Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. Do zobaczenia Matrisiu...♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 07, 2020 17:06 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Bastet pisze:
Edit: Blue, a Enrocin nie działa na toxo?

Powiem szczerze - nie wiem.
Próbowałam wyszukać w necie - ale niczego sensownego się nie doszukałam.
Polecany jest Dalacin C. On na pewno działa na tego pierwotniaka.

Kiedy mają być wyniki na toxo?
Mogliby się sprężyć, byłoby wiadomo czy trzeba mieszać w lekach czy nie...

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Sob mar 07, 2020 17:38 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Na wyniki czeka się 3-7 dni. Zależy od zewnętrznego labu. Niestety, nie da się przyspieszyć...
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Sob mar 07, 2020 17:47 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

No to niestety trzeba czekać :(
Ty wiesz w jakim labie badanie jest robione? Ja kiedyś zadzwoniłam i też teoretycznie trzeba było czekać ale jak powiedziałam że kot w ciężkim stanie i od wyniku zależy leczenie to mi poszli na rękę.
Jak Matrix czuje się teraz?
Poza tymi problemami z oczami ma jakieś objawy neurologiczne? Bo na filmiku na którym patrzył na ścianę wyglądał na zdezorientowanego ale całkiem energicznego?
Ma lepsze i gorsze chwile?
Jak on chodzi? Nie widać aby jedna strona ciała miała inną sprawność niż druga?

Postaraj się nagrywać różne sytuacje w domu - to będzie ważne dla neurologa czy innego lekarza. W gabinecie nie wszystko widać.
I tak teraz poczekać musisz :(
Nagrywaj jak Matrix chodzi, je, myje się, leży.

Oj, biedulek :(

Blue

Post » Sob mar 07, 2020 18:08 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Nie wiem właśnie, w jakim labie... a jutro niedziela, to i tak się nie dowiem. Najprędzej w poniedziałek...

Właśnie przed chwilą próbowałam świecić taką latarkową rybką w różne strony, i, cholercia, raz wydaje mi się, że gdzieś tam podąża wzrokiem, a potem w ogóle nie podąża. Sama nie wiem. Kurde.

Ok, będę nagrywać. On chodzi normalnie. Tylko jest dosyć osłabiony. Je ładnie i pije. Martwię się trochę o kuwetę, bo bardzo rzadko chodzi. Rano jego mocz miał bardzo intensywny zapach. Może będę go troszkę dowadniać Ringerem, skoro robię kroplówki Tosi. To jemu też mogę. Może wtedy będzie miał większą potrzebę sikania. Kuweta chyba jest dla niego bardziej problematyczna do ogarnięcia, bo jest dość daleko w przedpokoju. Ale nie mogę mu jej teraz przestawić.
Poza tym cały czas leży obok mnie. Gdy wyciągam rękę do głaskania i on ją czuje, to nadstawia łepek. Mruczy. Potrzebna mu jest moja bliskość. Tosia też do niego przychodzi i się przytula. Dwa razy już go dzisiaj myła...
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Sob mar 07, 2020 18:22 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Cały czas podczytuję z kciukami :ok: :ok:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob mar 07, 2020 18:24 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

My też czytamy, trzymamy kciuki i ... tul Matrisia. Taki przyjazny dotyk sprawi może, że poczuje się pewniej.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Sob mar 07, 2020 19:04 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Tak, to mu na pewno dodaje otuchy :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob mar 07, 2020 19:39 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Może widzieć światłocienie.
To dobrze że nie ma problemów z jedzeniem i piciem, że chodzi prawidłowo choć jest osłabiony. Pilnowałabym tego ile płynów przyjmuje i w razie potrzeby bym dopajała lub dawała kroplówkę (niewielką, by dowodnić, póki nie wiadomo jak sprawa z ciśnieniem) - ostatnie czego mu teraz trzeba to odwodnienie i zaleganie moczu w pęcherzu.
Fajnie że chłopak ma tyle wsparcia i mizianek :)
To mu na pewno sił do daje.

