stadko kocio-psie zaprasza :) proszę o zamknięcie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 20, 2019 17:40 Re: stadko kocio-psie zaprasza :) problemy ze skórą. Pomocy

jolabuk5 pisze:Niestety nie wiem. Spróbuj poszukać w necie.

Wygląda na to że nikt nie wie :(

Ale za to ja chyba wiem co dolega psiakom :)
Podeszłam do znajomego weterynarza i powiedziałam co podejrzewam i na jakiej podstawie i on stwierdził że na 100 % mam rację bo śnieżka też ma takie zmiany :) Od teraz psiaki przez ponad 20 dni mają dostawać canizol :)
Oczywiście proszę o kciuki :)
"Każde marzenie jest nam dane z siłą do jego spełnienia " K.Choszcz

Obrazek

viewtopic.php?f=20&t=214301

indianeczka

Od: Pon cze 07, 2010 14:20

Post » Pt gru 20, 2019 17:57 Re: stadko kocio-psie zaprasza :) problemy ze skórą. Pomocy

No to kciuki! :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt gru 20, 2019 18:17 Re: stadko kocio-psie zaprasza :) problemy ze skórą. Pomocy

indianeczka pisze:Z tego wszystkiego zapomniałam napisać że śnieżka coraz lepiej wygląda . Weterynarz był w szoku że w ciągu tych kilku dni ładnie przybrała na wadze i że widać jak będzie śliczna gdy dorośnie :D
Obecna waga małej śnieżki to 1,90 kg :)
Czy ktoś mi może powiedzieć czy to prawidłowa waga?

Możesz przypomnieć ile śnieżka ma miesięcy?
Swiezb to nic strasznego, wyleczycie :ok:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt gru 20, 2019 18:27 Re: stadko kocio-psie zaprasza :) problemy ze skórą. Pomocy

Moli25 pisze:
indianeczka pisze:Z tego wszystkiego zapomniałam napisać że śnieżka coraz lepiej wygląda . Weterynarz był w szoku że w ciągu tych kilku dni ładnie przybrała na wadze i że widać jak będzie śliczna gdy dorośnie :D
Obecna waga małej śnieżki to 1,90 kg :)
Czy ktoś mi może powiedzieć czy to prawidłowa waga?

Możesz przypomnieć ile śnieżka ma miesięcy?
Swiezb to nic strasznego, wyleczycie :ok:

Śnieżka ma 3- 4 miesiące :)
Mała ma nie tylko świerzb ale ale też grzyba :( Ten sam weterynarz uważa że psiaki również mają grzyba i wdrożył już leczenie.

Obrazek

indianeczka

Post » Pt gru 20, 2019 18:30 Re: stadko kocio-psie zaprasza :) problemy ze skórą. Pomocy

Mojej teściowej kotka Też ma coś w uszach, chyba drożdżaki :? Już kończy leczenie.
Myślę że waga śnieżki jest ok :ok:
Wszystko gra
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt gru 20, 2019 18:54 Re: stadko kocio-psie zaprasza :) problemy ze skórą. Pomocy

Moli25 pisze:Mojej teściowej kotka Też ma coś w uszach, chyba drożdżaki :? Już kończy leczenie.
Myślę że waga śnieżki jest ok :ok:
Wszystko gra

Psiaki na szczęście uszy mają czyste ale martwię się bo oba psiaki mają zmiany przy oczach :( Najgorzej ma zbój bo jego zmiana jest w kąciku oka i jest problem z usunięciem mu ropy z oka :(
Psiaki mają terapię na 28 dni.

Śnieżka zaraz będzie wyglądać jak mała beczka bo co chwila je :roll:

Obrazek

indianeczka

Post » Pt gru 20, 2019 19:03 Re: stadko kocio-psie zaprasza :) problemy ze skórą. Pomocy

Niech je na zdrowie. Jest młodziutka i musi dużo jeść bo rośnie.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pt gru 20, 2019 19:42 Re: stadko kocio-psie zaprasza :) problemy ze skórą. Pomocy

aga66 pisze:Niech je na zdrowie. Jest młodziutka i musi dużo jeść bo rośnie.

