Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. Do zobaczenia Matrisiu...♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 18, 2020 20:53 Re: DT u Bastet. LUKIER I LIPTON - dwa maluchy ♥

Marmolada18 pisze:3B wymiata! Bazylek maminsynek, :201461 Baltazarek slicznota :1luvu: , a Bajerek wygląda jak zbuntowany nastolatek - brakuje mu tylko słuchawek i deskorolki ;) :smokin:

Genialne określenie Bajerka! :1luvu:

Dziewczynki kochane, macie na dobranoc filmik nakęcony tuż po moim powrocie do domu: :D
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Sob sty 18, 2020 20:54 Re: DT u Bastet. LUKIER I LIPTON - dwa maluchy ♥

Się wyslało za szybko....
Jeszcze dla Gwiazdeczki Odważnej i dla Jaskierka wielkie kciuki za duuuuzo zdrowych i szczęśliwych lat w Nowym Domku! :ok: :ok: :ok: :ok:
A co do Liptonka, to troszkę pospekuluję, można? Może np. Kotku ząbki idą i dlatego się bawi z jedzeniem? A może jak żyli bracia na podwórku, coś sobie wbił w dziąsełko? A może gardziołko pobolewa? I dlatego lubi płynne jedzonko bardziej?
Basket, Ty oczywiście masz Kotki Dwa cały czas pod okiem :)
Najpewniej Liptonek rośnie sobie na małego wybredzioszka, bo kto mu zabroni?
Całuski i głaski dla Kotków 2-ch :1luvu: :1luvu: :201461

Marmolada18

Od: Pt sie 24, 2018 10:34

Post » Sob sty 18, 2020 21:22 Re: DT u Bastet. LUKIER I LIPTON - dwa maluchy ♥

Bastet, zostałaś obleziona przez dwa strasznie dzikie koty! :strach: Nie potrzebujesz pomocy?

:wink: :lol:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob sty 18, 2020 21:24 Re: DT u Bastet. LUKIER I LIPTON - dwa maluchy ♥

MB&Ofelia pisze:Bastet, zostałaś obleziona przez dwa strasznie dzikie koty! :strach: Nie potrzebujesz pomocy?

:wink: :lol:

Rozważam, czy nie potrzebuję... :mrgreen: :lol:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Sob sty 18, 2020 21:38 Re: DT u Bastet. LUKIER I LIPTON - dwa maluchy ♥

Eee... Na mnie chwilowo nie licz. Jestem zajęta patrzeniem jak Czarnidełko bawi się myszką. Kot 7,5-letni, a wygłupia się jak kociak! :lol:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob sty 18, 2020 22:07 Re: DT u Bastet. LUKIER I LIPTON - dwa maluchy ♥

Bastet pisze:Cześć i czołem z rana. Wiecie co, wydaje mi się, że Lipton trochę się cofnął do małego kociaczka. To znaczy mleczko dla kocich niemowląt mu podchodzi. Ale baby pate już nie. On tak jakby... nie umie gryźć...? Wkurzają go te grudki w jedzeniu. Spróbuję mu dawać mleko dla kocich bobasów, a potem stopniowo dodawać baby pate przetarte. Coraz więcej i wiecej, aż dojdziemy do normalnego, podziubanego widelcem baby pate, które teraz je Lukier.
Lusiu, Dropsie, powiedzcie synkowi, że ma przestać udawać bobasa i jeść jak kot!

I niespodzianka! Dziś odwożę Gwiazdkę do domku stałego we Wrocławiu :D A razem z Gwiazdką jedzie Jaskier - kociak z innego DT. Jadą do wspólnego domu!

A jeszcze dodatkowo, po przekazaniu kotków, jadę odwiedzić Bajerka. Bazylka i Baltazarka! :mrgreen: Będą zdjęcia! Ciekawe, jak chłopaki urośli...

Synuś, ja wiem, że jesteś jeszcze malusieńki, ale trzeba zacząć dorastać...

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob sty 18, 2020 22:17 Re: DT u Bastet. LUKIER I LIPTON - dwa maluchy ♥

MB&Ofelia pisze:Eee... Na mnie chwilowo nie licz. Jestem zajęta patrzeniem jak Czarnidełko bawi się myszką. Kot 7,5-letni, a wygłupia się jak kociak! :lol:

Cudownie! :1luvu: Wspaniale, jak dorosły kot bawi się jak mały kociak! To znaczy, że wszystko jest w najlepszym porządku :D

