OTW20- Angelek(*)... a życie musi toczy się dalej!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sty 31, 2020 16:06 Re: OTW20- Angelek(*)... A życie toczy się dalej

muza_51 pisze:U mnie było tak.
Jak poszłam do szpitala przykazałam co i jak m.innymi,że trzeba sprzątać w kuwetach.
Nie pomyślałam o tym,że trzeba pokazać łopatkę, chociaż jej trzonek wystawał z pojemnika.
Pierwsze co zobaczyłam po wejściu do łazienki to była łyżka stołowa do zupy.
Co ona tu robi pytam.
Jak to co odpowiada szanowny mąż. wybierałem nią żwirek z kuwety.

Popłakałam się ze śmiechu :ryk:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pt sty 31, 2020 16:51 Re: OTW20- Angelek(*)... A życie toczy się dalej

To najprawdziwsza prawda.
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

Post » Pt sty 31, 2020 19:45 Re: OTW20- Angelek(*)... A życie toczy się dalej

muza_51 pisze:To najprawdziwsza prawda.

Nie neguje tego.Po prostu ubawiła mnie ta łyżka :mrgreen:

Edit: można zamówić próbki Bozity.

https://www.bozita.pl/pr%C3%B3bki-karmy-dla-kota/
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Sob lut 01, 2020 7:45 Re: OTW20- Angelek(*)... A życie toczy się dalej

Mam nadzieję, że wszystko w miarę dobrze. Doceniaj Janusza, Asiu, z oczywistych powodów :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie lut 02, 2020 7:49 Re: OTW20- Angelek(*)... A życie toczy się dalej

Coś się stało, że nie piszesz?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie lut 02, 2020 12:40 Re: OTW20- Angelek(*)... A życie toczy się dalej

MalgWroclaw pisze:Coś się stało, że nie piszesz?

Tak mnie boli głowa od soboty ,że świat wiruje. Spałam dziś w nocy prawie nic. Kręcąc się ciągle wzbudzałam nadzieję w kotach ,że żarcie dodatkowe dostaną. Przecipieliśmy do rana. Za oknem wieje i leje. Chyba ta pogoda swoje dołożyła.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon lut 03, 2020 7:38 Re: OTW20- Angelek(*)... A życie toczy się dalej

Pogoda nie jest przyjazna. Poczuj się lepiej.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon lut 03, 2020 9:14 Re: OTW20- Angelek(*)... A życie toczy się dalej

Zdrowia życzę Asiu :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon lut 03, 2020 9:56 Re: OTW20- Angelek(*)... A życie toczy się dalej

Niedzielny dzień przespałam z przerwami. Koty doceniły spokój i też drzemutały sobie. Obłożyły mnie futrami nawet mocno nie udeptując. Ulisiek i Precuś to cuda są wielkie. O fajnym serduszku. Uliś co i raz dotykał mnie nosem i dawał całuska jakby sprawdzał i pocieszał. Janusz był w pracy, zupa była ugotowana ... to mogłam poleniuchować. Nikt mi się po domu nie kręcił.

Zupa... W związku z tym, że nie zostały zakupione przez Janusza "zamówione" przeze mnie produkty zrobiłam powtórkę wcześniejszej. Wariacje na temat kartoflanki. Tylko smażone plastry kiełbasy dorzuciłam. I kaszę jaglaną by gęstsza była. Dodałam też serek topiony na wyraźne życzenie TŻ-ta. Tak mu ostatnio zasmakowało. Pomyśleć, że tak się przed tym bronił wybrzydzając i krytykując pomysły serkowe. Polewka wyszła wyjątkowo dobra. Na wyjadaniu resztek z garnka został złapany nasz Rudolf 8O Kot co nawet kawałka wędliny czy innego dobra do pyska nie weźmie. Zaś w nocy , przez ból głowy, doszedł do mnie rumor z kuchni. Na tyle uciążliwy ,że wreszcie wstałam i zajrzałam. Wydawało mi się ,że koty puszkę wygrzebały i wylizując toczą po podłodze. Zapalone światło niczego nie ujawniło. Poszłam położyć się i znów słyszę łomotanie metalu. No, coś musi być w tej kuchni ciągnionego. Wlazłam cicho, rozjaśniłam lampkę i... widzę Ulisia, Precelka, Yoco i Agrafkę siedzących dookoła garnka z zupą co ją Janusz przed pracą odgrzewał. Każde sobie łapę oblizywało. Wsadzona łyżka wazowa dała szparkę między rantem gara w przykrywką i te cholery wsadzając kończynę zbierały na pazurki danie. Szorująca o rączkę łyżki pokrywka dawała takie uciążliwe dźwięki. Na dnie same resztki były ale futra poradziły sobie doskonale. Wzięłam wylałam co zostało i pochowałam. Zła na Janusza ,że tak wszystko zostawił. Brakuje mi jeszcze rewolucji w kuwecie. Pierwszy raz ( a może pierwszy tak głośny) koty zajęły się zupiną. Nie zostawiam nic na kuchni otwartego. Staram się chować po wystygnięciu. Teraz muszę starać się jeszcze bardziej!
Obrazek