Kizia z piratem na początku też tak dużo jadły ale z czasem przestały jeść na zapas bo szybko zrozumiały że jedzenie nie ucieknie :)
Śnieżka też już to zrozumiała bo często nie zjada do końca :) Poza tym ona ma cały czas dostęp do suchej karmy a więc może jeść ile chce :)

Dobrze że jestem na zwolnieniu lekarskim bo mam czas na obserwację stosunków psio-kocich :)
Już teraz wiem że mała jest prowodyrem zaczepek względem pirata i zbója :twisted:
Wystarczy tylko że któreś przechodzi a ona już zaczepia. Dzisiaj na przykład stwierdziła że woli spać na krześle pirata i tak długo go zaczepiała aż biedak poszedł gdzie indziej spać.
Szelma wciąż nie wie co myśleć i woli unikać kota.

Obrazek

indianeczka

Post » Sob gru 21, 2019 8:39 Re: stadko kocio-psie zaprasza :) problemy ze skórą. Pomocy

Jeśli to grzybica to upierdliwe ale idzie zwalczyć. Mój Bambek z Palucha miał i kuracja trwała 4 miesiące. Nie dawałam tabletek tylko smarowaliśmy 2 razy dziennie. Nie zaraził innego kota ani nas.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Sob gru 21, 2019 9:37 Re: stadko kocio-psie zaprasza :) problemy ze skórą. Pomocy

aga66 pisze:Jeśli to grzybica to upierdliwe ale idzie zwalczyć. Mój Bambek z Palucha miał i kuracja trwała 4 miesiące. Nie dawałam tabletek tylko smarowaliśmy 2 razy dziennie. Nie zaraził innego kota ani nas.

A pamiętasz nazwę maści? Ja myślę że psiaki dostały tabletki bo zmiany są przy oczach :|
Na szczęście u szelmy zmiana się nie rozprzestrzenia. Mam nawet wrażenie że jest ciut lepiej :)
U zbója to inna sprawa bo zmiana jest tuż przy oku i nie ma jak wyschnąć bo oko co chwila łzawi :|

Obrazek

indianeczka

Post » Sob gru 21, 2019 10:14 Re: stadko kocio-psie zaprasza :) problemy ze skórą. Pomocy

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob gru 21, 2019 11:37 Re: stadko kocio-psie zaprasza :) problemy ze skórą. Pomocy

Gosiagosia pisze:Obrazek

Dziękuję Gosiu w imieniu swoim i futrzaków :D

Mała śnieżka rośnie w oczach a co za tym idzie ma więcej siły do zabawy :)
Mała ma specyficzny gust co do zabawek bo piłeczki ją nie interesują ale za to moje ciężkie buty tak :lol:
W poniedziałek pojadę specjalnie do sklepu zoologicznego żeby kupić jej myszki. Pamiętam że kizia je uwielbiała a więc może małej też przypadną do gustu :wink:
Wiem że jeden z forumowiczów poszukuję takich myszek dla swoich kocich łobuzów :)

Obrazek

indianeczka

Post » Sob gru 21, 2019 15:06 Re: stadko kocio-psie zaprasza :) problemy ze skórą. Pomocy

Ja, dawno, dawno temu :) , miałam gościa! Moja, ówczesna kotka szalała z "gościowymi" butami. To było "jeżdżenie" na bucie z pyszczkiem w środku po całym domu :D. To było latanie po domu z butem NA łepku :ryk: . Okazało się, że mój gość wysmarował sobie stopy Amolem :D . Nawet zastanawiałam się nad kupieniem :D Amolu ale nie wiem, czy nie szkodzi kotom. Wtedy zadziałał jak krople waleriana :D .
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Sob gru 21, 2019 15:46 Re: stadko kocio-psie zaprasza :) problemy ze skórą. Pomocy

ewkkrem pisze:Ja, dawno, dawno temu :) , miałam gościa! Moja, ówczesna kotka szalała z "gościowymi" butami. To było "jeżdżenie" na bucie z pyszczkiem w środku po całym domu :D. To było latanie po domu z butem NA łepku :ryk: . Okazało się, że mój gość wysmarował sobie stopy Amolem :D . Nawet zastanawiałam się nad kupieniem :D Amolu ale nie wiem, czy nie szkodzi kotom. Wtedy zadziałał jak krople waleriana :D .

Już sobie to wyobraziłam :lol:
U mnie póki co trwa polowanie na buty . Mała z warkotem gryzie mój but a potem próbuje utopić w misce z wodą :ryk:
Na szczęście ( dla mnie ) miska jest mniejsza od buta i dzięki temu but jest bezpieczny :wink:

Obrazek

indianeczka

Post » Sob gru 21, 2019 17:26 Re: stadko kocio-psie zaprasza :) problemy ze skórą. Pomocy

Małe koty mają pomysły - i dość energii do ich realizacji :lol:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

[poprzednia][następna]