Słodziaczek Zuzia (*)i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 49

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 05, 2020 16:15 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewcia pewnie odpoczywa po sobotnim sklepowym wariactwie.
Ewciu, coś dla ciebie:
Obrazek
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie sty 05, 2020 20:25 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Może być: kawa i trufle

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie sty 05, 2020 21:33 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Witam wszystkich.
To fakt - jak przed każdym dniem wolnym ludzie dostają pierdolca i kupują na potęgę wszystko co się da by później wyrzucać bo się zepsuło. Czyste wariactwo.
W grudniu moja spółdzielnia mieszkaniowa wprowadziła segregację śmieci. Wcześniej można było się określić czy chce się segregować czy nie i na podstawie tego naliczano opłaty za śmieci. Teraz już nie i muszą segregować wszyscy. W połowie grudnia zaspawano wszystkie zsypy w wieżowcach by nie można było wyrzucać do nich śmieci. I wszystko byłoby ok gdyby spółdzielnia też się do tego przyłożyła. Co kilka bloków są stare pojemniki do segregacji jeszcze te typu dzwon z małym otworkiem do wrzucania śmieci. Pojemniki są ciągle przepełnione bo zbyt rzadko je opróżniają i jest ich zbyt mało jak na tyle bloków . Ludzie nie są zorientowani gdzie co wrzucać bo myślą , że jak zsypy pozamykane to nie ma już gdzie mieszanych śmieci wyrzucić bo nikomu nie przyszło do głowy , że w zsypie na dole nadal stoi pojemnik na śmieci i wszystkie swoje śmieci w workach stawiają przy pojemnikach do segregacji. Burdel się z tego robi wielki i zamiast segregacji toniemy w śmieciach bo wszystko fruwa dookoła i po prostu jest dramat.
Dziewczyny jak to dziewczyny. Zuzia ma trochę gorsze dni i słabiej je. Wczoraj wymiotowała ale tylko śliną i zrobiła rzadką kupę. Pola za to śpi mi ostatnio na głowie. Dosłownie rozkłada się na poduszce nad moją głową i tam zasypia ugniatając mi głowę łapką.
Ja biorę leki i czuję się dobrze. Mam humor , częściej rozmawiam z ludzmi, śmieję się i naprawdę czuję się dużo lepiej.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie sty 05, 2020 21:44 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Super, Ewciu, że dobrze się czujesz :D :D :D

Z segregacją to chyba zawsze na początku jest zamieszanie. U nas było zamieszanie jak wprowadzili bio, niektórzy wrzucali tam wszystko - bo pojemnik niewiele się różni kolorem od zmieszanych. Pomagają nowe pojemniki, wkopane - ale nie wszędzie jeszcze są.

A co do zakupów, to niestety prawda. Sama widziałam, bo w sobote musiałam parę rzeczy kupić w lidlu, przede mną ludzie z wielkimi wypełnionymi wózkami. Osobiście wykorzystuję dni niehandlowe do odgruzowywania lodówki i zamrażarki - dziś i wczoraj był schab duszony z kapustą zasmażaną, jutro - gołąbki.

:201461 :201461 dla Poli i Zuzi
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie sty 05, 2020 21:53 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Zabawnym jest to , że przed świętami, przed nowym rokiem były duże obniżki cen na mięso bo wiadomo ,że nie przetrwa tyle czasu więc lepiej nawet o 50% obniżyć cenę by nie stracić wszystkiego. Nakupowali jak wariaci , że nie mieli już gdzie wcisnąć do zamrażarek a teraz zamiast wykorzystać to co mają to latali za mięsem .
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie sty 05, 2020 22:52 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Dziwna rzecz się stała. 31.12.19 zrobiłam w zoo+ zamówienie - żwirek, suche dla Zuzi , mokre dla Poli , smaczki dla obu i jakieś drobiażdżki oraz łóżko za punkty bo część traciła ważność 31.12.19 . Po nowym roku paczka nie przyszła . 3.01.20 dostałam maila , że zamówienie zostało zmienione bo dużo z zamówionych produktów nie ma w magazynie i proszą o kontakt i podanie nr konta na które mają przesłać pieniądze za nie zrealizowane zamówienie. Dziś dostałam kolejnego maila z fakturą korygującą . Dziś również złożyłam ponowne zamówienie na te same produkty co poprzednio i wyświetliło mi się , że są dostępne . Spróbuję jutro albo we wtorek zadzwonić i poprosić , żeby nie odsyłali mi tych pieniędzy tylko przypisali do nowego zamówienia bo się znów okaże , że zanim oni odeślą , zanim ja zapłacę ponownie by do nich trafiło to znów się okaże , że nie będzie wszystkich produktów. I tak tradycyjnie zaczynam rok z komplikacjami z zoo+ bo przecież zeszły rok zaczęłam z naliczeniem płatności za drugą paczkę o wysłaniu której sami zadecydowali bo pierwsza przyszła uszkodzona i niekompletna więc ją reklamowałam.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon sty 06, 2020 7:36 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

