Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. Do zobaczenia Matrisiu...♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 26, 2020 23:07 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

kwiryna pisze::201416 bedziesz mogła startować w konkursach ma najpiękniejsze mieszkanie...

Hahahah, idealna Pani domu! Gdzie jest ta menda, co sprawdzała na końcu czystość? No gdzie???
Wygrałabym test białej rękawiczki! :smokin:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pon sty 27, 2020 9:08 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

Bastet pisze:
ewar pisze:
Bastet pisze:o są obróżki p/pchłom. Odstraszają. Ja też nie lubię obróżek, ale to teraz konieczność.

Ależ wiem. Moje trzy kloniki, czarne puchatki musiały nosić coś w rodzaju obróżek, bo były nie do rozróżnienia. Dostawały oridermyl, nie mogłam się pomylić.

:ok:
Oglądamy film... :1luvu:
Obrazek

chyba nudny był
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon sty 27, 2020 14:11 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

:201461 :201461 :201461
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon sty 27, 2020 15:51 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

Zaznaczam bo mi trudno z tel
Tyz z tymi gadami walczę
Ile obroży masz w mieszkaniu
To są te z geranium i cedrem ?
Mnie jedna dusi i puchną oczy ale tak mam
Jestem ciekawa opinii o tym flee (?)
Popryskalam na kocykach białych ścierkach w domku i koty tam nie chcą leżeć
Kupiłam to ze dwa tyg temu ale zakładam około tyg zdejmując (obroże)
Bo moja jest staruszka i chora
W pierwszych dniach miałam wrażenie ze działa to trochę na katar ,oczy
Ale ona wcześniej była na lekach innych i może tamte jeszcze trzymały
Dzisiejszej nocy tak dużo wyszło jej sierści ,ze nie fajnie wyczesałam ja a później jeszcze hafcila tez filcami
Kiedyś kilka kotów po obroża h u mnie dostało uczulenie
No i się trochę cykam
Trochę zdejmuje i kładę koło niej
Nie wiem czy to tylko lśnienie czy coś się dzieje
Proszę obserwuj jak coś to pisz
Na razie obserwuje
Mam stary odkurzacz i po odkurzeniu wyjmuje rurę pryskam srodkiem od pcheł do worka i zakrywam ręcznikiem

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Pon sty 27, 2020 22:03 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

anka1515 pisze:Zaznaczam bo mi trudno z tel
Tyz z tymi gadami walczę
Ile obroży masz w mieszkaniu
To są te z geranium i cedrem ?
Mnie jedna dusi i puchną oczy ale tak mam
Jestem ciekawa opinii o tym flee (?)
Popryskalam na kocykach białych ścierkach w domku i koty tam nie chcą leżeć
Kupiłam to ze dwa tyg temu ale zakładam około tyg zdejmując (obroże)
Bo moja jest staruszka i chora
W pierwszych dniach miałam wrażenie ze działa to trochę na katar ,oczy
Ale ona wcześniej była na lekach innych i może tamte jeszcze trzymały
Dzisiejszej nocy tak dużo wyszło jej sierści ,ze nie fajnie wyczesałam ja a później jeszcze hafcila tez filcami
Kiedyś kilka kotów po obroża h u mnie dostało uczulenie
No i się trochę cykam
Trochę zdejmuje i kładę koło niej
Nie wiem czy to tylko lśnienie czy coś się dzieje
Proszę obserwuj jak coś to pisz
Na razie obserwuje
Mam stary odkurzacz i po odkurzeniu wyjmuje rurę pryskam srodkiem od pcheł do worka i zakrywam ręcznikiem

Hej Aniu, fajnie, że do nas zaglądasz. Mniej fajnie, że w takich okolicznościach...
U mnie małe mają obroże z geranium i cedrem. Pachną strasznie mocno. Aż się dziwię maluchom, że nie protestują. Ale funkcjonują tak, jakby ich nie zauważały.
Dwa dorosłe koty - Ramzik i Gacek - mają obroże Happs - te są ze środkiem biobójczym. Założyłam im, gdyż mimo podania doustnego srodka Credelio, wciąż jeszcze sporadycznie się drapały. Odkąd mają obroże, nie drapią się. Ale myślę, że jak padnie to, co ewentualnie jeszcze jest na nich, to im ściągnę. Nie chcę tak kumulować trucizny u nich...

