martaldz pisze:Hanulko, dziękuję Ci serdecznie za odpowiedź, kolejno:
potas mam, nie wpisałam przepisując- jest ok - 4,6 mmol/l (4,091-5,625)
co do zębów - Rysiek nie ma zębów od jakiś 6 lat, usunięto wszystkie z uwagi na jakąś chorobę autoimmunologiczną powodującą permanentne zapalenie dziąseł, od tego czasu w pysiu jest porządek
ciśnienie- mierzyli wczoraj, było delikatnie wyższe, ale uznali, że w normie, Rysiek był ostro wkur..![]()
wyniki mam od nich, robią na miejscu (byłam w VET-MED w Łodzi
Jaką karmą Ty karmisz swoją kicię? Super, że Klara w dobrym zdrowiu żyje, oby tak dalej
potasu i magnezu nie mam niestety, zapytam dziś czy mogą zrobić
martaldz pisze:zęby na bank usunięte z korzeniami, wiem, bo lekarz się "nawojował" (tak stwierdził,mniej więcej), jednakże sprawdzić nie zaszkodzi na pewno.
Nie wiem dlaczego nie zrobili wapnia i magnezu, krwi nie przechowują, więc czeka nas wycieczka ponownie.
Ciśnienie - "pomiar ciśnienia metodą dopplerowską na kończynie piersiowej, mankiet nr 4 - 160/160/160 mmHg, ponowna kontrola ciśnienia za 3 m-ce" - dodam, że Rysiek był w poczekalni już strasznie miauczący, przy pobraniu krwi szarpał się i ciśnienie było na koniec, też się szarpał, łatwo nie było go zmierzyć
W sprawie moczu jeszcze ważne ph i białko i ciężar wł.. mieszysz sama paskami w domu? - jeszcze nie, dopiero od wczoraj cała "akcja", kiedyś mierzyłam przy cukrzycy paskami Keto Diastix, ale te to inne, jakie? Kupię i będę mierzyć, te suple także kupię dziś i będę Ryśka nimi raczyć.
Podasz mi proszę mniej więcej ilość dobową supli na kota (Rysiek waży 7,5 kg) dla GenoMune, Vivomixx i Omega3?
Bardzo Ci dziękuję za pomoc!!
martaldz pisze:dali RenalVet mówiąc w kółko "fosfor, fosfor, fosfor", co w kwestii wapnia może się za sprawą RV stać? Idę dziś do nich, porozmawiam..
Ciśnienie zrobili dopiero po badaniu krwi, bo przed nie było wiadomo, że w ogóle jest problem z nerkami, dopiero jak wyszło, że nerki złe i tarczyca, to postanowili je zmierzyć, w przyszłości będę "pilnować", żeby było na starcie, zanim kot się totalnie wścieknie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], stara panna i 59 gości