Też dziękuję milvie b

I jestem pełna podziwu dla hodowców, którzy muszą, a przynajmniej powinni, orientować się w tym wszystkim, żeby nie rozmnazac "w ciemno".
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Marmolada18 pisze:Hihi, Matrix ma anielska cierpliwość, czy zaraz się odmachnie na małe kocie przeszkadzajki?
Marmolada18 pisze:I jestem pełna podziwu dla hodowców, którzy muszą, a przynajmniej powinni, orientować się w tym wszystkim, żeby nie rozmnazac "w ciemno".
Bastet pisze:Marmolada18 pisze:Hihi, Matrix ma anielska cierpliwość, czy zaraz się odmachnie na małe kocie przeszkadzajki?
Nie..... Najwyżej sobie pójdzie...
milva b pisze:No, niestety, w rzeczywistości nie jest tak ładnieMarmolada18 pisze:I jestem pełna podziwu dla hodowców, którzy muszą, a przynajmniej powinni, orientować się w tym wszystkim, żeby nie rozmnazac "w ciemno".większość hodowców nie zadaje sobie trudu by pojąć choć podstawy genetyki kociego koloru, a co dopiero dziedziczenia różnych chorób
Testów nie robią, nie badają, nie patrzą w rodowody, tylko właśnie kryją na czuja lub łapu-capu
i tym sposobem czasem się trafia ślepej kurze ziarno: czyli ładny zdrowy kot, ale przeważnie niestety nie. Dlatego m.in. z hodowli zrezygnowałam. Potwornie wkurzałam (eufemizm!) się na to, jak wielu hodowców zasługuje tylko na bycie nazwanym 'rozmnażaczem'.
Marmolada18 pisze:Bastet pisze:Marmolada18 pisze:Hihi, Matrix ma anielska cierpliwość, czy zaraz się odmachnie na małe kocie przeszkadzajki?
Anioł, nie kot![]()
![]()
![]()
Proszę go pogłaskać porządnie
Maluszki też, za to, ze nie zwisaja z żyrandol@
Bastet pisze:Marmolada18 pisze:Bastet pisze:Marmolada18 pisze:Hihi, Matrix ma anielska cierpliwość, czy zaraz się odmachnie na małe kocie przeszkadzajki?
Anioł, nie kot![]()
![]()
![]()
Proszę go pogłaskać porządnie
Maluszki też, za to, ze nie zwisaja z żyrandol@
A mogłyby. Oj, mogłyby....![]()
Właśnie wylały mi kawę.PRAWIE na komputer...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, Lifter, MB&Ofelia i 32 gości