OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie mar 15, 2020 6:33 Re: OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

Mila[*] Asiu współczuję :placz:

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Nie mar 15, 2020 8:45 Re: OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

To jest takie okropne. Życie i śmierć też są dalej. Trzymaj się.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie mar 15, 2020 10:08 Re: OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

Dawno mnie nie było, a tu dobre ze smutkiem się przeplata. Cieszę się z Yody. Współczuję odejścia Mili..

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie mar 15, 2020 13:12 Re: OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

Szalony Kot pisze:Dawno mnie nie było, a tu dobre ze smutkiem się przeplata. Cieszę się z Yody. Współczuję odejścia Mili..

Tak, życie plecie radość i łzy w jednym czasie.

Mili nie ma.
Yoda i Yoco są szczęśliwe.

Cieszmy się życiem i tym co nam dobrego niesie. Tu i teraz.

Dziś dostałam nową fotkę Yody ze słowami ,że romans kwitnie :lol: Yoda śpi z nimi już w wyrku . Całą piątka mieści się. I nie odpuszcza porcji , wielu, mięsa mielonego. Podobno krzykiem się o nie domaga.

Cieszę się z przyjaźni kotów. To dla Zdzirki Yoduś był adoptowany. A ja szukałam domu z drugim kotem. Fajnie, że się dogadały.

Yoduś i Zdzirka
Obrazek
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Nie mar 15, 2020 13:51 Re: OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

Fajna para. Wczoraj późnym popołudniem widziałam mnóstwo nerek po 2,99 w moim Kauflandzie. Zawsze myślę wtedy o Tobie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie mar 15, 2020 14:44 Re: OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

Czytam, że: "Helenka wymyśliła tekst, Jonasz muzykę. Piosenka o koronawirusie autorstwa rodziny z Otwocka podbiła internet. - Wykorzystujmy te chwile, żeby odkrywać to, co lubimy robić i tym się cieszyć - mówili we "Wstajesz i wiesz" Anna i Karol Koprukowiakowie, rodzice dzieci".
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon mar 16, 2020 11:37 Re: OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

Mila [*].
Współczuję bardzo.

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Pon mar 16, 2020 12:30 Re: OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

Współczuję odejścia Mili ['] :cry:

My w sobotę pożegnaliśmy Filemonka :cry:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon mar 16, 2020 20:17 Re: OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

ametyst55 pisze:...
My w sobotę pożegnaliśmy Filemonka :cry:

Bardzo współczuję [*]
Obrazek

ASK@

Post » Wto mar 17, 2020 6:18 Re: OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

Mam nadzieję na spokojny dzień dla nas wszystkich.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto mar 17, 2020 14:54 Re: OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

MalgWroclaw pisze:Mam nadzieję na spokojny dzień dla nas wszystkich.

W pracy wariactwo i dyskryminacja. Jedni (ponoć chorzy i przed emeryturą i coś tam coś tam...) mogą pracować zmianowo co drugi dzionek. Inni (w tym samym wieku i większym stopniu choroby) już nie. Jam się nie załapała w pierwszym szeregu. Wiadomo okaz zdrowia. W ramach protestu przyszłam dziś w chusteczce super żółtej z naszywanymi kwiatkami, błyszczącej okrutnie. Rankiem współpracownicy zastali mnie tak odzianą po przyjściu. Obwiązałam se głowinę robiąc gustowną kokardę pod brodą. Mina osób co mnie uwidziły bezcenna. Główna księgowa też mnie obejrzała sobie i oczy jej z orbit wyjszły. Wyjaśniłam grzecznie ,że to protest z humorem przeciw niesprawiedliwości jaka u nas panuje.Bo wyjaśnienie całej sytuacji przez górę jest bezsensowne i głupie skoro są w zakładzie osoby starsze i bardziej schorowane gdzie im izolacja jest więcej potrzebna dla bezpieczeństwa. Wręcz konieczna dla dwóch stron nawet. Ale są to osoby, te wyróżnione, nie zasłużone w procesie łubu dubu... niech żyje nam...
Obrazek

ASK@

Post » Wto mar 17, 2020 15:55 Re: OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

Ludzie nic nie rozumieją.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro mar 18, 2020 11:47 Re: OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

Jest ciepło i jakby więcej kotów się objawiło. "Na las", takie mam podejrzenia, przychodzą też koty z pobliskiego cmentarza. Jak zabezpieczyłam budę cegłami i gałęziami o od kilku dni nic nie jest wywalone.
Na osiedlu i w chaszczach na pewno są jakieś co najmniej dwa bure w tym jedno grube, czarne ze dwa zgrabne przystojniaki, to nowe jojczące, czarno-biały przystojniak, grube czarne... Najgorzej nie lubię grubych kotów bo nie wiem jaka to jest ciążą (oby gastronomiczna!). Co do jednego czarnego to mam podejrzenia, że to nasz kastrowany. On ulokował się w lesie do celowo ale na osiedle przychodzi. Tutaj został dybnięty na zabieg. Oby to były koty przemieszczające się i obym widziała je podwójnie. Znaczy się w lesie i na osiedlowym karmniku.
Dziś karmiłam Mamusię i Rudego trzepiąc wzrokiem okolicę. W poszukiwaniu reszty stołowników. Nic się nie plątało. Ale gdy znowu uniosłam głowę na trawniku siedział czarny gość i dreptał niecierpliwie w kolejce. Nie podszedł do postawionej dla niego miski. Choć ruch uczynił. Ale przestraszył się. Na uporczywe moje gapienie w niego schował się w pobliskie bukszpany monitorując przebieg sytuacji. Gdy wracałam od Szyluni coś buro-upasłego właziło na stołówkę za płotem kotłowni. I to nie była nasza Mamuśka. Jak on przecisnął okazały kałdun między szczebelkami?! 8O
Wszystko znika. Wszystko. Co dzień zostawiam więcej i więcej i nic nie ma już po południu. Czasem tylko udaje mi się zauważyć koniec ogona , futro na tyłku czy zarys figury. Ale są. Wędrują w poszukiwaniu miłości i miski. Jak u nas się zatrzymają to wiadomo jaki los ich narządy :wink: czeka. Oby tylko szaleństwo się z korona skończyło. Oby zdrowie było.
Obrazek

ASK@

Post » Śro mar 18, 2020 15:50 Re: OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

fajna inicjatywa
szczególnie teraz
viewtopic.php?uid=36748&f=20&t=196769&start=0
---
:smokin:
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Czw mar 19, 2020 8:18 Re: OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

Sylwuś mówi, że on by się Cioci bał, bo przecież jest gruby. Ale ma przycięte uszko. Mam nadzieję, że się dobrze macie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]