Tosia chodzi bez obroży. Też dostała Credelio. Ale ona w ogóle się już nie drapie. Z tym, że ona była kąpana, a Ramzik i Gacek nie, bo się wykąpać nie dadzą. Ale przeglądam ją co dwa dni, by wiedzieć, czy czarne pchle odchody nie pojawiły się na jej futerku. Ona jest wyjątkowo apetyczna dla pcheł... :roll:

A Matrix troszkę się czasem drapie i nie wiem, z czego to wynika. W okolice uszu i szyi najczęsciej. Też dostał credelio. Nie mogę mu założyć obroży happs, bo ją liże. :roll: Robi zamach główką w tył, sięga języczkiem z przodu i... liże... Także jemu zaaplikowałam na kark kropelki bio z olejkiem naam - tak jeszcze prewencyjnie. Strasznie tłustą sierść mu na karku zostawiły...

Dziś przyszło flee. Spryskałam na razie duży drapak i mały pokój. Strasznie śliski jest. Jeśli dostanie się na podłogę drewnianą, można się wywalić...

Największym moim postrachem jest kanapa. Jeszcze jej od środka nie czyściłam. Jutro wyproszę cały zwierzyniec z dużego pokoju i się nią zajmę. Najpierw chyba spryskam jej wnętrze wodą z octem i zostawię na chwilę. Potem wymyjkuję materiałowe części od wewnątrz. Na koniec flee. Oby wystarczyło :)

Jestem wykończona tym sprzątaniem... Ale widzę już koniec! - koniec takiej harówy. Potem co 2 dni odkurzanie i myjkowanie podłogi... Ufffffff............ :201459

Liptoś:
Skąd to to się takie wzięło....! 8O
Obrazek

Dobranocka :1luvu:
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pon sty 27, 2020 22:15 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty "TOSIA"-Niecz

Dobranocka, Liptonku i Tosiu :1luvu: :1luvu: A gdzie śpi Lukierek?

Marmolada18

Od: Pt sie 24, 2018 10:34

Post » Pon sty 27, 2020 22:17 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty "TOSIA"-Niecz

Marmolada18 pisze:Dobranocka, Liptonku i Tosiu :1luvu: :1luvu: A gdzie śpi Lukierek?

Teraz śpią koło mnie oba :) Poprzednie zdjęcie było robione ciut wcześniej :201461

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pon sty 27, 2020 22:19 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty "TOSIA"-Niecz

Jaki kulturalny kotek :) klawiatury nie zajął :)

Marmolada18

Post » Pon sty 27, 2020 23:17 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty "TOSIA"-Niecz

Bastet pisze:
Marmolada18 pisze:Dobranocka, Liptonku i Tosiu :1luvu: :1luvu: A gdzie śpi Lukierek?

Teraz śpią koło mnie oba :) Poprzednie zdjęcie było robione ciut wcześniej :201461

Obrazek

O właśnie, możesz w ogłoszeniach pisać, że umie obchodzić się z komputerem :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto sty 28, 2020 14:19 Re: DT u Bastet. ♥ Apartamenty "TOSIA" ogłaszają upadłość.

Bastet pisze: Strasznie śliski jest. Jeśli dostanie się na podłogę drewnianą, można się wywalić...

Nie tylko drewnianą.O tym, że bardzo śliski już pisałam, ale skuteczny i nie śmierdzi.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto sty 28, 2020 14:55 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

Bastet pisze:
Dobranocka :1luvu:
Obrazek

Jakie słodkie spanie synchroniczne. :kotek:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Wto sty 28, 2020 15:59 Re: DT u Bastet. ♥ Apartamenty "TOSIA" ogłaszają upadłość.

Hahah, rzeczywiście umie się obchodzić z kompem... Czasem. :wink:

Ja oszaleję. Małe weszły do skrzyni kanapy, która jeszcze nie była myta ani pryskana flee. No przecież tam mogą być jaja pcheł! Bo były w środku kołdra i poduszka codziennie chowane, na których spały moje koty, gdy jeszcze miały pchły! Kołdra itd. już poprane. Ale nie miałam kiedy umyć skrzyni. I małe sobie tam zaczęły urzędować! :201416 :201416 :201416

One mają tylko takie obróżki odstraszające. Nic biobójczego. Kurde! Jeszcze raz idę je kąpać! :201436 :201433
I zabieram się za czyszczenie kanapy!
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Wto sty 28, 2020 18:29 Re: DT u Bastet. ♥ Apartamenty "TOSIA" ogłaszają upadłość.

Właśnie dlatego tam weszły, że nie sprzątane :) Kotki nie lubią za czysto, a antypchłowe środki im się nie podobają, no to znalazły sobie miejsce na ziemi :)
3majcie się maluchy!
Bastet i ty też be cool ;) Nic im nie będzie!

Marmolada18

Post » Wto sty 28, 2020 19:00 Re: DT u Bastet. ♥ Apartamenty "TOSIA" ogłaszają upadłość.

Bastet, u Ciebie nie ma już pcheł. Nie martw się tak bardzo :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

[poprzednia][następna]