Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Ewa L. pisze:Witam wszystkich.
To fakt - jak przed każdym dniem wolnym ludzie dostają pierdolca i kupują na potęgę wszystko co się da by później wyrzucać bo się zepsuło. Czyste wariactwo.
W grudniu moja spółdzielnia mieszkaniowa wprowadziła segregację śmieci. Wcześniej można było się określić czy chce się segregować czy nie i na podstawie tego naliczano opłaty za śmieci. Teraz już nie i muszą segregować wszyscy. W połowie grudnia zaspawano wszystkie zsypy w wieżowcach by nie można było wyrzucać do nich śmieci. I wszystko byłoby ok gdyby spółdzielnia też się do tego przyłożyła. Co kilka bloków są stare pojemniki do segregacji jeszcze te typu dzwon z małym otworkiem do wrzucania śmieci. Pojemniki są ciągle przepełnione bo zbyt rzadko je opróżniają i jest ich zbyt mało jak na tyle bloków . Ludzie nie są zorientowani gdzie co wrzucać bo myślą , że jak zsypy pozamykane to nie ma już gdzie mieszanych śmieci wyrzucić bo nikomu nie przyszło do głowy , że w zsypie na dole nadal stoi pojemnik na śmieci i wszystkie swoje śmieci w workach stawiają przy pojemnikach do segregacji. Burdel się z tego robi wielki i zamiast segregacji toniemy w śmieciach bo wszystko fruwa dookoła i po prostu jest dramat.
Dziewczyny jak to dziewczyny. Zuzia ma trochę gorsze dni i słabiej je. Wczoraj wymiotowała ale tylko śliną i zrobiła rzadką kupę. Pola za to śpi mi ostatnio na głowie. Dosłownie rozkłada się na poduszce nad moją głową i tam zasypia ugniatając mi głowę łapką.
Ja biorę leki i czuję się dobrze. Mam humor , częściej rozmawiam z ludzmi, śmieję się i naprawdę czuję się dużo lepiej.
Moli25 pisze:U nas tez segregacja
Najgorsze w tym wszystkim jest to ze wszystkie śmieci wisza w domu.
Plastik zbieramy do kubła który stoi w szafce pod zlewem. Plastiku jest najwięcej![]()
Bio i papier wisza na szafkach w woreczkach i to wynosimy na bieżąco. Najmniej mam bio odpadów. Uf. Szkla też nie dużo. Za to plastik i papier.... szkoda gadac.
Juz nawet wody nie kupujemy w butelkach plastikowych.
Kupiliśmy dzbanek brita i to polecam wszystkim. Rewelacyjna woda. Wszystko na niej robimy. Gotujemy, kawa herbata dla kotów sami pijemy
MaryLux pisze:Moli25 pisze:U nas tez segregacja
Najgorsze w tym wszystkim jest to ze wszystkie śmieci wisza w domu.
Plastik zbieramy do kubła który stoi w szafce pod zlewem. Plastiku jest najwięcej![]()
Bio i papier wisza na szafkach w woreczkach i to wynosimy na bieżąco. Najmniej mam bio odpadów. Uf. Szkla też nie dużo. Za to plastik i papier.... szkoda gadac.
Juz nawet wody nie kupujemy w butelkach plastikowych.
Kupiliśmy dzbanek brita i to polecam wszystkim. Rewelacyjna woda. Wszystko na niej robimy. Gotujemy, kawa herbata dla kotów sami pijemy
Przeczytałam "herbata dla kotów"![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 42 gości