Czitka, Cosia i reszta. Pasio choruje, Cosia po zabiegu...

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw mar 05, 2020 14:50 Re: Czitka, Balbinka, Cosia i reszta.Czitusia kończy 17 lat!

czitka pisze:Chłopaki są niesamowici, przyjaźń na zawsze. Niby teraz śpią osobno, ale jeżeli cokolwiek któremuś...
Wczoraj padli mi na podłodze u stóp obaj. Ale Pasio ma brudne lewe ucho i postanowiłam mu wyczyścić płatkiem kosmetycznym zwiniętym w trąbkę, bo jak to Pasio może mieć brudne ucho. Zbliżyłam rękę z tym płatkiem do ucha Pasia. Brat stanął na równe łapy i ruszył na pomoc! Co ty robisz, co chcesz zrobić Pasiowi????Wytłumaczyłam, uspokoiłam, Brat usiadł i bacznie się przyglądał. Skończyliśmy, Paś zadowolony nadstawia drugie. Ale nie, na kanapę wskoczył Brat i kazał sobie natychmiast wyczyścić uszy :P A jak główkę nadstawiał, a jak łepek wykręcał!
Brat i Pasio mają czyste uszy.

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw mar 05, 2020 16:46 Re: Czitka, Balbinka, Cosia i reszta.Czitusia kończy 17 lat!

czitka pisze:Dziękuję! :1luvu:
Czitusia
Wiosna idzie, a Szczepana nie ma, nic nie można oficjalnie ogłosić :evil:
W ogrodzie pozimowy bałagan, czekam na wolny, ciepły dzień, żeby spróbować coś uporządkować, może w sobotę?
Dachowce okupują tereny zielone. Słynna ława do opalania cieszy się wielkim powodzeniem, tam od rana jest słońce. Ale nie wszyscy się na niej mieszczą. Ostatnio Mamie spadała główka, a wczoraj zabrakło miejsca dla Brata :evil:
Obrazek
Dzisiaj poprawiłam, jest dobrze :ok:
Obrazek
Chłopaki są niesamowici, przyjaźń na zawsze. Niby teraz śpią osobno, ale jeżeli cokolwiek któremuś...
Wczoraj padli mi na podłodze u stóp obaj. Ale Pasio ma brudne lewe ucho i postanowiłam mu wyczyścić płatkiem kosmetycznym zwiniętym w trąbkę, bo jak to Pasio może mieć brudne ucho. Zbliżyłam rękę z tym płatkiem do ucha Pasia. Brat stanął na równe łapy i ruszył na pomoc! Co ty robisz, co chcesz zrobić Pasiowi????Wytłumaczyłam, uspokoiłam, Brat usiadł i bacznie się przyglądał. Skończyliśmy, Paś zadowolony nadstawia drugie. Ale nie, na kanapę wskoczył Brat i kazał sobie natychmiast wyczyścić uszy :P A jak główkę nadstawiał, a jak łepek wykręcał!
Brat i Pasio mają czyste uszy.
Ala ma kota.
Lecę do pracy.

Niesamowite te Nietwoje koty :1luvu: :1luvu: :1luvu: Reakcja Brata - super! :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt mar 06, 2020 20:36 Re: Czitka, Balbinka, Cosia i reszta.Czitusia kończy 17 lat!

Dziefczyny i chłopaki chciałem Was zaprosici na mój silub z Ofeljom. O tu: viewtopic.php?f=46&t=198457
Pozdrawiam
Lilo

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pt mar 06, 2020 23:54 Re: Czitka, Balbinka, Cosia i reszta.Czitusia kończy 17 lat!

czitka pisze:Dzisiaj poprawiłam, jest dobrze :ok:
Obrazek

A kocyk żeby w dupkę było ciepło i mięciutko ?

I moja Mama :1luvu: wyglada jak poduszka :1luvu:

Chikita

Od: Śro cze 28, 2017 18:05

Post » Sob mar 07, 2020 7:55 Re: Czitka, Balbinka, Cosia i reszta.Czitusia kończy 17 lat!

Niech ta sielanka Trwa :201461
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob mar 07, 2020 23:21 Re: Czitka, Balbinka, Cosia i reszta.Czitusia kończy 17 lat!

Moli25 pisze:Niech ta sielanka Trwa :201461

:ok:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto mar 10, 2020 9:20 Re: Czitka, Balbinka, Cosia i reszta.Czitusia kończy 17 lat!