Blue

Post » Sob mar 07, 2020 20:17 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Bastet pisze:Właśnie wyszliśmy od weta. Matrix nie widzi... :(
Jestem zdruzgotana.
Musimy umówić się na rezonans głowy do Wrocławia...

Tu jedynie dostaje antybiotyk i steryd, ale nic więcej nie umieją mu pomóc. Czekamy jeszcze na wyniki krwi na toxoplazmozę. Nie wiem, co więcej napisać. Chce mi się płakać.

Hej,
u mnie dzisiaj Perełka się popsuła, opisałam wizytę na swoim wątku. Rezonans to koszt 1000 zł, no ale trzeba. My mamy termin na 16 marca na rano.
Biedny Matrix :(

My byliśmy w OptoVet dzisiaj, faktycznie jak pisze Czitka jest to obok Niedzielskiego, więc można się zgrać.

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Sob mar 07, 2020 20:31 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Ziemosław pisze:
Bastet pisze:Właśnie wyszliśmy od weta. Matrix nie widzi... :(
Jestem zdruzgotana.
Musimy umówić się na rezonans głowy do Wrocławia...

Tu jedynie dostaje antybiotyk i steryd, ale nic więcej nie umieją mu pomóc. Czekamy jeszcze na wyniki krwi na toxoplazmozę. Nie wiem, co więcej napisać. Chce mi się płakać.

Hej,
u mnie dzisiaj Perełka się popsuła, opisałam wizytę na swoim wątku. Rezonans to koszt 1000 zł, no ale trzeba. My mamy termin na 16 marca na rano.
Biedny Matrix :(

My byliśmy w OptoVet dzisiaj, faktycznie jak pisze Czitka jest to obok Niedzielskiego, więc można się zgrać.

Oj... Biedna Perełka... :( Zaraz zerknę na Wasz wątek.

A gdzie taki koszt rezonansu? U Niedzielskiego?
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Sob mar 07, 2020 20:32 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Tak. Powiedzieli że 950 zł bez kontrastu, 1000 z kontrastem.

Ziemosław

Post » Sob mar 07, 2020 20:35 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Ha... Drogo sobie liczą. Zobaczymy... Myślę też o klinikach - uniwersytet przyrodniczy, jako że mają tam i rezonans i okulistykę. A byłoby to już zupełnie w tym samym miejscu.
Kiedyś tam uratowali oczko Gacusia, więc też nie mają złych tych lekarzy tam.

Hmm.. Czasem mam wrażenie, że Matrix patrzy prosto na mnie. Może jednak nie całkiem stracił wzrok. Albo ten steryd wraz z antybiotykiem coś działają..
Ostatnio edytowano Sob mar 07, 2020 20:37 przez Bastet, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Sob mar 07, 2020 20:36 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Wiem, jednak z tego co udało mi się dzisiaj dowiedzieć, na klinikach mają terminy... na czerwiec. Nie wiem jak u nich jutro, ale w poniedziałek będę dzwonić jeszcze :(

Ziemosław

Post » Sob mar 07, 2020 20:38 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Ziemosław pisze:Wiem, jednak z tego co udało mi się dzisiaj dowiedzieć, na klinikach mają terminy... na czerwiec. Nie wiem jak u nich jutro, ale w poniedziałek będę dzwonić jeszcze :(

Na czerwiec??? Powariowali! Jeśli tak, to raczej do Niedzielskich pojadę...

Chyba, że do tego czasu wyjdzie ewidentna toxoplazmoza i Dalacin dadzą.. To wiadomo, że diagnoza trafiona...
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Sob mar 07, 2020 20:40 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

No bo wiesz, tam leci raczej większość + cena chyba niższa. Koleżanka ma znajomą na UP, popyta dla nas o możliwość bliższego terminu.

Ziemosław

[poprzednia][następna]