Marmolada18 pisze:Się wyslało za szybko....
Jeszcze dla Gwiazdeczki Odważnej i dla Jaskierka wielkie kciuki za duuuuzo zdrowych i szczęśliwych lat w Nowym Domku! :ok: :ok: :ok: :ok:
A co do Liptonka, to troszkę pospekuluję, można? Może np. Kotku ząbki idą i dlatego się bawi z jedzeniem? A może jak żyli bracia na podwórku, coś sobie wbił w dziąsełko? A może gardziołko pobolewa? I dlatego lubi płynne jedzonko bardziej?
Basket, Ty oczywiście masz Kotki Dwa cały czas pod okiem :)
Najpewniej Liptonek rośnie sobie na małego wybredzioszka, bo kto mu zabroni?
Całuski i głaski dla Kotków 2-ch :1luvu: :1luvu: :201461

Dzięki Kochana. Kciuki dla tej dwójki jak najbardziej potrzebne. Nowe życie całkiem zaczynają! Nowi Duzi, nowy domek i - nowy kotek do towarzystwa... Całe piękne życie przed nimi :201461
A co do Liptonka - ząbki, mówisz...? Wydaje mi się, że on ma już wszystkie mleczne... :catmilk: , czy nie? Następne powinny mu wychodzić w wieku 4 miesięcy... Ale zajrzę mu do pysia przy okazji. Tylko czy sobie da zajrzeć... :roll: Może coś się okaże. Oby nie gardełko... A jeśli to wybredniś, to... :201435

MaryLux pisze:Synuś, ja wiem, że jesteś jeszcze malusieńki, ale trzeba zacząć dorastać...

Lusiu, tak trzymać :ok: Ten ton matczyny jest idealny! Może coś zdziała w sprawie naszego dzieciaka... :roll:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Sob sty 18, 2020 22:23 Re: DT u Bastet. LUKIER I LIPTON - dwa maluchy ♥

Bastet pisze:

MaryLux pisze:Synuś, ja wiem, że jesteś jeszcze malusieńki, ale trzeba zacząć dorastać...

Lusiu, tak trzymać :ok: Ten ton matczyny jest idealny! Może coś zdziała w sprawie naszego dzieciaka... :roll:

Oby, bo jak nie, to go ugryznę i udrapię

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie sty 19, 2020 9:50 Re: DT u Bastet. LUKIER I LIPTON - dwa maluchy ♥

Bastet pisze:Bajer:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

śliczne wszystkie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie sty 19, 2020 9:53 Re: DT u Bastet. LUKIER I LIPTON - dwa maluchy ♥

Bastet pisze:Dzięki Gosiu Gosiu za piękną sobotnią kartkę :1luvu:

Mir.ko, będę dawać rozrobione mleko w proszku (dla kociąt) z baby pate. Zwiększając stopniowo proporcje tego ostatniego. :)

Właśnie wracam z Wrocławia. Byłam u Bazylka i Baltazarka, a także u Bajerka. Mają naprawdę cudownych Dużych i cudowne domy! Lepszych nie mogłabym sobie wymarzyć!

Bazyl:
Obrazek
Obrazek

Ja raz skorzystałam z porady ,zeby kociakowi podać mleko wymieszane z mokrym i nigdy więcej tego nie zrobię, bo o mało mi kociak nie odszedł tak wymiotował :(
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie sty 19, 2020 10:31 Re: DT u Bastet. LUKIER I LIPTON - dwa maluchy ♥

Wiem, pamiętam. Mówiłaś. Może zależy to od tego, jakie to jest mleko. Ja już kilka razy stosowałam tę mieszankę z mlekiem kmr i z Convalescence. Nic się nie działo.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Nie sty 19, 2020 12:27 Re: DT u Bastet. LUKIER I LIPTON - dwa maluchy ♥

Byłam widziałam i podziwiałam :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Nie sty 19, 2020 12:37 Re: DT u Bastet. LUKIER I LIPTON - dwa maluchy ♥

Bastet pisze:Wiem, pamiętam. Mówiłaś. Może zależy to od tego, jakie to jest mleko. Ja już kilka razy stosowałam tę mieszankę z mlekiem kmr i z Convalescence. Nic się nie działo.

Chyba raczej od organizmu kotka. Ja w każdym razie drugi raz nie zaryzykuje po tym co wtedy przezyłam.
Obrazek

mir.ka

Post » Nie sty 19, 2020 14:04 Re: DT u Bastet. LUKIER I LIPTON - dwa maluchy ♥

MonikaMroz pisze:Byłam widziałam i podziwiałam :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

:1luvu: :201461
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Nie sty 19, 2020 14:04 Re: DT u Bastet. LUKIER I LIPTON - dwa maluchy ♥

mir.ka pisze:
Bastet pisze:Wiem, pamiętam. Mówiłaś. Może zależy to od tego, jakie to jest mleko. Ja już kilka razy stosowałam tę mieszankę z mlekiem kmr i z Convalescence. Nic się nie działo.

Chyba raczej od organizmu kotka. Ja w każdym razie drugi raz nie zaryzykuje po tym co wtedy przezyłam.

Być może od organizmu. :ok: Lub i od jednego i od drugiego.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

[poprzednia][następna]