Wiosna idzie, a Szczepana nie ma. Zaczynam podejrzewać, że Szczepan wie, dlaczego nie wychodzi. Idą przymrozki? :roll:
Nie mam czasu ostatnio, żeby napisać parę zdań i chyba tak zostanie jeszcze przez jakiś czas.
Ćwiczę izolacje, mogą się przydać 8)
Otóż wieczorem sytuacja wygląda tak: Brat i Pasio postanawiają, że już zalegną w salooonie. Więc szykuję kolacje dla nich. Brat zamienia się w odkurzacz, Pasio nie tyka, tylko patrzy na mnie wymownie.
Wiem. Mam zabierać tę jego miskę i idziemy do piwnicy. Dobra, idziemy. A schody strome. W piwnicy ciemno, ale jest dźwięk. Naprzód szur, szur a potem khhhhhhh..... :P
Zostawiam ich z tą miską, dobiega Brat, bo mu głupio, że Paś poszedł a on nie. Za jakieś pięć minut przychodzą na górę, oczywiście z Mamą, która nie chce wejść tak całkiem. A TVN-24 leci. W końcu wchodzi, siada, ogląda. Ale za chwilę wali głową w kotowi dziurę, już zamkniętą, że wychodzi.
Mam dwa wyjścia. Otworzyć, żeby poszła, albo pogasić wszystko z telewizją włącznie, żeby została.
Ma być ciemno i cicho. Najlepiej jeszcze, żeby chłodno :evil: .
Wybieram drugie i mam kwarantannę w sypialni. Czyli kończę dzień o 22-giej i nie wolno mi wychodzić z łóżka :evil:
Nie jest za spokojnie, bo z pokoju obok dobiegają odgłosy demolki :roll: . Ryp, łup, szur, szur, bęc, szur i tak w kółko. Zaglądam i co widzę 8O . Brat z ogonem w pałąk pokazuje Mamie, że należy się bawić czymkolwiek i tarza się z moją skarpetką w łapkach po podłodze, Mama zawija się w dywaniki w przedpokoju a Paś zrobił balerona na środku pokoju. W końcu to wszystko ucicha i można spać. Nie za długo, bo budzi mnie lizanie po rękach i twarzy. 7 kilo Brata uwalone na poduszce mówi do mnie, że już czas na śniadanie...
A Mama jest gruba, utuczyłam :roll:
Reszta stabilnie.
Czy ktoś może chce kupić ode mnie Audi A3? Ma 22 lata, ale nie do zdarcia. Oddam w dobre ręce naprawdę tanio :smokin: Gdyby co, proszę o pw.
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Wto mar 10, 2020 11:06 Re: Czitka, Balbinka, Cosia i reszta.Czitusia kończy 17 lat!

Pasiowi jeszcze raz gratuluję występu w charakterze mistrza ceremonii - poradził sobie znakomicie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto mar 10, 2020 11:28 Re: Czitka, Balbinka, Cosia i reszta.Czitusia kończy 17 lat!

Jolu, to wszystko dzięki Tobie, gdyby się tak pięknie nie przebrał, to by już wszystko poplątał i sam się z Ofelią ożenił, aczkolwiek nie wiem co na to Mama :P I dobrze, że po uroczystości się oddalił, bo to, co tam się działo potem, to nie nasza bajka. Moje nie piją :strach:
Lecę do roboty. Zamkną te szkoły czy nie? :twisted:
Tylko jeszcze Balbisi obiadek podam, ona ostatnio karkówkę. Z prodiża, pieczona ma być. Bez przypraw.
Pyszne.
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Wto mar 10, 2020 18:26 Re: Czitka, Balbinka, Cosia i reszta.Czitusia kończy 17 lat!

Jejku, jakie Balbinka ma luksusy! Karkóweczka!
Czitka, chyba przyjadę do ciebie z wizytą, ubiorę się w futerko, pomiauczę i poczekam na karkóweczkę. Tylko ja bym poprosiła z ćwikłą z chrzanem.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto mar 10, 2020 20:37 Re: Czitka, Balbinka, Cosia i reszta.Czitusia kończy 17 lat!

Trochę Pasiowi ten strój nie taki zrobiłam, ale to wszystko było na szybko, ubranie Państwa Młodych zabrało mi sporo czasu, a na Pasia zostało za mało :D Nastepnym razem - gdybyście jeszcze organizowali taką imprezę - lepiej uprzedzić mnie wczesniej :twisted:
Najwazniejsze, że wszystko się wspaniale udało. Moje koty też nie piją, a muzyki słuchają takiej, jak ja - czyli klasycznej, więc rozmach weselnej uroczystości trochę nas zaskoczył. Duże Ofelki i Lila świetnie się przygotowały :ok: Ale bez Pasia nie byłoby ślubu! :ok: :1luvu: :ok: :1luvu: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto mar 10, 2020 20:43 Re: Czitka, Balbinka, Cosia i reszta.Czitusia kończy 17 lat!

Szczerze mówiąc Duże Ofelki i Lilka tr02000 (to Ofelia) też w dużej mierze improwizowały :oops: Początem był mniej więcej zaplanowany, ale w pewnym momencie przestałyśmy nadążać za sytuacją, a później pooooszło!
A Paś był fantastyczny! :1luvu:

PS. Moje pannice pić może nie piją, ale kocimiętką i walerianą naćpały się nie raz aż do obślinienia podłogi :oops:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto mar 10, 2020 21:23 Re: Czitka, Balbinka, Cosia i reszta.Czitusia kończy 17 lat!

No, to wspaniale się ta improwizacja udała, byłam pewna, że tylko wrzucałyście z góry przygotowane klipy :lol:
Kocimiętka u nas nie działa, ale waleriana jak najbardziej TAK :D
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto mar 10, 2020 21:24 Re: Czitka, Balbinka, Cosia i reszta.Czitusia kończy 17 lat!

jolabuk5 pisze:No, to wspaniale się ta improwizacja udała, byłam pewna, że tylko wrzucałyście z góry przygotowane klipy :lol:
Kocimiętka u nas nie działa, ale waleriana jak najbardziej TAK :D

A w życiu. Wszystko było spontanicznie. Nawet data imprezy.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

[poprzednia][następna]