koty 2023r- wątek stada nr.2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 10, 2020 20:49 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

Damian- iza71koty pisze:Bylem dzisiaj na lotnisku. Kolo południa- pierwszy raz i wkleiłem zdjęcia kilku kotów na watek. Za drugim razem nie robiłem zdjęć, ale chciałem napisać jak wygląda sytuacja dzisiaj. Jednak daruję sobie pisanie...bez względu na to, czy wieści były dobre, czy nie. Właściwie to chodzi mi po głowie myśl tak-a żeby chwilowo przestać pisać cokolwiek. Bo temat kotów lotniskowych zaczyna odchodzić na boczny tor...

Wlasnie ten watek jest po to, zeby pisac jak koty i zdawac relacje z Waszej pomocy, tak jak zawsze to robiliscie. Przepychanki z zalosnym trollem, ktora juz sama nie wie co ma napisac, tak sie jej jad ulewa, sa niepotrzebne. Pisze jakies glupoty najpierw o futrach, potem zbrojna w kocyki chce sie na lotnisko wybrac walczyc z pp. :ryk:
Odpuscie, nie piszcie, nie reagujcie. Niech sobie kobiecina zalozy odrebny watek i tam zdaje relacje z pomocy.
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Pt sty 10, 2020 20:52 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

po czynach go poznacie

Czekamy na czyny.
Żądam postawienia Andrzeja Dudy w stan oskarżenia zgodnie z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej Art. 145. ustęp 2.

Senanta

Od: Nie paź 20, 2019 20:15

Post » Pt sty 10, 2020 21:04 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

Proszę. Się hamować nie jestem żadnym zalosnym trollem nie ulewa sie ze mnie jad bo go w sobie w odróżnieniu od innych nie posiadam jesli chodzi o kocyki k jak napisałam zawiozę do schroniska bo widac ze na lotnisku nie są potrzebne podejrzenia niektórych zniechęcily mnie w skuteczny sposób .nigdy nie napisałam ze jadę walczyć. Z pp widac że towarzystwo wzajemnej adoracji pozdrawiam wszystkich

tudor

Od: Nie gru 29, 2019 0:47

Post » Pt sty 10, 2020 21:18 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

tudor pisze:Proszę. Się hamować nie jestem żadnym zalosnym trollem nie ulewa sie ze mnie jad bo go w sobie w odróżnieniu od innych nie posiadam jesli chodzi o kocyki k jak napisałam zawiozę do schroniska bo widac ze na lotnisku nie są potrzebne podejrzenia niektórych zniechęcily mnie w skuteczny sposób .nigdy nie napisałam ze jadę walczyć. Z pp widac że towarzystwo wzajemnej adoracji pozdrawiam wszystkich

Ja mam wielka nadzieje nadzieje, ze zostalas skutecznie zniechecona do pisana dalszych postow :ok: Bo pomocy od Ciebie nie bylo, nie ma i nie bedzie bo jej nikt nie potrzebuje.Swoje kocyki zawiez do schroniska, napewno sie tam przydadza. Iza z Damianem dadza rade sami przy pomocy forumowiczow i wszystko zostanie tak jak bylo. W przeciwienstwie do Ciebie sa mlodzi, prezni a gdzie Tobie w bardzo, bardzo dojrzalym wieku chodzic po podmoklym terenie lotniska. Zyj i daj zyc innym a przede wszystkim kotom. Amen
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pt sty 10, 2020 21:21 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

Koty u P.Doroty są i wydaje się, że są w wszystkie.
Filmik jest z dzisiaj z karmienie w ciągu dnia.

Koty u. P.Mirka i u.P Zygmunta były w komplecie.
Wszystkie jadły z dużym apetytem, ale nie łakomie. Wybierały co zjeść, łapały lepsze kąski.

Tam na opuszczonej altanie natomiast przyszedł m.in. Kuba oraz Gucio.
Zdjęcia już były, ale teraz czas na pochwalenie się imionami.

Kuba
Obrazek

Gucio
Obrazek

Za jakieś 30 minut kolejny-3 raz dzisiaj jadę na lotnisko. Biorę jedzenie, na pewno znajdzie się chętny kot na posiłek.

