Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. Do zobaczenia Matrisiu...♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 07, 2020 13:53 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Blue. Potężna wiedza.
Już raz korzystałam z Twojego doświadczenia i wiedzy, ale może zajrzysz tez do nas w wolnej chwili. Może będziesz miała pomysł na Fuksa
Kasia, bardzo przepraszam za OFF :(

Z okulistów to we Wrocławiu polecają optovet. Jeśli dojedziesz do Wrocławia, daj mi znać ja odbiorę Cię z dworca. Samochodem po Wrocławiu lepiej, szybciej, cieplej
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob mar 07, 2020 14:02 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Bastet skontaktuj sié może z Tabo10 i wejdź na wątek Małego Misia. Jej kot tez stracilana jakis czas wzrok, ale wszystko skończylo się dobrze. Pamiętam, ze Blue tez wtedy bardzo jej pomogła. Trzymajcie się, musi byc dobrze :ok:

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Sob mar 07, 2020 14:09 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

No właśnie słabe mam możliwości diagnostyczne... Pytałam o możliwość zmierzenia ciśnienia. Nie mają sprzętu. Okulisty u nas też nie ma. Trzeba by jechać do Wrocławia. Jeszcze zadzwonię na Grunwaldzką, ale może jutro podjedziemy lub w pon.

Tarczyca badana była we wrześniu. Zaraz wstawię wyniki.

Moli, pewnie. Dzięki Kochana. Mam nadzieję, że Fuksowi też zacznie się znacząco poprawiać... Tak bardzo go lubię :201461

Właśnie czytam wątek MM, Sabinko. Miejscami jego zachowanie jest naprawdę podobne do Matrixowego...
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Sob mar 07, 2020 14:13 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Wyniki tarczycowe Matrisia:

Obrazek

Miałoby to jakiś związek z tym, co się dzieje?

Okulisty nie mamy w j.g., ale jest pani neurolog i będzie we wtorek ( w innej przychodni). Czy dobrym pomysłem byłoby udać się do niej? Czy lepiej od razu do okulisty we Wrocławiu / na rezonans?

Dzwoniłam. Na Grunwaldzkiej też nie mają sprzętu do mierzenia ciśnienia :(
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Sob mar 07, 2020 14:42 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Bastet pisze:Wyniki tarczycowe Matrisia:

Obrazek

Okulisty nie mamy w j.g., ale jest pani neurolog i będzie we wtorek ( w innej przychodni). Czy dobrym pomysłem byłoby udać się do niej? Czy lepiej od razu do okulisty we Wrocławiu / na rezonans?

Myślę, że nie zaszkodzi umówić w oba miejsca.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Sob mar 07, 2020 14:52 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Najgorsze ze jutro niedziela.
Wiele klinik nie jest otwartych.

„ Kiedy wykonać zwierzakowi pomiar ciśnienia?

jeżeli nasz kot ma około 7 lat
jeżeli zauważyliśmy u swojego pupila problemy ze wzrokiem
jeżeli u zwierzaka występują objawy neurologiczne- jak drgawki
jeśli zwierzak ma problemy z tarczycą”

https://www.wetmedic.pl/pomiar-cisnienia
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob mar 07, 2020 15:05 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Dyktatura pisze:
Bastet pisze:Wyniki tarczycowe Matrisia:

Obrazek

Myślę, że nie zaszkodzi umówić w oba miejsca.

