Słodziaczek Zuzia (*)i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 49

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon kwi 13, 2020 9:33 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Oczywiście że spala z mamą a Pola ze mną choć też parę razy była u mamy.
Mama bardzo zmieniła swoje podejście do kotów. Dziś nawet jak szykowała śniadanie posadziła Zuzię na krześle w kuchni,pozwoliła jej po bufecie chodzić i nawet sprzątała kwiatki z parapetu by kicia mogła sobie pochodzić.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon kwi 13, 2020 9:34 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Oczywiście że spala z mamą a Pola ze mną choć też parę razy była u mamy.
Mama bardzo zmieniła swoje podejście do kotów. Dziś nawet jak szykowała śniadanie posadziła Zuzię na krześle w kuchni,pozwoliła jej po bufecie chodzić i nawet sprzątała kwiatki z parapetu by kicia mogła sobie pochodzić.

dla koteczek tez było sniadanie?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon kwi 13, 2020 9:58 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

spokojnego i zdrowego dnia dla koteczek i dla Ciebie Ewo :kotek: :1luvu:

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Pon kwi 13, 2020 18:08 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Oczywiście że spala z mamą a Pola ze mną choć też parę razy była u mamy.

dla koteczek tez było sniadanie?

No jak nie jak tak.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon kwi 13, 2020 18:09 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Anna2016 pisze:spokojnego i zdrowego dnia dla koteczek i dla Ciebie Ewo :kotek: :1luvu:

Bardzo dziękujemy i wam również życzymy.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon kwi 13, 2020 18:11 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

A co smacznego jadły koteczki? :201461 :201461

Idziesz jutro Ewciu do pracy? Bo ja tak. Niby fajnie siedzieć w domu, ale mnie już nosi. Jeszcze trochę i mi krążenie w nogach ustanie od siedzenia na dupince.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon kwi 13, 2020 18:33 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Jak to mówią święta, święta i po świętach.
Dobrze było ale się skończyło. Właśnie wróciliśmy do domu.
W sobotę przyszła po mnie mama ( co dało jej pretekst do wyjścia z domu ) i z zapakowanym zwierzyńcem i reszta zakupów poszłyśmy w gości.
Dziewczynki u mamy czuły się bardzo swobodnie. Na początku Pola troszkę dzikowala ale jak się rozluźniła to poczuła się bardzo swobodnie co widzialyscie na fotkach. Pierwszej nocy zamieniały się miejscówkami i każda spała część nocy ze mną a część z mamą.
W niedzielę wielkanocną przyszła do nas mamy sasiadka na śniadanie ,obiad i wieczorem na kolację. Przyniosła swoją sałatkę,zimne nóżki i masę ciasta. I tak wspólnie spędziłyśmy dzień. Dziś była wymiana i to my gościliśmy u sąsiadki na obiedzie. Oczywiście dziewczynki też poszły z nami. Obejrzały całe mieszkanie i na luziku każda znalazła sobie miejsce Pola na fotelu a Zuzia na kanapie między mną a mamą. Zuzia nawet skosztowała kaczuszki.
Troszkę zajęło mi umieszczenie Poli w torbie ale w końcu się udało i wróciliśmy do domu.
Myślę że to była dobra decyzja by zabrać kotki do mamy bo ja nie martwiłam się o nie że same siedzą w domu a one miały chociaż rozrywkę. W sumie było fajnie.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon kwi 13, 2020 18:34 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MB&Ofelia pisze:A co smacznego jadły koteczki? :201461 :201461

Idziesz jutro Ewciu do pracy? Bo ja tak. Niby fajnie siedzieć w domu, ale mnie już nosi. Jeszcze trochę i mi krążenie w nogach ustanie od siedzenia na dupince.

Tak jutro normalnie wracam do pracy.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon kwi 13, 2020 18:38 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:

Mam nadzieję że ludzie nie rzucą się po świętach na sklepy żeby uzupełnić zapasy :roll:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon kwi 13, 2020 18:40 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MB&Ofelia pisze:
Ewa L. pisze:

Mam nadzieję że ludzie nie rzucą się po świętach na sklepy żeby uzupełnić zapasy :roll:

Nie ale napewno by pospacerować bo do sklepu wolno.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon kwi 13, 2020 18:42 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Super pomysł żeby zabrać dziewczyny.
My jak mieliśmy 2 koty też je często braliśmy.

Teraz nie ma tak dobrze. Z 4 już trudniej.

Ja myślę że sporo ludzi tak jak ja będzie mieć jeszcze mase jedzenia.
Ja się moge turlać. Tak się najadlam...

Musze skołować tylko buraki albo coś żeby zrobi Barszcz ukraiński i te resztki zutylizować jutro.
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Pon kwi 13, 2020 18:49 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ja mam tyle żarcia że nadal zamrażarkę dopycham nogą :strach: Co prawda kilka rzeczy z "bieżących" się skończyło, ale spokojnie poczekam aż uzboera mi się tego trochę więcej. Np po marchewkę nie muszę lecieć, skoro przez kilka najbliższych dni nie będę jej potrzebować.
Ale z tymi spacerami do sklepu to fakt. i to jeszcze kilka razy dziennie :strach:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon kwi 13, 2020 18:58 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ja też dostałam wałówkę i do końca tygodnia żarcia mam po kokardkę.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon kwi 13, 2020 21:06 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Żabka naprzeciw mnie była czynna nawet wczoraj. Mimo braku innych klientów (w mojej okolicy emeryci z założenia nie kupują w Święta) między 10 a 12 z założenia nie wpuszczano młodszych

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon kwi 13, 2020 21:27 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Zuzieńko i Polusiu :1luvu: :1luvu:
Ciociu spokoju jutro w pracy!
Zunia

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

[poprzednia][następna]