Tulinek....[*] rozliczenie i o zamknięcie wątku proszę

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lis 04, 2019 11:09 Re: Tulinek , czyli kot , który...operacja i po...

Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon lis 04, 2019 11:47 Re: Tulinek , czyli kot , który... chorujemy :-(

Kochani, w ferworze walki nei wstawiłam rozliczenia, przepraszam, juz nadrabiam :oops:
Za cały okres choroby czyli od 30 wrzesnia do teraz środki pomocowe dla Tulinka w postaci bezpośrednich przelewów, przelewów bazarkowych oraz darów rzeczowych- barzdo trudno dostepnej karmy medicare, którą Tulis kilka razy zjadł chetnie , zaytem była nadzieja i Cioteczki sie postarały o nią , potem marudził :roll: ,lecz ja mam nadzieję,ze jeszcze do niej powróci
Przed chwilą przyszła paczuszka od Cioci SabaS z niespodzianką wielką -nutibound 8O :1luvu:

wtenczas - medicare 7 puszek :1luvu: :1luvu:
saaga- medicare 1puszka + nutribound 3 butelki (1op) :1luvu:
ponadto dziekuję bardzo za pozyczenie 2 puszeczek Medicare małej wrocławiance Kirze :1luvu:
Obrazek :1luvu:

Kochani, bardzo, bardzo dziękuję za wpłaty dla Tulinka z bazarków i bezpośrednio :1luvu:

mir.ka 60zł :1luvu:
saaga 60zł :1luvu:
p.Janina z Ksiegarni Bezdomnego Kota 50zł :1luvu:
iwaka 50zł :1luvu:
kocka: 42zł :1luvu:
tinga7 : 110zł
Tundra 60zł :1luvu:
saaga 50zł :1luvu:
anita5: 50zł :1luvu:
wtenczas : 50zł :1luvu:
mamut 50zł :1luvu:
z bazarku FEluni na fb
200zł :1luvu:

razem 832zł :1luvu:
Jeśli kogoś pominęłam, proszę dać znać, mogłam przeoczyć :oops:

Dotychczasowe wydatki :

wizyta pierwsza 105zł 30-09-2019r.
pierwszy zabieg i wyniki: 300zł 04-10-2019r.
operacja : 450zł -29-10-2019r.
zaliczka na poczet rachunku u mojej wet 140zł (okres leczenia 29-09 do dziś)
leki, medykamenty:
ringer 14szt 250ml
dyphalyte 7 x 20ml
betamox 3 x
albipen 10 x
cerenia 3 x
p/b 3x
strzykawki 20ml 10 szt.
wenflony 4szt
strzykawki małe 5 i 3ml razem 22szt.
opatrunki

Ringer od kiedy jest w aptekach na receptę podrożał z 3zł do 10zł
Ostatnio edytowano Pon lis 04, 2019 14:13 przez alessandra, łącznie edytowano 4 razy

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon lis 04, 2019 12:55 Re: Tulinek , czyli kot , który...operacja i po...

alessandra, przez pomyłkę pominęłaś kogoś na liście, a ja się niesłusznie zostałam na nią wciągnięta :)

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Pon lis 04, 2019 13:44 Re: Tulinek , czyli kot , który...operacja i po...

patent na karmienie strzykawką
Obrazek

Obrazek

to są smoczki dla kociąt

dlaczego mieszkacie tak daleko :(

może ktoś bliżej miałby smoczki, takie nakładane na butelkę, na strzykawkę też wchodzą
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pon lis 04, 2019 14:09 Re: Tulinek , czyli kot , który...operacja i po...

SabaS pisze:alessandra, przez pomyłkę pominęłaś kogoś na liście, a ja się niesłusznie zostałam na nią wciągnięta :)

kurcze, przepraszam, pomyliłam nicki, przepraszam bardzo saagę :oops:

alessandra

Post » Pon lis 04, 2019 14:25 Re: Tulinek , czyli kot , który...operacja i po...

mir.ka pisze:patent na karmienie strzykawką
Obrazek

Obrazek

to są smoczki dla kociąt

może ktoś bliżej miałby smoczki, takie nakładane na butelkę, na strzykawkę też wchodzą

Mireczko, a gdzie takie smoki dla kociat można dostac ?
Mam nadzieję,ze to na wszelki wypadek pytanie, bo...Tulis zaczął wciagać sosy :ok: zjadł z dwóch saszetek i wypił mleko kocie :ok: Niech juz tak będzie, niech, niech :ok:

zamówiłam także 5 saszetek na próbę https://zoona.pl/pl_PL/products/pro-pla ... 1-saszetka

dzięki Bazyliszkowa za podpowiedź :1luvu:

alessandra

Post » Pon lis 04, 2019 15:07 Re: Tulinek , czyli kot , który...operacja i po...

alessandra pisze:
mir.ka pisze:patent na karmienie strzykawką
Obrazek

Obrazek

to są smoczki dla kociąt

Mireczko, a gdzie takie smoki dla kociat można dostac ?
Mam nadzieję,ze to na wszelki wypadek pytanie, bo...Tulis zaczął wciagać sosy :ok: zjadł z dwóch saszetek i wypił mleko kocie :ok: Niech juz tak będzie, niech, niech :ok:

zamówiłam także 5 saszetek na próbę https://zoona.pl/pl_PL/products/pro-pla ... 1-saszetka

dzięki Bazyliszkowa za podpowiedź :1luvu:

smoczki są załączane do mleka dla kociąt, ja mam całą kolekcję różnych wymiarów, trochę tego się nazbierało przez kilka lat pomocy kocim oseskom

ale Tulisiowi JUŻ nie będą potrzebne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

mir.ka

Post » Pon lis 04, 2019 16:24 Re: Tulinek , czyli kot , który...operacja i po...

