Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. Do zobaczenia Matrisiu...♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 27, 2020 20:45 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. MAŁE OPOWIADANKO

Bastet pisze:Chłopaki powoli pakują walizki... :201461

Obrazek

:placz: :placz: :placz:
Pójdą na poniewierkę :placz:
Do nowego domku a wiadomo, lepszego nie ma :placz:
Lukierku, Liptonku, będziecie się odzywać??? Pewnie nie bo ... te duże to głupie jak kalosz i na forumie nie chcą pisać :( Mam nadzieję, moje koffane L-kotki, że Wam się poszczęści. Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :1luvu:
Tata Drops :? :D :placz: :1luvu: :( :201494
Ot, taka huśtawka nastrojów :)
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Czw lut 27, 2020 21:17 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. MAŁE OPOWIADANKO

ewkkrem pisze:

Obrazek

:placz: :placz: :placz:
Pójdą na poniewierkę :placz:
Do nowego domku a wiadomo, lepszego nie ma :placz:
Lukierku, Liptonku, będziecie się odzywać??? Pewnie nie bo ... te duże to głupie jak kalosz i na forumie nie chcą pisać :( Mam nadzieję, moje koffane L-kotki, że Wam się poszczęści. Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :1luvu:
Tata Drops :? :D :placz: :1luvu: :( :201494
Ot, taka huśtawka nastrojów :)

P opieram Cię Dropsiku, kto to oddaje takie cudne kociaki Hugo
Ostatnio edytowano Czw lut 27, 2020 21:18 przez Gosiagosia, łącznie edytowano 1 raz

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw lut 27, 2020 21:17 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. MAŁE OPOWIADANKO

Obrazek

Pusto będzie bez nich...
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw lut 27, 2020 21:30 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. MAŁE OPOWIADANKO

jolabuk5 pisze:

Obrazek

Pusto będzie bez nich...

Pusto bez nich to tylko Ciocia Bastet odczuje a brak wieści o nich to JA też odczuję :placz: . No, jak zwykle, wszystkie dzieciaki rozchodzą się po świecie i tylko migawki z ich życia będą może docierać :) .
Achhh ...
Życie jest okropne :placz:
Drops.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Czw lut 27, 2020 21:33 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. MAŁE OPOWIADANKO

Jakie smutne oczka :( chyba czują, co Duża im szykuje :evil:

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Czw lut 27, 2020 21:37 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. MAŁE OPOWIADANKO

Kochane, ja bym z chęcią je u siebie zostawiła, gdybym tylko miała chałupę i finanse z gumy... :placz:
A gdyby ktoś tu z forum... tego... to by było wspaniale. Niestety... :(
Chętni może i są, ale możliwości nie mają, podobnie jak i ja.

Ale zaufajcie mi, że wybrany domek jest super, super! Na pewno będą dzieciaki szczęśliwe tam.

To prawda. Smutno mi będzie na początku, ale... powiem Wam, że one faktycznie geny orientów mają. Bujały się dzisiaj na firankach. :roll: A kiedy się ganiają, to chałupa cała się trzęsie. A mogą tak godzinę... :201461
Także... będę miała spokojniej, a i Matrix będzie miał spokój.

A od czasu do czasu na pewno wieści będą.

Kocham je strasznie, i piękne są niesłychanie. Nigdy już pewnie nie będę miała pointów. Ale cóż.... Trza przeciąć pępowinę i wypuścić dzieci w świat, prawda...? :roll:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Czw lut 27, 2020 21:41 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. MAŁE OPOWIADANKO

A! Wiecie, że od wnuczki owego dziadka dowiedziałam się, że ich babcia też wyglądała tak jak one? Też była pointem. Zaś mama ma ten gen ukryty..
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Czw lut 27, 2020 22:35 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. MAŁE OPOWIADANKO

ewkkrem pisze:
jolabuk5 pisze:

Obrazek

Pusto będzie bez nich...

Pusto bez nich to tylko Ciocia Bastet odczuje a brak wieści o nich to JA też odczuję :placz: . No, jak zwykle, wszystkie dzieciaki rozchodzą się po świecie i tylko migawki z ich życia będą może docierać :) .
Achhh ...
Życie jest okropne :placz:
Drops.

Albo i żadne wieści nie dotrą... :placz: Moje biedne dzieci...
Lusia

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt lut 28, 2020 12:14 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy ko

milva b pisze:Po zabiegu ważne jest by kot dostawał antybiotyk, lek przeciwzapalny i w razie czego jeszcze bunondol.
Mam kilka kotów bez zębów trzonowych ale z kłami, i mojego staruszka dachowca bez wszystkich zębów, również kłów. Radzą sobie wszystkie doskonale. Wyrwanie zębów to była dla nich wszystkich olbrzymia ulga. Po tygodniu od zabiegu, gdy już wszystko było wygojone, koty po prostu odżywały. Tak jakby zdjął im ktoś ogromny ciężar. Tosia na pewno też odczuje różnicę w jakości życia. A być może nagle okaże się że wcale nie jest niejadkiem, tylko całe życie bolały ją zęby i bez nich będzie rzucać się na jedzenie.
Jeszcze taka uwaga, koniecznie zrób pełną morfologię z biochemią, jeśli Tosia nie miała w ciągu ostatniego miesiąca.
Odnośnie wetów we Wrocławiu, spytam koleżankę u kogo warto rwać.