W świątecznym zamieszaniu może się zdarzyć nieporządek, wyobrażam sobie, jaki mają ruch.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon sty 06, 2020 9:00 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Witam wszystkich.
To fakt - jak przed każdym dniem wolnym ludzie dostają pierdolca i kupują na potęgę wszystko co się da by później wyrzucać bo się zepsuło. Czyste wariactwo.
W grudniu moja spółdzielnia mieszkaniowa wprowadziła segregację śmieci. Wcześniej można było się określić czy chce się segregować czy nie i na podstawie tego naliczano opłaty za śmieci. Teraz już nie i muszą segregować wszyscy. W połowie grudnia zaspawano wszystkie zsypy w wieżowcach by nie można było wyrzucać do nich śmieci. I wszystko byłoby ok gdyby spółdzielnia też się do tego przyłożyła. Co kilka bloków są stare pojemniki do segregacji jeszcze te typu dzwon z małym otworkiem do wrzucania śmieci. Pojemniki są ciągle przepełnione bo zbyt rzadko je opróżniają i jest ich zbyt mało jak na tyle bloków . Ludzie nie są zorientowani gdzie co wrzucać bo myślą , że jak zsypy pozamykane to nie ma już gdzie mieszanych śmieci wyrzucić bo nikomu nie przyszło do głowy , że w zsypie na dole nadal stoi pojemnik na śmieci i wszystkie swoje śmieci w workach stawiają przy pojemnikach do segregacji. Burdel się z tego robi wielki i zamiast segregacji toniemy w śmieciach bo wszystko fruwa dookoła i po prostu jest dramat.
Dziewczyny jak to dziewczyny. Zuzia ma trochę gorsze dni i słabiej je. Wczoraj wymiotowała ale tylko śliną i zrobiła rzadką kupę. Pola za to śpi mi ostatnio na głowie. Dosłownie rozkłada się na poduszce nad moją głową i tam zasypia ugniatając mi głowę łapką.
Ja biorę leki i czuję się dobrze. Mam humor , częściej rozmawiam z ludzmi, śmieję się i naprawdę czuję się dużo lepiej.

fajnie , że sie dobrze czujesz i niech tak zostanie :ok: :ok:

u mnie zmiany w segregacji wprowadzili rok temu tzn zrobili ściślejszą selekcję - ja mam 3 worki w piwnicy - zielony (szkło), niebieski (papier), żółty (plastik i metal), na zewnątrz jeszcze jeden worek - brązowy na odpady zielone (trawa, liście), oprócz tego pojemnik brązowy bio, oraz pojemnik na popiół i pojemnik na zmieszane resztki pozostałe po segregacji
tak więc jestem nieźle obstawiona workami i pojemnikami, i jeszcze muszę pamiętać kiedy co wywożą
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon sty 06, 2020 9:19 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon sty 06, 2020 11:49 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Czasami z zoooplus jest dużo zamieszania. Ja kiedyś nagle miałam zwrot na koncie nie wiadomo skąd.
Ja też czekam na paczkę. Mam nadzieję że dotrze. Bo zamówiłam ja na Tg a nie do pracy.

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Pon sty 06, 2020 13:50 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

U nas tez segregacja
Najgorsze w tym wszystkim jest to ze wszystkie śmieci wisza w domu.
Plastik zbieramy do kubła który stoi w szafce pod zlewem. Plastiku jest najwięcej :cry:
Bio i papier wisza na szafkach w woreczkach i to wynosimy na bieżąco. Najmniej mam bio odpadów. Uf. Szkla też nie dużo. Za to plastik i papier.... szkoda gadac.
Juz nawet wody nie kupujemy w butelkach plastikowych.
Kupiliśmy dzbanek brita i to polecam wszystkim. Rewelacyjna woda. Wszystko na niej robimy. Gotujemy, kawa herbata dla kotów sami pijemy :ok:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pon sty 06, 2020 22:14 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Moli25 pisze:U nas tez segregacja
Plastik zbieramy do kubła który stoi w szafce pod zlewem. Plastiku jest najwięcej :cry:
Bio i papier wisza na szafkach w woreczkach i to wynosimy na bieżąco. Najmniej mam bio odpadów. Uf. Szkla też nie dużo. Za to plastik i papier.... szkoda gadac.
Kupiliśmy dzbanek brita i to polecam wszystkim. Rewelacyjna woda. Wszystko na niej robimy. Gotujemy, kawa herbata dla kotów sami pijemy :ok:

Przeczytałam "herbata dla kotów" :ryk: :ryk: :ryk:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto sty 07, 2020 11:40 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MaryLux pisze:
Moli25 pisze:U nas tez segregacja

Przeczytałam "herbata dla kotów" :ryk: :ryk: :ryk:

a ja kawa i herbata dla kotów :lol: :lol: :lol: :lol:
moze dlatego ,ze sama piję kawę :wink:
ten dzbanek to dobry pomysł , odpadłoby mi kupowanie dużych butli wody, bo to co u mnie leci z kranu do picia sie nie nadaje :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]