Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków w DS-ie.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto gru 03, 2019 10:27 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.

Dzwoniłam, kryzys minął i kotka już zachowuje się normalnie. Uff!!! Poprosiłam o zdjęcie fartuszków, pod kontrolą na razie, ale już nie powinno się nic złego dziać.
Koki-99, nie martw się taką "gulą" wokół szwów, to normalne, zniknie z czasem. Nie mam problemu z założeniem fartuszka, nawet dzikawej kotce zakładałam. Podpatrzyłam wetkę, jak to robi. Na stół rzucała kilka przysmaczków, kotka się nimi interesowała i bez problemu dała założyć ubranko. Dobrze byłoby zdjąć chociaż z tylnych łapek i obejrzeć rankę.
Zaraz szykuję jedzenie dla bezdomniaków i wsiadam na rower. Proszę, trzymajcie kciuki, aby koty się pojawiły, bo ja umrę ze stresu.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto gru 03, 2019 11:18 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.

trzymam!
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Wto gru 03, 2019 15:06 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.

No, niestety :( Jadzi nie było :placz: Pojechałam do Kulek, dzwoniłam dzwonkiem, ale żaden kot się nie pojawił. W drewnianym domku było tylko to cudne szaro-białe. Jadło ze smakiem. Sprawdziłam pozostałe budki, żadnego kota w nich nie było. Ktoś rano był, zostawił jedzenie. Jeździłam po terenie, wypatrywałam kotów, ale żadnego nie widziałam. Dwa okienka piwniczne są uchylone, mogą też siedzieć pod drewnianą podłogą tarasu pobliskiej restauracji, naprawdę nie wiem. Będę jeździła jak zwykle, ale już mięsa będę brała mało, najwyżej puszki, przynajmniej się nie zmarnuje. Humor mam kiepski, jest mi smutno.....

ewar

Post » Wto gru 03, 2019 20:43 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.

Ja też zaczynam martwić się o Jadzie. Gdzie może być?
Trzymam kciuki :ok: :ok:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro gru 04, 2019 6:52 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.

Trzymaj, trzymaj. Jutro podjadę i wciąż mam nadzieję, że się pokaże. Płochliwego i Alibaby też już wieki nie widziałam. Co z Kulkami? Tak raptem tyle kotów mi zniknęło :(
Bardzo minorowo zrobiło się na wątku :(
Czekam, aż dwie córeczki Meli wydobrzeją po sterylce i umawiam kolejną. Kocurek poczeka. Koty mają zapas żwirku, jedzenia też na trochę im wystarczy, są zdrowe, wesołe, tak trzymać :ok:
Parka u p.Izy łobuzuje strasznie. Tino je lubi, przejął obowiązki ojca. Dałam p.Izie aparat, mam nadzieję, że fajne zdjęcia wyjdą. Wszystkie śpią na łóżku p.Izy, najfajniej wygląda jak leżą wszystkie trzy "na łyżeczkę". Przedwczoraj p.Iza wstała bardzo wcześnie, nie kładła się już do łóżka, ale siadła w fotelu, w szlafroku z nogami na drugim. Tino przyszedł na kolana, Pipi położyła się na stopach, a Emek na klatce piersiowej. P.Izie zrobiło się cieplutko, zasnęła z kotami na sobie i telefon od jej koleżanki obudził ją o 9.30 :mrgreen: Widok na pewno był nieziemski :lol: Małe podglądały też kiedyś p.Izę jak brała prysznic. Oba siedziały na pokrywie sedesu jak pomniczki i symultanicznie odwracały główki śledząc słuchawkę prysznicową. Pipi zapewnia p.Izie trochę ruchu, bo regularnie ucieka na klatkę schodową i biegnie na górę, a p.Iza za nią. Z nimi nudy nie ma.

ewar

Post » Śro gru 04, 2019 21:29 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.

Trzymam... :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Czw gru 05, 2019 13:07 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.

