Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków w DS-ie.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 05, 2020 7:32 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

Na obrus znalazłam sposób. Położyłam po nim taką matę antypoślizgową. Nie da rady ściągnąć obrusa.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie sty 05, 2020 10:45 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

Witajcie w niedzielny, słoneczny poranek.
U mnie obrusy zakładam podczas posiłków, natomiast zawsze leży bieżnik i koty na nim. :201461 :mrgreen:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie sty 05, 2020 11:48 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

To tak jak u mnie w pokoju. W kuchni jest jednak obrus. Zawsze był i jestem do tego przyzwyczajona.

ewar

Post » Nie sty 05, 2020 11:51 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

ewar pisze:To tak jak u mnie w pokoju. W kuchni jest jednak obrus. Zawsze był i jestem do tego przyzwyczajona.

W Warszawie nie mam stołu tzn koty mają :mrgreen:
Natomiast w Zanecinie nie ma kotów w salonie i są zawsze podkładki.

Gosiagosia

Post » Nie sty 05, 2020 13:30 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

Spróbuję z podkładka antypoślizgową - w sumie kiedyś już dostałam kawałek takiej, żeby spróbować, ale... ale nie wypróbowałam, bo na stole leżały wtedy zamiast obrusa małe dywaniki, które się aż tak nie przesuwały :) A na nich - ze dwa legowiska do ewar :) Na stoel w kuchni jest obrus ślizgający się, a na nim... kocia podkładka od ewar... :)

A poza tym rozważałam kiedyś położenie na stole (okrągłym) okragłego dywanu, jakoś mi się to pałacowo-zamkowo skojarzyło, godne kotów by było :) Tyle że trochę drogo by wyszło... Ale to by chyba było juz dość stabilne! :D

Uściski ze słoneczno-wietrznego Krakowa!
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Nie sty 05, 2020 13:35 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

ewar pisze:Na obrus znalazłam sposób. Położyłam po nim taką matę antypoślizgową. Nie da rady ściągnąć obrusa.

a co to za mata? bo u mnie ciągle obrus sciągają, choc od czasu jak na nim leży podkładka Stokrotki :wink: to mniej
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie sty 05, 2020 14:26 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

mir.ka pisze:a co to za mata?

Takie jakby gumowe coś z dziurkami. To dość popularny towar, wykłada się tym szuflady na sztućce , na przykład, nie hałasują wtedy. Na stole mam jednak genialną matę ( kupioną w szmateksie). Nic jej nie ruszy, jakby była przyklejona. Zrobię zdjęcie to zobaczysz, o co chodzi.
U nas zamieć śnieżna 8O Nieprawdopodobne 8O Zdążyłam być pod hutą ( Jadzi wciąż nie ma :( ) i u Kulek. Sikorki jedzą słonecznik z prędkością światła, wczoraj napełniłam dwie butelki, a dzisiaj już nic nie było. Oba Kulki były, dałam dobre jedzonko, a po godzinie, wracając od siostry jeszcze tam wstąpiłam i okazało się, że większość nie jest zjedzona :evil: Trochę mi przykro. Pewno później zjedzą, ale to już będzie zimne. Człowiek się stara, a nie doceniają tego :placz:

ewar

Post » Nie sty 05, 2020 14:34 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

Sama jestem ciekawa tej maty i tej na sztućce. Ewa ty masz genialny szmateks u mnie same badziewia :roll: chyba że nie trafiłam na taki super.

Gosiagosia

Post » Nie sty 05, 2020 17:36 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

Genialny szmateks był, ale się popsuł. Za grosze można było kupić cudny serwis obiadowy, nowe firmowe torebki, z zafoliowanymi rączkami, na przykład i to nie podróbki, różne gadżety,..itd. Za grosze kupiłam rzeczy, na które w normalnym sklepie bym się nie zdecydowała, jak niszczarka do papieru i płyt CD, elektryczna ostrzałka do noży. Kotom nakupowałam zabawek, które z Zooplusie są po kilkadziesiąt złotych, a ja płaciłam jednocyfrową kwotę. Świetna, nowa kocia fontanna działa bez zarzutu, była taniutka, bo nikt nie wiedział, co to jest. Koleżance też kupiłam dla jej kotów.Teraz jednak już sprawdzają w necie i kocie akcesoria są drogie, bo chodliwe. Psie nie, te nie cieszą się wzięciem. Trzeba jednak umieć szukać, czasem części jednej rzeczy są w kilku miejscach. Moja siostra wchodzi do tego sklepu i nie widzi nic ciekawego. Są też ciuchy, ale te mnie nie interesują, chociaż z zachwytem oglądam sukienki i żałuję, że nie mam już okazji ich nosić.
Maty antypoślizgowe. Ta niebieska za szmateksu jest rewelacyjna, ta kremowa, kupiona w polskim sklepie nieco gorsza. Piorę je w pralce razem z innymi rzeczami.
Obrazek

ewar

Post » Nie sty 05, 2020 19:49 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

To chyba ja tak jak twoja siostra nie umiem szukać ale też rzadko zaglądam do szmateksów.

Gosiagosia

Post » Pon sty 06, 2020 8:05 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

Ten mam po drodze do bezdomniaków, bliziutko. Do innych rzadko zaglądam. Jest tego mnóstwo, ale głównie ciuchy, one mnie nie bardzo interesują. W tym "moim" bardzo wielu mężczyzn szuka różnych rzeczy, przychodzą handlarze staroci, wielu kupuje płyty. Kobiety głównie ciuchy i zabawki. Przed świętami były ozdoby świąteczne. Mnóstwo tego i niektóre naprawdę piękne. To są rzeczy z Anglii, a Anglicy są zakupoholikami, kupują, a potem wyrzucają nawet nie rozpakowane rzeczy. Można znaleźć coś fajnego, ale jest też mnóstwo badziewia.
Po wczorajszej zamieci nie ma śladu, ale zrobiło się zimno. Coś mi się wydaje, że w Wielkanoc będą w radio puszczać "White Christmas" :mrgreen:

ewar

Post » Pon sty 06, 2020 8:52 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

ewar pisze:Ten mam po drodze do bezdomniaków, bliziutko. Do innych rzadko zaglądam. Jest tego mnóstwo, ale głównie ciuchy, one mnie nie bardzo interesują. W tym "moim" bardzo wielu mężczyzn szuka różnych rzeczy, przychodzą handlarze staroci, wielu kupuje płyty. Kobiety głównie ciuchy i zabawki. Przed świętami były ozdoby świąteczne. Mnóstwo tego i niektóre naprawdę piękne. To są rzeczy z Anglii, a Anglicy są zakupoholikami, kupują, a potem wyrzucają nawet nie rozpakowane rzeczy. Można znaleźć coś fajnego, ale jest też mnóstwo badziewia.
Po wczorajszej zamieci nie ma śladu, ale zrobiło się zimno. Coś mi się wydaje, że w Wielkanoc będą w radio puszczać "White Christmas" :mrgreen:

nawet o tym nie myśl :strach: :strach: :strach: :strach: :strach:
to będzie połowa kwietnia i pięknie zielono, u mnie może już rododendron zakwitnie o nazwie "kwietniowy śnieg" :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon sty 06, 2020 9:18 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

Obrazek

Gosiagosia

Post » Wto sty 07, 2020 11:26 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

ewar

Post » Wto sty 07, 2020 11:51 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

ewar pisze:Taki drapak dziś kupiłam.
https://megazoologiczny.pl/product-pol- ... 44-cm.html

Fajny :1luvu: kotom napewno się spodoba.

Gosiagosia

[poprzednia][następna]