Damian- iza71koty

Od: Czw paź 31, 2019 12:51

Post » Pt sty 10, 2020 21:38 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

:ok:
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Pt sty 10, 2020 22:34 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

:1luvu:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Sob sty 11, 2020 10:55 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

tudor pisze:Bez zarzutu to do dziela chyba jesteś ze szczecina ? Macie wiedzę. Czy karmicielką ma te koty zarejstrowane w UM? Jesli nie to są to zwierzęta miasta pod patronatem tozu ? Skoro podjeliscie się opieki no to do boju!! Mam co nieco doświadczenia pewnie nie tyle co wy ale mi również tak nagle śmierć tylu kotków będących na posilku kilkanaście godzin wcześniej nie pasuje mi do objawów po ale można się mylić
Jesli to rzeczywiście po to może P .pani Izo przyniosła wirusa np z domu gdzie jak pani pisze przebywa ok 30 kotów tez nie wiadomo który przechorowal tez u pani umierają zwierzęta no przepraszam ale to co piszecie to jakas paranoja

Dla potomności kopiuję, żeby nie umknęło.
Chyba nie muszę nikogo przekonywać, o jak "bogatej" wiedzy świadczy ten post.
Pośmieję się w cichości jak z dobrego żartu. Jak widać bezsensowny szum potrafi być również na swój sposób zabawny :lol:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Sob sty 11, 2020 11:13 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

Przeleciałem kilkanaście stron poświęconych panleukopenii. Wszędzie jest napisane, ze jest to bardzo niebezpieczny wirus, że atakuje bardzo szybko i, że do zakażenia dochodzi bardzo łatwo. Tak więc wystarczy pogłaskać koty chore-nosicieli i przenieść można pp w inne miejsce. Znam przynajmniej jedna Osobę karmiącą, która zostawia jedzenie w jednym miejscu i pilnuje żeby koty zjadły, a to czego nie zjedzą- zbiera i zanosi dalej.

Obrazek

Obrazek

Damian- iza71koty

Post » Sob sty 11, 2020 11:22 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

Damian- iza71koty pisze:Przeleciałem kilkanaście stron poświęconych panleukopenii. Wszędzie jest napisane, ze jest to bardzo niebezpieczny wirus, że atakuje bardzo szybko i, że do zakażenia dochodzi bardzo łatwo. Tak więc wystarczy pogłaskać koty chore-nosicieli i przenieść można pp w inne miejsce. Znam przynajmniej jedna Osobę karmiącą, która zostawia jedzenie w jednym miejscu i pilnuje żeby koty zjadły, a to czego nie zjedzą- zbiera i zanosi dalej.

Obrazek

Obrazek

na butach i ubraniu też łatwo przenieść

to straszna choroba, szybko zabija, większość kotów jest bez szans
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob sty 11, 2020 11:25 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

Na miau jest temat dotyczący panleukopenii. Na kilku stronach zewnętrznych był podany link do miau- z opisem, ze tutaj można poczytać więcej na temat pp.
viewtopic.php?f=1&t=33947

Damian- iza71koty

Post » Sob sty 11, 2020 12:42 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

Iza, Damian - ja wiem, że chcecie wyjaśnić każdą wątpliwość i być transparentni, i w innej sytuacji byłoby to chwalebne, ale w tym wypadku to nie ma sensu. Ta wiedza nie jest tajna, jest powszechna, łatwo dostępna, a jak ktoś zaczyna pisać bzdury, to znaczy, że nie zadał sobie nawet odrobiny trudu. I/Albo chce Was sprowokować i wciągnąć w niekończące się dyskusje. Przecież to już jest udowadnianie, że nie jesteście wielbłądami. To nie ma sensu.
Pozwoliłam sobie na pośmianie się, ale w debaty z autorką tych śmiesznych wypowiedzi wolałabym nie wchodzić. Bo istnieje ryzyko, że sprowadzi mnie do swojego poziomu a potem pokona ze względu na większe doświadczenie ;) Jeśli nie śmiech to ignorowanie, tylko te dwa wyjścia widzę.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Sob sty 11, 2020 14:32 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

Mamy już Gucia i Kubę.

No więc tak.

Pereł- mimo, że rzekomym opiekunem jest P.Mirek to Pereł jest codziennie u nas( za każdym razem). Tak więc umieszczamy go na wątku. P.Mirek posiada także Batorego( Batory rzadko przychodzi- Batory to panienka).
Obrazek

Akrobata Imię nadali Ala z Darkiem. JózefK.
Obrazek

Pazurek. Temu kotu ja nadałem imię wiele lat temu.
Obrazek

Nusia.
Obrazek

Damian- iza71koty

Post » Sob sty 11, 2020 14:45 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

Obrazek[/quote]

Obrazek
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Sob sty 11, 2020 15:37 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

Pereł- mimo, że rzekomym opiekunem jest P.Mirek to Pereł jest codziennie u nas( za każdym razem). Tak więc umieszczamy go na wątku. P.Mirek posiada także Batorego( Batory rzadko przychodzi- Batory to panienka).
Obrazek

śliczny z tymi jasnymi oczkami
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]