też tak uważam
umów na razie do neurologa jak jest szybciej, niech go zbada, bo on ma bardzo duze źrenice
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob mar 07, 2020 15:39 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Kasiu, wszyscy tu trzymamy kciuki, wszyscy.
Z tego, co mi wiadomo, sprzęt do mierzenia ciśnienia ma NicpońVet, tam trzeba trafić na dr Ewę Nicpoń, są kolejki, nie ma zapisów, ale aparat ma, sprawdź, zadzwoń. Balbince kiedyś tam ciśnienie mierzyłam.
Podaję Ci telefon do dr Ewy Nicpoń- 601927244, możesz zadzwonić i zapytać, czy sprzęt jest, działa, umówić się.
OptoVet, o którym wspominała Moli25, jest koło mnie. Oni są otwarci w niedzielę od 10-13-tej, ale tam nie zawsze jest pani doktor okulistka! Być może w niedzielę nie. Najlepsza jest Viva, to wiesz.
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Sob mar 07, 2020 16:11 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Kasiu jesteśmy i czytamy. Ale nic mądrego nie wymyślę wiec nie pisze za dużo.
Ale jestem myślami, przeżywam razem z Tobą...
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Sob mar 07, 2020 16:16 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Trzymam z całych sił za Matrisia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob mar 07, 2020 16:42 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Optovet nieczynny, Nicpońvet nieczynny :(

Ale muszę to wszystko tak połączyć, żeby nie jechać z Matrixem 2 razy, tylko raz. Bo to będzie ogromny stres dla niego. Kotek, który nie widzi, pociągiem... Te wszystkie hałasy, przecież to będzie przerażające dla niego! chyba, że uda się zabrać z kimś Blablacarem...

Ale poważnie się zastanawiam, czy nie poprosić Veta o przejście na ten Dalacin C trochę na wyrost,żeby już w razie czego działał na tę toxoplazmozę. Bo i tak na rezonans się czeka chyba z tydzień... A tak, już lek będzie działał. Chyba nie ma nic do stracenia. Trudność jest taka, że muszę wizytę u okulisty oraz rezonans umówić w tym samym dniu. Nie mogę zostawić Matrisia mamie, na obcym dla niego terenie, gdy nie widzi.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Sob mar 07, 2020 16:49 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Od września to już pół roku minęło, sporo mogło się zmienić w wynikach tarczycowych i gdyby były robione jakieś badania krwi teraz to warto je sprawdzić dla pewności.
Ty byłaś przy pobieraniu krwi? Krew leciała szybko i ładnie? Czy ciurkała powolutku?
Ja bym o Dalacin poprosiła.
Gdybyś umawiała w jednym dniu okulistę i rezonans - to niech najpierw będzie okulista. Rezonans jest w narkozie, może utrudnić badanie okuliście, nie wiadomo będzie jak będzie wyglądało wychodzenie z narkozy etc.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Sob mar 07, 2020 16:51 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Ok. Tak zrobimy. Najpierw okulista, potem rezonans.

Tak, byłam przy pobieraniu krwi. Powolutku ciurkała. Ciężko było uzbierać te 2 próbówki...

Edit: Blue, a Enrocin nie działa na toxo?
Ostatnio edytowano Sob mar 07, 2020 16:52 przez Bastet, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Sob mar 07, 2020 16:52 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Nie wiem, co kotu dolega, ale będę trzymała kciuki, żeby to była tylko toksoplazmoza. Objawy są różne, moja Balbinka nie mogła stać na nóżkach, były jak z waty, nie reagowała na ukłucia...itd. Naprawdę było to okropne, leczenie długie, ale wyszła z tego bez szwanku, jest całkowicie zdrowa. Dzisiaj już wiem, że przy objawach neurologicznych dobrze jest właśnie wykluczyć toksoplazmozę. Wielu wetów nie spotyka się z tym, nawet wet koleżanki prosił ją o informacje o objawach, leczeniu Balbinki, bo nigdy z toksoplazmozą u zwierząt się nie spotkał. Często pada diagnoza, że to FIP , a to przecież wyrok.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob mar 07, 2020 17:05 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Kasiu, jak będziesz robić tę układankę a np. rezonans u Niedzielskiego, to Optovet masz obok, prawie obok, piechotą to 5 minut. Tak sobie pomyślałam...Tylko trzeba zgrać termin, w OptoVet wizyty sie umawia na godziny, u Niedzielskiego też.
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

[poprzednia][następna]