ASK@

Post » Pon lut 03, 2020 12:05 Re: OTW20- Angelek(*)... A życie toczy się dalej

Piekarnik (zakładając że masz pusty) to dla mnie miejsce do rozmrażania lub ukrywania przed kotami rzeczy, które muszą na mnie poczekać bo coś tam. Polecam patent.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon lut 03, 2020 12:25 Re: OTW20- Angelek(*)... A życie toczy się dalej

Alienor pisze:Piekarnik (zakładając że masz pusty) to dla mnie miejsce do rozmrażania lub ukrywania przed kotami rzeczy, które muszą na mnie poczekać bo coś tam. Polecam patent.

Kuchenka mikrofalowa i piekarnik to moje miejsca. Tylko ja, pańcia od garów, byłam mało przytomna i nie dopilnowałam. Choć doceniam to ,że koty doceniły mą zupę :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Pon lut 03, 2020 13:02 Re: OTW20- Angelek(*)... A życie toczy się dalej

Moje jedzą od czasu do czasu zupkę jak im podpasi i żadnych sensacji jak na razie nie ma. :mrgreen:
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Pon lut 03, 2020 14:27 Re: OTW20- Angelek(*)... A życie toczy się dalej

meg11 pisze:Moje jedzą od czasu do czasu zupkę jak im podpasi i żadnych sensacji jak na razie nie ma. :mrgreen:

A ja się bałam. Serek topiony, smażona kiełbasa, zeszklona cebulka... Za dużo tego.

Dziś ciemnym rankiem nastrzygłam się uszami jak cholera. Nietoperek prawie. Winnam mieć skrzatowskie albo elfikowe by dźwięki łapały. Wszak już urodę mam... elfa cudnego. :oops: By nie było ze skrzata mam jeno wzrost :twisted:
Czemu strzygłam wiadomo. Wydawało mi się ,że kot płacze. Gdzieś w oddali lub słabo to robił. Obeszłam teren. Nic. Chyba majaki jakieś. Dzięki temu nowego rudego przyuważyłam. Przemykał po płocie ledwo widoczny w ciemności. Już dawno go nie widziałam. Przyszedł za ogrodzenie jeść. Pomyłam miski to ma czystą zastawę. Tak się cieszyłam gdy kilka dni regularnie się pokazywał. Bo łatwiej by go było namierzyć. Ale koniec radości. Ma domki polarów pełne a chadza gdzieś po dziurach marznąć.
Obrazek

ASK@

Post » Pon lut 03, 2020 20:39 Re: OTW20- Angelek(*)... A życie toczy się dalej

ASK@ pisze:
meg11 pisze:Moje jedzą od czasu do czasu zupkę jak im podpasi i żadnych sensacji jak na razie nie ma. :mrgreen:

A ja się bałam. Serek topiony, smażona kiełbasa, zeszklona cebulka... Za dużo tego.

To szczególnie by zaszkodziło :mrgreen: serek topiony w zupie jest mega smaczny :mrgreen: moje ostatnio fasolową się pasły :mrgreen:
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Pon lut 03, 2020 22:28 Re: OTW20- Angelek(*)... A życie toczy się dalej

Mi kiedyś koteczka wyciągnęła ze świeżo ugotowanej (gorrrącej!) zupy selera. Ale jak pyrgnęła tym z głośnym miaukiem. Tylko zastanawiałam się czy bardziej z gorąca czy z oburzenia, że to nie mięso :mrgreen:
Niestety nie da się w 100% upilnować wszystkiego, zwłaszcza rodziny ;)
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

[poprzednia][następna]