Napiszesz coś więcej o rekonwalescencji kota po zabiegu usuwania zęba? Jak jest z jedzeniem? Pierwszy raz nam się zdarzyła konieczność ekstrakcji, kot właśnie w trakcie wybudzania, zastanawiam się, co dalej z postępowaniem...

Magic92

Od: Pt lut 28, 2020 11:40

Post » Sob lut 29, 2020 7:02 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. MAŁE OPOWIADANKO

Moje bez genów pointa a też na firankach się bujały jak były małe. Musiałam do góry pozaczepiać bo widać dziury było ale korzyść z tego taka, że teraz lepiej całościowo wystrój pokoju wygląda także w razie co można i tak :) Wiem, że Ci przykro, że je oddajesz ale taka dola domku tymczasowego :(

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Sob lut 29, 2020 8:20 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. MAŁE OPOWIADANKO

Bastet pisze:Kochane, ja bym z chęcią je u siebie zostawiła, gdybym tylko miała chałupę i finanse z gumy... :placz:
A gdyby ktoś tu z forum... tego... to by było wspaniale. Niestety... :(
Chętni może i są, ale możliwości nie mają, podobnie jak i ja.

Ale zaufajcie mi, że wybrany domek jest super, super! Na pewno będą dzieciaki szczęśliwe tam.

To prawda. Smutno mi będzie na początku, ale... powiem Wam, że one faktycznie geny orientów mają. Bujały się dzisiaj na firankach. :roll: A kiedy się ganiają, to chałupa cała się trzęsie. A mogą tak godzinę... :201461
Także... będę miała spokojniej, a i Matrix będzie miał spokój.

A od czasu do czasu na pewno wieści będą.

Kocham je strasznie, i piękne są niesłychanie. Nigdy już pewnie nie będę miała pointów. Ale cóż.... Trza przeciąć pępowinę i wypuścić dzieci w świat, prawda...? :roll:

oczywiście....żeby zrobic miejsce nastepnym
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob lut 29, 2020 8:35 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. MAŁE OPOWIADANKO

Czy chłopaki nie mieli jechać wczoraj? Bastet prosimy o relacje :201494
Liptonku Lukierku szczęśliwego życia w SWOIM domku :201461

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Sob lut 29, 2020 9:07 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. MAŁE OPOWIADANKO

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob lut 29, 2020 12:14 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. MAŁE OPOWIADANKO

Dziękuję Gosiu. Piękna kartka i bardzo miłe życzenia / pozdrowienia. Dla Ciebie też dobrego weekendu. :1luvu:

Mój będzie chyba gorszy... Nawet nie chodzi o to, że Lukier i Lipton dziś pojechali do swojego domku stałego, ile o to, że bardzo się o nich martwię.
Kurde! Że też coś takiego musiało się wydarzyć, i to dzisiaj rano! Jestem zdruzgotana. :(

Jak wiecie, udzielam lekcji. Korepetycji. Dziewczynka wczoraj przyniosła mi na lekcję lampion z papieru, który zrobiła w domu. Przewiązany był na górze nitką, która tworzyła taki niby-uchwyt. Po cholerę ona mi go przyniosła???

Zapomniała go zabrać. Więc postawiłam ten lampion na komodzie. Wysoko, żeby koty się do niego nie dostały małe. Bo mogłyby go zniszczyć. To było wczoraj wieczorem.
Już wiecie, co chcę powiedzieć, prawda? :(

Tosia w nocy musiała zrzucić lampion na podłogę, a małe się nimi musiały bawić. Rano znalazłam ten głupi lampion na podłodze, boki pogryzione, a po nitce ani śladu! :placz:

Boję się, że albo Lukier, albo Lipton zeżarł tę nitkę. Nigdzie jej nie znalazłam... :placz:

Na razie chłopakom nic nie jest. Dałam im odkłaczacz... No i akurat dziś, gdy pojechali do swojego domku stałego, coś takiego musiało się wydarzyć... :(

Powiedziałam o wszystkim ich Dużej, że w razie czego mogą jeszcze tydzień u mnie pobyć, bym ich poobserwowała. Ale podjęła decyzję, że już dziś je weźmie, i będzie uważała na wszelkie niepokojące objawy.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

[poprzednia][następna]