Dzięki :1luvu: Kciuki pomogły, JEST JADZIA :dance: :dance2: :dance: Przybiegła, jakby nic się nie stało, wygląda ładnie, nie była jakoś szczególnie głodna. Powiedziałam, co o niej myślę, stanowczo też zażyczyłam sobie, aby to się nie powtarzało. U Kulek też oczywiście byłam. To srebro-białe cudo zamieszkało chyba w drewnianym domku, bo tam zawsze jest. Dzisiaj przybiegł na jedzenie ten przyjazny kocurek z plamką na nosku :lol: Ktoś im nałożył jedzenia, ale smakuje im surowe mięso, miałam też dobrą puszkę. Powiało optymizmem, być może i pozostałe gdzieś są. Nasypałam też słonecznika do butelki, bo było tylko parę ziarenek na dnie. Ufff!

ewar

Post » Czw gru 05, 2019 13:13 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.

Jadziunia :1luvu:
Ciekawe czy zastosuje się do tego co usłyszała. Oby tak było
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw gru 05, 2019 13:28 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.

Oby, oby :ok: Jadzia już kilka zim przeżyła, w zeszłym roku wydeptywałam jej ścieżkę w zaspach, bo ledwo mogła się przez nie przebić, a przychodziła. Kulki mają gdzie się schronić, głodne nie są. Boję się jednak jakiegoś losowego zdarzenia. Jutro mam wolne, pan od pekinek pojedzie do Kulek, a ja w sobotę i niedzielę. Muszę wziąć sporo wody, trzeba Kulkom umyć miski, część wyrzucić i wziąć nowe.

ewar

Post » Czw gru 05, 2019 20:14 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.

Hurrra Jadzia :ok:
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711

Nul

Post » Pt gru 06, 2019 6:55 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.

Nie kamień, ale głaz spadł mi z serca. Mam nadzieję, że w sobotę będzie dobra frekwencja, że i Kulki się pojawią.
Pusia była golona pod koniec sierpnia, a już zarasta. Ma dredy pod szyją, nie jestem w stanie jej ich wyciąć :( Nie mogę jej fundować narkozy zbyt często. Pusia wygląda teraz jak mocno zużyty mop :wink: Naprawdę skrzywdzono persy, jeszcze kilkadziesiąt lat temu wyglądały zupełnie inaczej. Ostatnio w lecznicy był szczeniak shar pei. Cudo, przyznaję, ale narażony jest na cierpienie. Spotykam na moim osiedlu baseta i buldoga angielskiego. Przykro na nie patrzeć. Czytałam, że w niektórych krajach już zakazuje się hodowli takich wynaturzonych stworzeń.

ewar

Post » Pt gru 06, 2019 11:22 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt gru 06, 2019 14:06 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.

Myślę, że uda mi się dzisiaj zrobić bazarek, już zapraszam.

ewar

Post » Pt gru 06, 2019 14:06 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.

O, właśnie przeczytałam, że spotykasz "basteta"... I co.ś mi nie grało z płcią :) Chyba zmęczonam? :)

A Gosiagosia przesyła śliczne Mikociłajki :)

Wrócę na chwilę do tematu ptasiego, jeśli pozwolicie: słonecznika w butelce mi jakoś nie ubywa - a już mrozy są! Albo ja nie widzę, może troszkę ubyło... Fakt, że np. dzisiaj rano ptaszki słyszałam od strony ulicy, nie od ogródka, ale na ulicy nie chcę wieszać, no chyba że jednak drugą powieszę... (ta jedna moja butelczyna wisi w ogródku na podwórku, tam jednak zaciszniej niż na ulicy). Może się dopiero później oswoją, że tam jadło wisi?

Uściski dla kotów i ludzi! :kotek:

Nul

Post » Pt gru 06, 2019 14:08 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.

Moje sikorki jedzą, muszę powiesić drugą butelkę, bo szybciutko znika.

ewar

[poprzednia][następna]