Emi,Pusia,Hugo z Migotka odeszła *

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 20, 2019 10:44 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty

Gosiagosia pisze:
Kotina pisze:Obrazek

Elu bardzo dziękuję, tobie i Twojej gromadce też składam najserdeczniejsze życzenia z okazji Bożego Narodzenia.

:1luvu: :201461 :1luvu:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Sob gru 21, 2019 12:19 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty

Gosiagosia pisze:Obrazek
Co się tu dziwić i robić zdjęcia, my się kochamy. Pusia i Migotka.

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob gru 21, 2019 12:32 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty

Gosiagosia pisze:Ewa bardzo dziękuję :1luvu:
Diagnozy są u Hugonka niestety zła, to nerki jakieś zwyrodnienia, torbielki i co najgorsze podwyższona kreatynina. Dobrze że Hugo ładnie je karmę renal.
Gorzej z Pusia, nadal się drapie mimo karmy hypoalergicznej. Wczoraj syn kupił Trovet zobaczę jak ona jej przypasuje.
Trzymajcie kciuki. A z wizyty skorzystam jak nie będzie poprawy. Wiadomo że są to długie leczenia.

Żeby ikot przestał się drapać to potrzeba 2-3 miesiące, a żeby zaczął to jeden posiłek.
U moich kotów było uczulenie na Trovet. My mamy z suchego Animondę integre.
Raz jest lepiej, a raz gorzej.

Biedny Hugonek :201461

klaudiafj

Post » Sob gru 21, 2019 13:45 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty

klaudiafj pisze:
Gosiagosia pisze:Ewa bardzo dziękuję :1luvu:
Diagnozy są u Hugonka niestety zła, to nerki jakieś zwyrodnienia, torbielki i co najgorsze podwyższona kreatynina. Dobrze że Hugo ładnie je karmę renal.
Gorzej z Pusia, nadal się drapie mimo karmy hypoalergicznej. Wczoraj syn kupił Trovet zobaczę jak ona jej przypasuje.
Trzymajcie kciuki. A z wizyty skorzystam jak nie będzie poprawy. Wiadomo że są to długie leczenia.

Żeby ikot przestał się drapać to potrzeba 2-3 miesiące, a żeby zaczął to jeden posiłek.
U moich kotów było uczulenie na Trovet. My mamy z suchego Animondę integre.
Raz jest lepiej, a raz gorzej.

Biedny Hugonek :201461

O cholewka a ja właśnie kupiłam Trovet dla spróbowania. No cóż trzeba zobaczyć co ja uczula, tyle lat nic i nagle alergia wyskoczyła jak zając z kapelusza :mrgreen:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob gru 21, 2019 15:57 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty

To może u Marysi tak jak u Migotki pojawila się alergia "jak zajac z kapelusza" - naraz to się stało, a wcześniej nie było problemu. Nie było na feliksach i... nie wiem jaka sucha wtedy była - royal albo juz cos lepszego. Wiem że jadla purine sucha i nie było problemu.

klaudiafj

Post » Sob gru 21, 2019 16:52 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty

klaudiafj pisze:To może u Marysi tak jak u Migotki pojawila się alergia "jak zajac z kapelusza" - naraz to się stało, a wcześniej nie było problemu. Nie było na feliksach i... nie wiem jaka sucha wtedy była - royal albo juz cos lepszego. Wiem że jadla purine sucha i nie było problemu.

Tyle lat był spokój, ja nic radykalnie nie zmieniałam, więc co to może być. One u mnie jedzą karmy z tej tzw wyższej półki i zawsze świeże mięso.
Nie wiem czy testy warto robić?

Gosiagosia

Post » Sob gru 21, 2019 16:55 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty

Gosia, idź do dobrego weta, jemu zaufaj.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob gru 21, 2019 16:57 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty

ewar pisze:Gosia, idź do dobrego weta, jemu zaufaj.

Skorzystam z tego telefonu co mi podałaś, wizytę umówię już po świętach.

Gosiagosia

Post » Sob gru 21, 2019 17:00 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty

No właśnie. U Ciebie taka sama.sytuacja jak u mnie. Karmy z wyzszej polki i swieze mieso. Ale powiem Ci, że w pewnym sensie to dla mnie ulga, że nie tylko ja jestem w takiej sytuacji. Bo wielu to jechalo po mnie jak po łysym koniu. U nas alergia tez przyszla nagle. A ja nie znam.historii Marysi. Jest u mnie od paru lat tylko. Zrobilam wszystko co mogłam. Wszystkie badania. Tez testy. Zwracam uwage na to co Marysia zjada, żeby mieć przyczynę i skutek, ale nie doszlam do zadnych wniosków. Bo raz cos sie dzieje a raz nie. troche sie już poddalam :( raz jest lepiej a raz gorzej.

klaudiafj

Post » Sob gru 21, 2019 17:10 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty

klaudiafj pisze:No właśnie. U Ciebie taka sama.sytuacja jak u mnie. Karmy z wyzszej polki i swieze mieso. Ale powiem Ci, że w pewnym sensie to dla mnie ulga, że nie tylko ja jestem w takiej sytuacji. Bo wielu to jechalo po mnie jak po łysym koniu. U nas alergia tez przyszla nagle. A ja nie znam.historii Marysi. Jest u mnie od paru lat tylko. Zrobilam wszystko co mogłam. Wszystkie badania. Tez testy. Zwracam uwage na to co Marysia zjada, żeby mieć przyczynę i skutek, ale nie doszlam do zadnych wniosków. Bo raz cos sie dzieje a raz nie. troche sie już poddalam :( raz jest lepiej a raz gorzej.

Identycznie u mnie, Pusie adoptowalam ok 6 lat temu i też nie znam jej historii. Jest kotem lekliwym ale też słodkim w nocy śpi że mną i mruczy mi kołysanki :P Narazie nie ma świeżych ran więc obserwuję.

Gosiagosia

Post » Sob gru 21, 2019 17:15 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty

A czy warto zrobic testy? Tak jak mnie niekt nie umial powiedziec, tak samo ja nie powiem. Fajnie by bylo zrobic testy i żeby cos wyszlo... ale. Ja zrobilam i nic nie wyszlo. Ale gdybym nie zrobila to bym o tym myślała.wciaz.
Ale ja zrobilam tylko pokarmowe.

klaudiafj

Post » Sob gru 21, 2019 18:06 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty

klaudiafj pisze:A czy warto zrobic testy? Tak jak mnie niekt nie umial powiedziec, tak samo ja nie powiem. Fajnie by bylo zrobic testy i żeby cos wyszlo... ale. Ja zrobilam i nic nie wyszlo. Ale gdybym nie zrobila to bym o tym myślała.wciaz.
Ale ja zrobilam tylko pokarmowe.

Jak się drapanie nasili to zrobię, chociaż będę miała czyste sumienie.

Gosiagosia

Post » Sob gru 21, 2019 21:52 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty

Słusznie!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon gru 23, 2019 8:53 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty

Obrazek

Gosiagosia

Post » Wto gru 24, 2019 9:51 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty

Obrazek
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]