koty 2023r- wątek stada nr.2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 28, 2019 13:31 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

Straszne to , takie małe, bezbronne misie :(
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Sob gru 28, 2019 14:17 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

Trzymajcie sie Kochani, straszne wiesci :-(
Prosze o podanie konta na pw to zaplace za karton polaru. Zbiorka jednak zawsze jakas prowizje pobiera wiec ekonomiczniej bedzie bezposrednio na Wasze konto.
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Sob gru 28, 2019 14:46 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

To ja na spokojnie pozbieram ścinki polarowe i miski, zawsze będą potrzebne.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob gru 28, 2019 15:02 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

Jesetśmy na lotnisku. Zaraz wracamy. Iza wpadła po kolana do kanalku. Znalezliśmy kolejnego nieżywego kotka. Wczoraj jeszcze żył...

Damian- iza71koty

Od: Czw paź 31, 2019 12:51

Post » Sob gru 28, 2019 15:04 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

Damian- iza71koty pisze:Jesetśmy na lotnisku. Zaraz wracamy. Iza wpadła po kolana do kanalku. Znalezliśmy kolejnego nieżywego kotka. Wczoraj jeszcze żył...

niech to już bedzie ostatni
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob gru 28, 2019 15:38 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

Co się dzieje? :placz: :placz: :placz:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob gru 28, 2019 18:36 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

Kochani.Uważam że w sprawie sekcji - nie do końca możemy liczyć na pomoc Tozu. :| Nie chcę tutaj podważać kompetencji - ale kilka lat temu oddawałam na sekcję kota - którego zgon nastąpił 2 doby wcześniej.I wówczas dałam kota na sekcję odpłatnie - bo zależało mi na ustaleniu przyczyny zgonu.

Ponieważ w innych dwóch miejscach kotom nic nie jest- oby- uważam że powinna zostać szczegółowo przeprowadzona i bardzo rzetelnie sekcja.Taka sekcja która da odpowiedż co się stało.

Myślę że nam wszystkim - nie daje to spokoju - a w tej chwili błądzimy i nadal nie wiemy czego można się spodziewać.Na co zwracać bardzo baczną uwagę.

Trochę rozmawiałam i to z niejedną Osobą.I Ci ludzie są jakoś dziwnie zgodni w kwestii otrucia.Może to być otrucie celowe lub też podanie nie właściwych leków.

Uważam że nie wolno tej sprawy zostawić do końca bez wyjaśnienia.

Taka sekcja profesjonalnie wykonana to koszt około 300 zł.Będę dokładnie wiedzieć w poniedziałek.Czyli jaki jest to koszt i czy jest to możliwe.

Czy jest szansa że możemy na Was liczyć? :roll: :oops: :oops:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Sob gru 28, 2019 18:48 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

Kotek który prawdopodobnie umarł w nocy przed budką, wczoraj jeszcze żywy- choć już było widać że bardzo chory siedział w zaroślach i uciekał na nasz widok.Trząsł się jakby z zimna.To samo kotek który w domu po dwóch godzinach odszedł.Dzisiejszy kotek miał ślady moczu pod ogonkiem.Bardzo żółtego jak przy chorobie nerek albo mocznicy.Być może jakiś lek może doprowadzić do tego rodzaju uszkodzeń i biegunek - bo wczorajszy kot miał biegunkę zbliżoną do takiej jaka jest przy pp ale oczywiście również może to być skutek niewydolnosci jakiegoś organu.Nie znam się na tym - ale nie daje mi to spokoju.To były piękne silne koty.Dzisiejszy ważył ponad 4 kg.Młody tegoroczny.U wszystkich ciała są jakby pełne.Nie wiem jak to określić.

iza71koty

Post » Sob gru 28, 2019 19:00 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

iza71koty pisze:Kotek który prawdopodobnie umarł w nocy przed budką, wczoraj jeszcze żywy- choć już było widać że bardzo chory siedział w zaroślach i uciekał na nasz widok.Trząsł się jakby z zimna.To samo kotek który w domu po dwóch godzinach odszedł.Dzisiejszy kotek miał ślady moczu pod ogonkiem.Bardzo żółtego jak przy chorobie nerek albo mocznicy.Być może jakiś lek może doprowadzić do tego rodzaju uszkodzeń i biegunek - bo wczorajszy kot miał biegunkę zbliżoną do takiej jaka jest przy pp ale oczywiście również może to być skutek niewydolnosci jakiegoś organu.Nie znam się na tym - ale nie daje mi to spokoju.To były piękne silne koty.Dzisiejszy ważył ponad 4 kg.Młody tegoroczny.U wszystkich ciała są jakby pełne.Nie wiem jak to określić.

Kotka.
Obrazek

Damian- iza71koty

Post » Sob gru 28, 2019 19:06 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

Wczoraj Iza na strychu znalazła zmumifikowane ciałko. Widać, ze kotek miał robaki. Był to najpewniej bardzo młody kociak. Leżał w miejscu, gdzie prawdopodobnie kotka się okociła- gniazdo w trocinach.

Obrazek
Obrazek

Karmicielkę widziałem ostatni raz w Wigilię. Myślę, że znalazła kilka martwych kotków i je zabrała. Na razie nie możemy się doliczyć.
Dziwne jest to, że na altanie obok- 15/20 metrów dalej wszystko jest ok, żaden kot nie choruje. Na innych stołówkach też nic się złego nie dzieje.
Ostatnio edytowano Sob gru 28, 2019 19:29 przez Damian- iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

Damian- iza71koty

Post » Sob gru 28, 2019 19:11 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

Koty u Pani Doroty. Z tego co się na dzisiaj orientuję jest ich tam teraz 13.
Mam zdjęcia 11. Jeden, którego brakuje biegał, ale uciekł przed obiektywem. jeden kotek sie nie pokazał, ale jest najdzikszy z tego miejsca.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek

Damian- iza71koty

Post » Sob gru 28, 2019 19:16 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

Tutaj koty z opuszczonej altany. Przyszła mama i dwoje jej dzieci oraz Kubuś. Brakowało Akrobaty. Akrobatę widziała Iza w innym miejscu. W tym miejscu karmimy jeszcze dużą biało- czarną kotkę. Oraz dużego szaro-białego kocurka. W okolicy pokazuje się jeszcze czarny kotek(ten z chorym oczkiem) oraz jeden kocurek- duży czarno-biały. Łącznie 8 kotów.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Damian- iza71koty

Post » Sob gru 28, 2019 19:28 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

A tutaj zdjęcia z miejsca, gdzie jest tragedia.
Te koty dzisiaj przyszły do jedzenia.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek
Obrazek

Tędy przechodziła Iza, gdy wpadła do kanałku. Chciała szukać po drugiej stronie kotów. Poszedłem ja, ale nic nie znalazłem.
Obrazek

Damian- iza71koty

Post » Sob gru 28, 2019 20:40 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

Popieram sekcja jest najważniejsza, to musi być rzetelne i pełne badanie sekcyjne :201494
Poproszę o nr konta na priv, dorzucę się.

Bez ustalenia przyczyny cały Wasz wysiłek może zostać zaprzepaszczony :cry:

makrzy

Od: Sob sie 04, 2018 14:23

Post » Sob gru 28, 2019 22:32 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

makrzy pisze:Popieram sekcja jest najważniejsza, to musi być rzetelne i pełne badanie sekcyjne :201494
Poproszę o nr konta na priv, dorzucę się.

Bez ustalenia przyczyny cały Wasz wysiłek może zostać zaprzepaszczony :cry:

Dokładnie uważam tak samo. :ok: Dziękuję. :201494

iza71koty

[poprzednia][następna]