Tulisiu kochany, stawaj szybko na łapki! Ciotki (i tajemniczy wujkowie ) trzymają za ciebie kciuki! Jedz, kochany kocurku i sił nabieraj! :201461 :201461 :201461

saaga

Od: Śro cze 10, 2015 18:15

Post » Pon lis 04, 2019 16:42 Re: Tulinek , czyli kot , który...operacja i po...

Stradznie sie ciesze, ze tak ladnie wciagnal dzisiaj:-)))
A ciekawe, jakby mu do tych sosow cos domieszac jakas odrobineczke czegos,czy oleju rybiego, czy takim mlekiem w proszku dla kociat porzadnie zagescic, coby bardziej pozywne byly, moze by wciagnal? Tylko tak pisze pomysly z glowy, bo pewno juz wszystkiego probowalas.
Fortiflora dobra rzecz, zawsze mam pod reka, niektore koty ja uwielbiaja. Moze i Tulisiowi posmakuje?
Fredziu, Fredziulku
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Pon lis 04, 2019 18:02 Re: Tulinek , czyli kot , który...operacja i po...

Jedz Tulisiu jak najwięcej :1luvu: wszyscy mocno trzymamy kciuki za twój apetyt :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon lis 04, 2019 18:08 Re: Tulinek , czyli kot , który...operacja i po...

pibon pisze:Stradznie sie ciesze, ze tak ladnie wciagnal dzisiaj:-)))
A ciekawe, jakby mu do tych sosow cos domieszac jakas odrobineczke czegos,czy oleju rybiego, czy takim mlekiem w proszku dla kociat porzadnie zagescic, coby bardziej pozywne byly, moze by wciagnal? Tylko tak pisze pomysly z glowy, bo pewno juz wszystkiego probowalas.
Fortiflora dobra rzecz, zawsze mam pod reka, niektore koty ja uwielbiaja. Moze i Tulisiowi posmakuje?

Do sosików lub innych rzeczy, które Tuliś je, można dodawać Nutribound. Może mu zasmakuje. Na pewno taki dodatek trochę by go wzmocnił.

saaga

Post » Pon lis 04, 2019 18:20 Re: Tulinek , czyli kot , który...operacja i po...

saaga pisze:
pibon pisze:Stradznie sie ciesze, ze tak ladnie wciagnal dzisiaj:-)))

Do sosików lub innych rzeczy, które Tuliś je, można dodawać Nutribound. Może mu zasmakuje. Na pewno taki dodatek trochę by go wzmocnił.

Nutribound sama bym chetnie zjadła, tak pysznie pachnie, a on nie chc jesc, ale wpadłam na ten sam pomysł, aby domieszać go z sosem, który akurat chce jesć. :wink: Ucieszyałm sie, bo chyba po raz pierwszy miał pełen brzuszek i potem poszedł sobie, rozłozytł sie w koszyku i drzemie , czyli nawet jak bolil a boli, nie ukrywajmy, musi bolec, to pełen brzusio daje lepsze samopoczucie. Kupiła w zoologicznym na prób ę jeszcze zupki animonda rafine , zobacze, coś innego, nowego i josera wypusciła jako nowosc takze zupki, wziełam jedną, bo cena 4,50zł, ale jak pociągnie to kupię jeszcze. Zaopatrzenie mam na cały dywizjon i różnorodne . Teraz czelkam, kiedy sie upomni :ok:
Muszę pochwalić chłopaka, bo dzis wszyytkie trafienia do kuwety- od kilku tygodni :piwa:
I tylko biedulek babci sie poskarżył, gdy była z wizytą ..

alessandra

Post » Pon lis 04, 2019 18:43 Re: Tulinek , czyli kot , który...operacja i po...

Brawo Tuliś :D :1luvu: :201461 :201461 :201461 :1luvu:
Oby szło już tylko ku dobremu :ok: :ok:
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Pon lis 04, 2019 18:47 Re: Tulinek , czyli kot , który...operacja i po...

Cudownie Tulisiu. Lilka jest dumna ze swojego ukochanego !❤
Obrazek

wtenczas

Od: Pon wrz 07, 2015 19:08

Post » Pon lis 04, 2019 19:10 Re: Tulinek , czyli kot , który...operacja i po...

Dzielny, waleczny Tuliś :1luvu:
Kciuki cały czas zaciśnięte :ok: :ok: :ok:
Niech już będzie dobrze :201461

saaga

[poprzednia][następna]