U Matyldzi -Pangusi będzie trochę problem w karmieniu na stojąco czy przytrzymawaniu kota w pozycji pionowej po jedzeniu, bo kotusia ma problemy z oddychaniem (dostaje antybiotyki), ale Pani spróbuje

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kwiryna pisze:Jak to się objawia? te wymioty są po każdym jedzeniu czy tylko czasem?
ametyst55 pisze:Witamy Dużą Pangusi
Tak mi przyszło do głowy może jakieś musy by kotce zasmakowały ?
mir.ka pisze:ja wstawiałam fotkę strzykawki z nałożonym smoczkiem,
o to chodzi?
ametyst55 pisze:mir.ka pisze:ja wstawiałam fotkę strzykawki z nałożonym smoczkiem,
o to chodzi?
Tak , o to
anka1515 pisze:Przepraszam ze nie odpowiadam ale zjadło mi posta i blokuje mi szyja ręce s z tel trudno
Tak na szybko myśle ze może o co innego chodzi
Kot jest chory
Co było robione rtg z kontrastem ?
Są zalane płuca ,infekcj i a ?
Drogi oddechowe nos ?
pytam dlatego ze u mojego tez było na rtg cześć płuca po infekcji czy zalaniu ale już zagojone
Drugi kot spokrewniony z nim jest silnym alergikiem zakładałam wątek Miał zapalenie płuc oskrzeli pęcherza
I chodziłam do wet z ta alergia ale on mi jadł cofał jedzenie (tylko wtedy był na suchej karmie ) i takie zeslinione powrotem zjadał
Wet nic pojechałam dalej żeby rtg tez zrobić
I wyszły te zapalenia płuc ..
On nie bardzo dawał się na ręce brać
Może tu tez o to chodzi
Wet tamten kazał mi robić inhalacje ,najpierw dostaliśmy acc chyba w tabl
Ale on na wszystko złe reagował
Później wet mi dał w ampułce ,muszę poszukać nazwy ale chyba odpowiednik tego i po pare kropel do nacl do inhalatora
I po tym długo to trwało się poprawiło
Co do inhalacji szukałam inf dla krola bo mam w złym stanie
I tam znalazłam takie informacje ,żeby nie robić inhalacji z para bo to może być gorzej
Rozgrzejesz i owionie ,gotowe przeziębienie
Sama byłam w sanatorium i po tych inhalacjach jeszcze gorzej się czułam
Lek z inhalatora dociera do płuc i ta flegma schodzi
Lepiej zaczyna jeść
A tak to jeszcze bardziej dusi
Nie wiem czy macie problem z płucami ale takie koty mi się nie dawały na ręce brać
Próbowała bym podawać z butelki jak na razie nic nie chce conve ja rozrabiam na kozim mleku tylko tym półlitrowy bez cytrynianu
Butelkę zapasowa na pewno mam ale to dopiero odmie wysłać to by poszło wieczór poniedziałek
Próbować ze strzykawka można tylko jak kota bierzesz na ręce podtrzymujesz gdzieś go uciskasz i się nie daje
Ale może usiądzie na czymś i podawać mu po troszeczku aby jak najmniej go uciskać
Ktoś ze zdrowymi łapkami prędzej sobie poradzi
Mogę zostawić tel jak coś to pytać bo trudno mi podać
Myśle ze później jak się będzie lepiej czuć to już łatwiej będzie z jedzeniem
Jeszcze przy tym przełyku podawali wit b12
Ja nie dawałam bo nie dam rady z nim
Był chyba z b12 intervit jakoś tak ale nie pamietam i jak pytałam to nie było na hurtowniach
B12 podawałam innym kotom a teraz się zastanawiam nad ta b12
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], kasiek1510 i 147 gości