lekarza. :D I mam receptę na okulary. Przy okazji okazało się, ze w tych starych mam oprocz mega zniszczonych szkieł źle ustawiona oś i stąd gorzej mi się widziało. A ja to złozyłam na karb mocniejszych szkieł, a potem się już przyzwyczaiłam..
Siedze ostatni dzień w pracy. I... dostałam od szefostwa prezent i kartkę z podziękowaniami za prace i życzeniami powodzenia 8O

Marzenia11

Post » Pt kwi 24, 2020 17:10 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

To miło ze strony szefostwa, to nic że na koniec współpracy.
Może uda się zrobic Notce badania na zeszyt, jeśli to kwestia kilku dni. U mnie jest taka opcja, sama raz korzystalam, gdy na karcie brakło kasy a gotówki nie miałam. W ciągu dwóch czy trzech dni uregulowalam dług.

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Pt kwi 24, 2020 17:18 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

SabaS pisze:To miło ze strony szefostwa, to nic że na koniec współpracy.
Może uda się zrobic Notce badania na zeszyt, jeśli to kwestia kilku dni. U mnie jest taka opcja, sama raz korzystalam, gdy na karcie brakło kasy a gotówki nie miałam. W ciągu dwóch czy trzech dni uregulowalam dług.

Hmmmm, za to zabrali mi żel do odkażania rąk :ryk: :ryk: :ryk:
Pewnie się nie da, bo dr u nich tylko gabinet wynajmuje do badan... teraz jest łatwiej z terminami, moze przełożę..

Marzenia11

Post » Pt kwi 24, 2020 19:28 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

Kciuki za nową pracę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
I kciuki za Koteczki :201461 :201461 :201461

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Sob kwi 25, 2020 7:16 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob kwi 25, 2020 9:40 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

Dziękuję :1luvu:

Miałam sen :strach: sniło mi się, że jak lew broniłam wejścia na swój korytarz dwóm facetom w jakichs mundurach, ktorzy chcieli mi dostarczyć pakiet wyborczy do korespondencyjnego głosowania :ryk: :ryk: :ryk:

Marzenia11

Post » Sob kwi 25, 2020 10:54 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

Marzenia11 pisze:Hmmmm, za to zabrali mi żel do odkażania rąk :ryk: :ryk: :ryk:

Dziwisz się ? Co będą nie swojego pracownika luksusami obdarowywać :wink:
Kartka chociaż ładna ?

Chikita

Od: Śro cze 28, 2017 18:05

Post » Sob kwi 25, 2020 13:45 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

Marzenia11 pisze: Przy okazji okazało się, ze w tych starych mam oprocz mega zniszczonych szkieł źle ustawiona oś i stąd gorzej mi się widziało. A ja to złozyłam na karb mocniejszych szkieł, a potem się już przyzwyczaiłam..
Siedze ostatni dzień w pracy. I... dostałam od szefostwa prezent i kartkę z podziękowaniami za prace i życzeniami powodzenia 8O

Żle ustawione szkła to zniszczenie wzroku bez odwrotu.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Sob kwi 25, 2020 14:07 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

meg11 pisze:
Marzenia11 pisze: Przy okazji okazało się, ze w tych starych mam oprocz mega zniszczonych szkieł źle ustawiona oś i stąd gorzej mi się widziało. A ja to złozyłam na karb mocniejszych szkieł, a potem się już przyzwyczaiłam..

Żle ustawione szkła to zniszczenie wzroku bez odwrotu.

Co widac. W obu oczach -4,5, a było dużo mniej.

Marzenia11

Post » Sob kwi 25, 2020 14:08 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

meg11 pisze:
Marzenia11 pisze: choroby - ciężko było jeździć po mięso do sklepu.. Ale teraz mam odpowiednią maseczkę i mogę pojechać.

Możesz przez internet żarcie zamówić w sklepie,większość już ma taką możliwość.

sprawdzałam w necie w kilku sklepach sprzedających suropwe mięso i ceny za kg były dla mnie zaporowe. Ja kupuję drobne kawałki z indyka za 11,50zł za kg.. Tylko musze po nie pojechać i nie zawsze trafię, zeby jeszcze były, bo są wykupowane dość szybko.

Marzenia11

[poprzednia][następna]