OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro mar 04, 2020 22:31 Re: OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

Takich co to kochają jest wielu. Tylko świadomość zerowa :(
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

Post » Pt mar 06, 2020 7:58 Re: OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

Jak się czujecie? U nas trochę deszcz pada.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt mar 06, 2020 9:13 Re: OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

U nas te - szaro, buro, mokro. Biedne te zwierzaki co nie mają się gdzie ogrzać w taką pogodę. :(
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt mar 06, 2020 10:51 Re: OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

Asiu..? :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt mar 06, 2020 14:13 Re: OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

Mam wariactwo w pracy i jestem zgnębiona i padnięta.
Mamy toksyczną koleżankę w pracy (chyba o tym pisałam już) co zrobiła nam taki kipisz, że jeszcze mi się ręce trzęsą. Oparło się o dyrekcję z kierownictwem. Suma sumarum dostałam nową działkę do zrobienia. Muszę się jej nauczyć a stara już jestem :placz: Nie czuję się wyróżniona. Mam wrażenie ,że ta osoba już sobie to umyśliła i robiła wszystko by osiągnąć swój cel. Co zrobiła. Ale to moje wrażenie.

Dziś rano było już widniusio. O dziwo było tych kotów od cholery. Przyszedł biało-czarny i czarny. Czekały w ogródku Mamuśki. Była chuda bura trisia z komunałki, dziecko jeszcze. Był rudy i krówek -koty właścicielskie. Musiały dulczeć przez noc. Bo wątpię by ktoś o 5 rano tyłek zrywał i schodził by drzwi otworzyć. Przy Szyluni, gdy ją wołałam, coś mi zaskrzeczało za plecami. Myślałam ,że to ona. Bo potrafi tak jojczyć gdy zagapię się. Odwracając się szukam oczami sylwetki kulistej a zobaczyłam... rudzielca. Klona Mamuśki. Stał i gadał do mnie. Przestałam wzywać Szylunię dając temu naszykowaną miskę. Zeżarł aż mu się uszy trzęsły. Zerkałam na ucho ,jednak nie było przycięte. W sercu zalęgła mi się nadzieja, że to może nasz kocurek co zaginął. On nie miał zaznaczonego ucha i tak piszczał do mnie. Ale to chyba nie on. Pomijam,że dobrze wygląda. Oby to był czyjś. Tylko niepokoi mnie wyraźny ślad po obroży na szyjce.
To wszystko przyłazi na wyżerkę do naszych stołówek. Nie ma szans zabronić, zakazać. Poza tym chyba nawet nie chcę. Nie wiem jaki kot potrzebuje pomocy. Trudno, latam , płaczę, płacę i kroję. :strach:

Dziś mi aż niedobrze z żalu za Kocurkiem. Taki już się fajny zrobił. Wyleczony, gadatliwy, czekający pod tujami.
Rudo-białego nie widać. Nie wiem czy je za tym płotem. Ptaki na pewno wyciągają resztki ale może i on coś złapie. Jeśli żyje jeszcze. Widno się robi i sroki z wronami już sterczą i stróżują gdzie się sypnie trochę dobra.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Sob mar 07, 2020 7:29 Re: OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

Cisza. Jak zwykle. I jak zwykle post pod postem...moim :mrgreen:

Dawno nie było adopciaków.Tych dawno, dawniejszych.

Teodor i Zelda. Taka tragiczna pierwsza adopcja. Mało nie umarły z załamki porzucenia. A druga, marzenie. Teoś po naszej lewej. Zeldzi mordkę poznam zawsze. :1luvu: Nie mogłabym marzyć o lepszym Domku :1luvu:
Obrazek

Czary i Mary. U nas Daruś i Darusia . Najnowsze zdjątko ze stronki ich Dużego, Johna Law.Już na stałe chyba wrócili do USA.
Obrazek

Amelcia. Ona już jest koteczką z latami (ma ponad 10-tkę) i przeszłością. Jest po operacji (u nas) zagrażającej jej życiu rozległej przepukliny- ma wszytą siatkę.A teraz miała usuwaną listwę mleczną . Kastrowana była u nas jak miała ze 3 latka. W takim wieku do nas trafiła. Wszystko pięknie się zagoiło. Guzy nie były złośliwe. Niech tak zostanie!
Obrazek

Gutek. Przystojniak jakich mało. Przyplątał się na moje osiedla już jako doroślak. Na początku myślałam,że wychodzący. Ale jego pogarszający się stan wskazywał na coś innego. Nie podchodził do mnie. Bał się. Miałam go łapać na sprzęt gdy któregoś wieczora ,bardzo mocno mroźnego ,córka przyniosła go pod kapotą. Potem pojechał do wymarzonego Domku! Do Beatki ze Stalowej Woli :1luvu:
Obrazek
Tutaj z Lusią. Swą towarzyszką. Warszawianką :wink:
Obrazek
Obrazek

ASK@

Post » Sob mar 07, 2020 9:46 Re: OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

Widać że im ptasiego mleczka nie zabraknie :1luvu:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Sob mar 07, 2020 9:49 Re: OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

Piękne kotuchy wszystkie i kochane. :1luvu:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Nie mar 08, 2020 6:15 Re: OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

Niedzielna zagadka

Jak myślicie kto to i gdzie przebywa?
Obrazek
Obrazek

ASK@

Post » Nie mar 08, 2020 7:04 Re: OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

Nie mam pojęcia? Ale to chyba 2 domowe kotki, tyko 1 w domu a 2 na balkonie?

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Nie mar 08, 2020 7:58 Re: OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

Opiekę mają, więc dobrze.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie mar 08, 2020 8:43 Re: OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

Zimno, zimno...

Proszę zwrócić uwagę na ogon :mrgreen:

Tutaj podpowiedź
Obrazek

Kto zgadnie dostanie w nagrodę kotecka. Sam se może wybrać bo deczko tego jest :smokin:
Obrazek

ASK@

Post » Nie mar 08, 2020 8:53 Re: OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

To Yoda znalazł domek???
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Nie mar 08, 2020 10:36 Re: OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

Ooo, to Yoda wreszcie w domu? Gratulacje.

Alienor

Post » Nie mar 08, 2020 11:59 Re: OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

Troszku przestraszony, ale na pewno będzie ok. Dwie Panie chętne na główną nagrodę :mrgreen:

ani_

Od: Pt sie 30, 2013 21:22

[poprzednia][następna]